Lista Sędziowska - kandydaci i programy

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Re: Lista Sędziowska - kandydaci i programy

Post autor: Laik »

Xet pisze:Ok, temat wyborów się kręci, nastała godzina szczerości, napiszę więc coś od siebie.

Na samym początku chciałem przekazać wyrazy uznania dla moich obecnych kolegów z LS. Wszyscy wykonali kawał dobrej roboty :)

Szacunek więc dla Shina za bycie Chip Leaderem w kategori WFB Rules. Bardzo dużo wnosisz do prac LS. THX!
Marka G za aktywność i bycie łącznikiem pomiędzy skrajnynmi stanowiskami. Dzięki Tobie prace idą szybciej. THX!
Jankiela za posiadanie mocnego, czasem odmiennego własnego zdania w praktycznie każdej kwestii. Wnosisz nowe pomysły, jednakże tak jak Shino uważam, że musicie być kontrolowani :) Za całokształt THX!
Barbarossy za nadzorowanie prac i opiekę nad stronką LS. Myślę, że Barb jest bardzo dobrym, naturalnym przywódcą. Zdecydowanie powinien w tej roli zostać.
We need you on LS Mr! :) THX ! !

W tej kadencji pojawiły się lizzi, skavy i bestie. Było więc o czym rozmawiać i co uściślać. Dodatkowo, Balancing Patch doczekał się 3 updatów, w tym duży boost dla najsłabszych armii: Orków i nadchodzący dla Ogrów. Wysoka aktywność pozwalała pracom iść szybko. Pomimo drobej nieobecności Barba, ostatnie uściślenia do bestii są imo bardzo dobre (może poza scaterowaniem skirmuszu po popychaczce, nawet Jankiel, wydawało by się mój sojusznik i zwolennik zdroworozsądkowego podejścia zagłosował rawowo :) heh ).

Po roku obecności mogę coś również napisać na temat budowy dobrej LS. Są dwa podstawowe i równie ważne elementy, które determinują powodzenie LS. Układ osobowości i pracowitość. Wyobraźcie sobie LS składającą się z 5 Shino :) Niemożliwe prawda ? LS musi się przede wszystkim uzupełniać. O dobrym kandydacie musi świadczyć znacznie więcej cech niż np. sama wiedza. Z praktyki widać, że praca LS to w połowie nowe uściślenia, a w połowie prace nad BP. Kluczem do sukcesu jest natomiast aktywność, charakter oraz rozbudowane logiczne myślenie. Natychmiastowa wiedzą jaką prezentuje np. Shino jest imponująca i wyśmienicie, że ja posiada, w realnych pracach natomiast, gdy 5 osób co 2 miesiące dyskutuje na temat nowych uściśleń, wszyscy na bieżąco posługują się RB, AB, faq itp. jest dużym wkładem, natomiast reszta nie jest z tej racji imo dyskwalifikowana. Pokazały to przecież tegoroczne prace. Wydaliśmy 4 porcje uściśleń. Przeanalizujcie je pod kątem odpowiedzi poszczególnych członków :). W uściśleniach nie ma baboli !

Uważam, że obecna LS doskonale się uzupełnia. Są ludzie, którzy często grają i obserwują sytuację turniejową na bieżąco, są tacy, którzy grają mniej i opierają się na swoim doświadczeniu. To jest przecież bardzo ważny czynnik. LS nie może działać w ciemno. Musi mieć stały kontakt ze światem i graczami :)
Niektórzy mają podejście czysto RAW, inni nie. Myślę, że na obecnej LS proporcje mogą być wręcz idealne np. 1-2-3-4-5 w skali RAWowania. Są też tacy, którzy prezentują dużą wiedzę, są i tacy, którzy analizują wszystko każdorazowo. Przypominam. W uściśleniach nie ma baboli. Jeżeli ktoś zarzuca mi małą wiedzę, niech pokaże mi złe uściślenie, brak dyskusji czy poglądu. W ważnych sprawach zawsze brałem udział. Starałem się często wyrażać własne zdanie jak i uważam, że odnajduję się i jednocześnie dobrze czuję, interpretując słowo pisane lub współtworząc BP. :) Wniosek jest zatem następujący:

To co moim skromnym zdaniem jest potrzebne LS to stabilizacja.

pozdrawiam
+1

jak dla mnie w ten skład LS jest odpowiednio zrównoważony.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

moje nic nie znaczace zdanie niemajace poparcia w glosie na LL :D

absolutny mus:
Barb, Shino, Jankiel

IMO zawsze warto odswiezyc sklad wiec 4 osoba to:
Gogol

5 osoba to najciezszy wybor... w gre dla mnie wchodza 3 osoby:
Xet, Marek Golan, Robson

na szczescie jeszcze 1,5 miecha starej kadencji, wiec jest czas na obserwacje zachowan :mrgreen:

pzdr !!

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

popieram Turonia ! ;)
Jako 5 osoba chyba najbardziej Marek Golan by pasował, oczywiście IMHO (In My Holy opinion) ;)

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

Barb to IMO najlepszy sedzia w Polsce, ale zwracam uwage ze jeszcze sie nie wypowiedzial, czy chce w dalszym ciagu poswiecac czas i sily na ta funkcje. Moze dajmy mu sie wypowiedziec przed rozdaniem miejsc ;).

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

swieta_barbara pisze:
Jankiel pisze:
- Xet i Marek: to ich pierwszy rok na LS,
Z Markiem byliśmy na LS zanim zacząłeś grać :)
Watpie :*
Co nie zmiania faktu, że Marek był już na LS w zamierzchłych czasach. ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

-Jankiel;
-Gogol;
-Shino;

Mogę się z nimi nie zgadzać i sprzeczać, ale lubię twarde stanowisko poparte czymś więcej niż IMO.

Reszta w drodze przetargu :)

Barb coś wydaje się bardzo mało aktywny i jeśli nie ma czasu to nie powinniśmy go ciągać na siłę.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Liczyłem, ze jako kandydat zostanę zaproponowany spontanicznie, ale skoro tak sie nie stało, to trzeba tej spontanicznosci troche pomóc.... ;)

Zglaszam swoja kandydature do Listy Sedziowskiej.

Co moge wniesc do funkcjonowania tej instytucji?
Niewatpliwie, doswiaczenie - 10 lat aktywnego grania w młotka, dziesiatki turniejow na koncie, odnotowywany od pierwszego rankingu listy ligowej. Obserwowałem, a czesto tez wspoltworzyłem, zmiany w polskim środkowisku WFB az zaczeło ono wyglądać tak, jak dziś widzimy. Wiem, czego probowalismy i jakie były tego skutki. Wiem czego nie probowalismy i co moze dac obiecujace rezultaty.
Aktywnosc - Szef wszystkich szefów mowi samo za siebie. ;)
Zdrowy rozsadek - przy całym szacunku dla słowa pisanego i kodeksów prawa - zasady tworza ludzie. Czasem niekompetentni, niedoswiadczeni i zle oplacani, wzglednie - stymulowani silnymi srodkami odurzajacymi (skutki? patrz: abominacja). Tacy ludzie, choc kładą swoimi oficjalnymi podrecznikami mocne fundamenty pod Warhammera, nie sa nieomylni, nie grzesza konsekwencją przy pisaniu zasad ani też spojna wizją tej gry. Nie zamierzam pisac podreczników od nowa, ale też ani myślę być niewolnikiem niedopracowanych zasad GW nie mającym prawa wnoszenia uwag.
Moim zdaniem w istnieniu LS:
Czesto chodzi o ujednolicenie takich samych zasad wystepujacych w roznych armiach.
Czesto chodzi o doprecyzowanie zasad, by gra bardziej wiarygodnie odzwierciedlała bitwę (eliminowanie absurdów i rozwiązań nadmiernie "sztucznych")
Czasem (czego narazie nie praktykowalismy, a co predzej czy pozniej jest nieuniknione) moze chodzic o poprawienie zasad jednostek, które GW pokrzywdziło i ktore niestety nie sa widoczne na polach bitew.

Jestem wielkim fanem Polhammera - zbalansowanej i jednolitej, słowem - lepszej wersji Warhammera. Fakt, że Polhammer istnieje, rozwija się i ma coraz wieksze grono fanów, swiadczy o dojrzałosci naszego srodowiska - to jest cos, czego moga nam zazdroscic narody. Chciałbym, w gronie LS, dalej rozwijac Polhammera w sposób spokojny i przemyślany. Bo to swietny projekt, ktory moze sie nam wszystkim bardzo przysluzyc i dac nam jeszze wiecej frajdy z gry "w chłopki".

Jezeli szukam poparcia, to u ludzi otwartych, nie bojacych sie nowosci, zainteresowanych rozwojem hobby a nie jego skostnieniem. Konserwatywny beton na pewno nie znajdzie we mnie dobrego reprezentanta. :mrgreen:

Dziekuje za uwage i polecam się.
Obrazek

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

bless musi trafić do ls :badgrin:

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Czesto chodzi o ujednolicenie takich samych zasad wystepujacych w roznych armiach.
w ktora strone bys ujednolical hit and run oraz undead?

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Shino pisze:
... choć wiem, że działanie na LS to nie będzie łatwy kawałek chleba a źli ludzie będą węszyć za niedopowiedzeniami i zawsze beda szukali dziury w całym.
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

ale to sa 2 z trzech tak samo nazwanych zasad roznie dzialajacych w tej grze ;)

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Widzę, że odkąd LS wydaje Balancing Patcha to kandydatur się posypało mnóstwo do tego "niewdzięcznego rycia w zasadach" 8)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Lucas
Chuck Norris

Post autor: Lucas »

Według mnie absolutni must be to: Shino i Jankiel, Barbarossa jak da radę.

Poza tym jestem zdania, że świeżość jest konieczna - nowe pomysły itp. Gogol i Robson to chyba najlepsi kandydaci.

Pozdrawiam
Lucas

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

bless pisze:Konserwatywny beton na pewno nie znajdzie we mnie dobrego reprezentanta.
A do PZPN byś nie chciał przypadkiem ?:P
Sorki za offtop ciężko było się powstrzymać:)
Obrazek

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

Jeśli chodzi o mnie to bardzo chętnie.
Co by tu więcej napisać:

- jako gracz jestem raczej osobą starającą się tępić abjusy i nadinterpretacje - przynajmniej te w szerokim znaczeniu.

-Staram się też być bezstronny (nie mam bzika na punkcie własnej armii)

-Hmmm sporo kombinuje w kwestii zasad - by sam klarować sobie pewne niejasne sytuacje wynikające ze złożoności gry, i zawiłości FAQów, uściśleń

-Nie jestem uparty ale potrafię też mieć swoje zdanie.

-To dlaczego myślę tak a nie inaczej staram się argumentować (zwłaszcza w sprawach niebanalnych)

-Nie uważam, że każde sprzeczne gówno wydane przez GW powinniśmy łykać ze smakiem - jednak nie staram się szerzyć anarchii

-Uważam, że gra ta jest dla graczy i taką należy ją czynić. RB to nie Koran / Biblia i każde słowo w nim pisane nie jest święte zwłaszcza jeśli prowadzi do absurdów przez nieprzemyślany logicznie układ zdania.

-Kumam matmę (to się przydaje w ruchach)

Vote 4 me :P

Obrazek

-

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Zmiazdzyles system ta fotka. Chyba od 2 sezonow ciagle probuje Cie przepchnac na LS , w koncu sie moze uda. ;)

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Gogol miażdzysz tym zdjeciem :D, masz mój i tak oczywisty głos :D
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

bless pisze:
Shino pisze:
... choć wiem, że działanie na LS to nie będzie łatwy kawałek chleba a źli ludzie będą węszyć za niedopowiedzeniami i zawsze beda szukali dziury w całym.

Zglaszam sie ;)
Bym na Ciebie zaglosowal Bless z checia , ale podoba Ci sie tworzenie nowych przedmiotow, no i to niestety to Cie przekresla w moich oczach ;)

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Wybieranie kandydatów (i zgłaszanie się tychże) na podstawie programu wyborczego do Balancing Patcha uważam za niedorzeczne :roll:

Zauważcie że sprawą balansu zajęła się LS tylko i wyłącznie dlatego, że był to jedyny dostępny organ. Nie jest to organ w pełni trafny ani wyspecjalizowany w tym kierunku.

Z chęcią zaproponowałbym nowy organ do prac nad BP, lecz nie zrobię tego i inicjatywy takijej sam raczej nie poprę. Dla tych którzy nie wiedzą czemu wyjaśnienia nie będzie :P

Powtórzę sobię tylko, pewnie nie 1 raz, że traktowanie BP jako głównego aspektu pracy LS jest nie na miejscu.

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

Dzieki za krytyke i poparcie, z checia pozostane na LS jesli LL mnie wybierze.

Wszystko co pisalem na LS w sprawie uscislen jest jawne. BP podobnie traktuje jako dodatkowa dzialanosc LS, takie zlo konieczne. I raczej jako zebranie (ujednolicenie) przemyslen i doswiadczen graczy/organizatorow a nie pole do popisu dla LS.

Dzieki takze za wspolna prace, dobrze mi sie wspolpracowalo z cala obecna LS.

ODPOWIEDZ