+1Xet pisze:Ok, temat wyborów się kręci, nastała godzina szczerości, napiszę więc coś od siebie.
Na samym początku chciałem przekazać wyrazy uznania dla moich obecnych kolegów z LS. Wszyscy wykonali kawał dobrej roboty![]()
Szacunek więc dla Shina za bycie Chip Leaderem w kategori WFB Rules. Bardzo dużo wnosisz do prac LS. THX!
Marka G za aktywność i bycie łącznikiem pomiędzy skrajnynmi stanowiskami. Dzięki Tobie prace idą szybciej. THX!
Jankiela za posiadanie mocnego, czasem odmiennego własnego zdania w praktycznie każdej kwestii. Wnosisz nowe pomysły, jednakże tak jak Shino uważam, że musicie być kontrolowaniZa całokształt THX!
Barbarossy za nadzorowanie prac i opiekę nad stronką LS. Myślę, że Barb jest bardzo dobrym, naturalnym przywódcą. Zdecydowanie powinien w tej roli zostać.
We need you on LS Mr!THX ! !
W tej kadencji pojawiły się lizzi, skavy i bestie. Było więc o czym rozmawiać i co uściślać. Dodatkowo, Balancing Patch doczekał się 3 updatów, w tym duży boost dla najsłabszych armii: Orków i nadchodzący dla Ogrów. Wysoka aktywność pozwalała pracom iść szybko. Pomimo drobej nieobecności Barba, ostatnie uściślenia do bestii są imo bardzo dobre (może poza scaterowaniem skirmuszu po popychaczce, nawet Jankiel, wydawało by się mój sojusznik i zwolennik zdroworozsądkowego podejścia zagłosował rawowoheh ).
Po roku obecności mogę coś również napisać na temat budowy dobrej LS. Są dwa podstawowe i równie ważne elementy, które determinują powodzenie LS. Układ osobowości i pracowitość. Wyobraźcie sobie LS składającą się z 5 ShinoNiemożliwe prawda ? LS musi się przede wszystkim uzupełniać. O dobrym kandydacie musi świadczyć znacznie więcej cech niż np. sama wiedza. Z praktyki widać, że praca LS to w połowie nowe uściślenia, a w połowie prace nad BP. Kluczem do sukcesu jest natomiast aktywność, charakter oraz rozbudowane logiczne myślenie. Natychmiastowa wiedzą jaką prezentuje np. Shino jest imponująca i wyśmienicie, że ja posiada, w realnych pracach natomiast, gdy 5 osób co 2 miesiące dyskutuje na temat nowych uściśleń, wszyscy na bieżąco posługują się RB, AB, faq itp. jest dużym wkładem, natomiast reszta nie jest z tej racji imo dyskwalifikowana. Pokazały to przecież tegoroczne prace. Wydaliśmy 4 porcje uściśleń. Przeanalizujcie je pod kątem odpowiedzi poszczególnych członków
. W uściśleniach nie ma baboli !
Uważam, że obecna LS doskonale się uzupełnia. Są ludzie, którzy często grają i obserwują sytuację turniejową na bieżąco, są tacy, którzy grają mniej i opierają się na swoim doświadczeniu. To jest przecież bardzo ważny czynnik. LS nie może działać w ciemno. Musi mieć stały kontakt ze światem i graczami
Niektórzy mają podejście czysto RAW, inni nie. Myślę, że na obecnej LS proporcje mogą być wręcz idealne np. 1-2-3-4-5 w skali RAWowania. Są też tacy, którzy prezentują dużą wiedzę, są i tacy, którzy analizują wszystko każdorazowo. Przypominam. W uściśleniach nie ma baboli. Jeżeli ktoś zarzuca mi małą wiedzę, niech pokaże mi złe uściślenie, brak dyskusji czy poglądu. W ważnych sprawach zawsze brałem udział. Starałem się często wyrażać własne zdanie jak i uważam, że odnajduję się i jednocześnie dobrze czuję, interpretując słowo pisane lub współtworząc BP.Wniosek jest zatem następujący:
To co moim skromnym zdaniem jest potrzebne LS to stabilizacja.
pozdrawiam
jak dla mnie w ten skład LS jest odpowiednio zrównoważony.