Dębek proszę Cię...Dębek pisze:Przeczytałem.Ziemko pisze:Temat wiekszego pktowania za lokale 40 osobowe byl na LL ostatnio i raczej nie ma zwolennikow, aby wieksza pktacje dla takowych przyznac.
Ziemko zlituj się. Z jednej strony merytoryczne argumenty, a z drugiej:
1) Jest dobrze jak jest - argument z cyklu tak bo tak, czyli nie do zbicia
2) Zwycięzca moze być tylko jeden, argument trafnie skomentowany przez kudłatego
3) no i jeszcze Pasiak z tekstem, ze łatwiej wygrac dużego lokala niż małego, wiec ja pójde dalej i stwierdze, ze od lokala na 40 osób zdecydowanie łatwiej wygrać mastera.
Czy dlatego, że mieszkam w miejscu w któym nie ma tylu graczy mam, aż tyle tracić?
Swoją drogą skoro czytałeś to wiesz dlaczego master a duży lokal to coś zupełnie innego.
Na mastera zjeżdżają się ludzie z całej Polski a lokal to lokal, jak nie mam daleko to jadę na niego.
Dlaczego twierdzę, że dużego lokala wygrać łatwiej niż małego?
Proste. Ostatnio byliśmy w Gdańsku na lokalu. Jak był obsadzony to chyba się domyślasz i teraz spróbuj na 40 osobowym lokalu w Warszawie dokonać takiego samego obsadzenia graczami. Policz sobie że powiedzmy 20 na 40 to wymiatacze rezszta się uczy dopiero. w pierwszej rundzie trafiasz na początkującego [ 20 do przodu ] inni topowcy powiedzmy że mogą trafić na siebie [czyli jakieś 10 ugrają ] w następnej masz znowu farta i trafiasz rodzynka który grał z kumplem [ też średnim graczem] i go ścisnął, ogrywasz go i komplecik [lub coś bardzo blisko masz] z bitew teraz 3 bitwa i nawet jak zasłużenie trafisz na równego wymiatacza to zapas 2 poprzednich bitew praktycznie czyni Cie zwycięzcą tura.
Wg mnie znacznie łatwiej takie przypadki zobaczyć na dużym lokalu niż na małym [ choć nie mówię że to niemożliwe jest i niespotykane ].
Jeśli naprawdę się nie zgadzasz to uargumentuj to.
Zresztą mogę pisać o Bydgoszczy bo to mały ośrodek [ i go dobrze znam ] i ciężko tam uzbierać te 20 osób i teraz przetłumacz mi dlaczego w sytuacji gdzie jest większa ilość graczy mamy na tym stracić? Jest nas mniej to będziemy gorzej punktowani? Dlaczego chcesz premiować miejsca w których jest duża liczba graczy i nie dość że mogą sobie częściej pograć na lokalach to jeszcze dostawać większe pkt? To teraz mam jeździć tylko na te lokale co będą powyżej 40 pkt bo to się będzie bardziej opłacało?
Lokal to lokal i tak powinno zostać.
Były chelengery zdaje się i ta instytucja upadła. Skoro tak się stało coś to oznacza.
Jak to mówią :
"Równo w gówno" i koniec.