brak rarow- do zastanowienia bo
i tak da radę, wezmę armię bestii i Bsb z warriorow z totemem i do tego jabbernie ma sojuszowania rarów ( Jabbersyte z doom totemem choćby )
Moderator: Dibo
i tak da radę, wezmę armię bestii i Bsb z warriorow z totemem i do tego jabbernie ma sojuszowania rarów ( Jabbersyte z doom totemem choćby )
Zgadzam się. W większości przypadków Rary WoChu i Kóz są na tyle podobne, iż nie ma potrzeby transferu, który mógłby prowadzić do głupot.tak i Helka jeździ sobie swobodnie po lesie drakenfels, czytałeś kiedyś jakiś fluff chaosu ?
opcja z udzielaniem rarów pasuje mi tylko w jedną stronę - spawn jest w obu armiach , helka tylko w warriorach i nie wyobrażam sobie używania hellcannona w bestiach nie tylko bo to debilizm fluffowy ale też bo zablokuje to jakąkolwiek szanse na to że rary beastmenów się pojawia , cygor i gigant równie dobrze mogłyby żyć na pustkowiach ale gorgona już niezabardzo ": ]
tak i Helka jeździ sobie swobodnie po lesie drakenfels, czytałeś kiedyś jakiś fluff chaosu ?
opcja z udzielaniem rarów pasuje mi tylko w jedną stronę - spawn jest w obu armiach , helka tylko w warriorach i nie wyobrażam sobie używania hellcannona w bestiach nie tylko bo to debilizm fluffowy ale też bo zablokuje to jakąkolwiek szanse na to że rary beastmenów się pojawia , cygor i gigant równie dobrze mogłyby żyć na pustkowiach ale gorgona już niezabardzo ": ]
Marek Hłasko pisze: ... rzecz działa się na Pradze, gdzie - jak wiadomo - jedyną atrakcją są niedźwiedzie i pijacy. Praga wciąż jest jeszcze innym miastem i często człowiek ze śródmieścia przystaje tu zdziwiony.
+Zasada true core to bardzo dobry pomysł. Przegięć nie będzie, bo to i tak kosztuje wszystko od cholery.
Jedyna różnica w porównaniu do 6ed jaką bym zaproponował to:
- herosi bestii tylko w oddziałach besti, u mortali to samo.
- przedmioty bestii tylko dla bestii, u mortali to samo.
Reszta jak w 6ed czyli:
generał bestii, core'y bestii, speciale i rary normalnie, core'y drugiej armii w specialu.
To daje ogromne plusy - dla bestii:
- boost w postaci knightów (jakiś unit z as'em) i w końcu dobrej magii
Dla mortali:
- boost w postaci lataczy
- większa różnorodność wyboru
Dodam, iż chyba 3 osoby proponowały już true-core.Pomysł bardzo dobry i zamiast kłócić się o jego kształt zgódzcie się na jednyną właściwą i nieskoplikowaną opcję (ta o której wspominam ) zacznijmy go lobbować
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Proszę, zostawmy ten wątek wolny od takich postów, Karli.Krótkie podsumowanie:
Na nowe Ab gracze Bestii i Wojowników poczekają minimum 4-5 lat. Inne " nieco średniawe" Armie dostaną swoje dużo wcześniej. Dlatego też apeluję o zrozumienie problemu i nie umieszczanie na tym wątku niepotrzebnych narzekań przeciwników "Połączenia"
Ja niestety tu widze słabość tego rozwiązania. Bo woch wtedy zyskuje tylko harpie, nic poza tym. Natomiast bestie zyskują dużo wiecej a ja jestem zwolennikiem aby te armie zystały równomiernie.Torres pisze:Nawet łączone rarey nie sprawią, że Chaos będzie na poziomie Top5
Dlaczego optuję za prostym połączeniem armii na zasadach, które są już znane większości graczy z poprzedniej edycji?
Prostota!
Polhammer zaczął się od początku 7ed.Varinastari pisze:PS. Dla mnie Polhammer zaczął się z BP 1.5, poza tym Polhammer nie ma wydźwięku pejoratywnego.
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Mi się podoba ten pomysł. Core w specjalach są trochę lipne. 5 ungor riders za slota special ? Bez przesady Harpie w rare też wydają się dziwne. Jak już dawać core besti w special to może np kilka oddziałów ridersów za 1 slota ?Less 2k:
główna : dodana
hero: 3 : (0-1)
Core 2+: (0-3)
spec 3: (0-1)
rary : brak
2k+:
Hero 4 : (0-2)
core 3+: (0-4)
spec 4: (0-2)
rary : brak
Jak ktoś je jakiś cudem znajdzie to możne je zbannować. Próbujemy to zrobić tak żeby tego unkinąć. Zresztą te armie jakoś nie emanują uber powerem i super kombinacjami.Pewne kombinacje moglyby spowodowac zbytnie podkrecenie takiej polaczonej armii . Moze lepiej nich kazda armia bedzie osobno i niech taktyka i umiejetnosci gracza decyduja a nie takie kombinacje
Ile grasz WoChem/Bestiami?Jak tak patrze do AB woch-u to bestia glownie przydalyby sie jednostki core i herosi z woch-u , pozatym gigant ma roznice 50pkt miedzy armiami ,wiec pewnie jakby ktos chcial brac to musialby go wziac wg "glownej" armii .
Pewne kombinacje moglyby spowodowac zbytnie podkrecenie takiej polaczonej armii . Moze lepiej nich kazda armia bedzie osobno i niech taktyka i umiejetnosci gracza decyduja a nie takie kombinacje