![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
1.Takismael pisze: Może będę grał za Dogs of War i w związku z tym mam następujące pytania:
1. Rozumiem, że zasady Euro są alternatywne wobec Naszego BP i DoW nie ma zasady spoils of war ?
2. Czy DoW mogą brać przedmioty z włoskiej kampanii ?
3. Czy zasada "No characters that are: special, named or Albion" dotyczy również DoW i tym samym nie można brać Truthsayera ?
4. Czy w myśl zasady "No characters that are: special, named or Albion" Asarnil jest liczony jako charakter i nie może być wystawiany, czy standardowo jako unit i może być?
5. Co właściwie oznacza "named character" ? Nie kojarzę charakterów imiennych, którzy nie są specjalami, poza tymi z RoR, ale oni chyba się liczą jako unity.
6. Czy jakiekolwiek zapisy z Naszego BP tu obowiązują - przykładowo Leadbelchers strzelają w każdej turze, czy co dwie ?
na Euro sa półtajneKervyn pisze:Wiadomo, po pierwszej partii przestałyby być tajne ;p a jak będzie w tym roku na ETC, bo w zasadach to nie jest podkreślone? Tam zawsze się gra na półtajne?thurion pisze: nie, na lokalu gramy na rozpiski jawne
tak jak napisał Młodyismael pisze:Witam,
Zapisz 2 graczy:
Ismael - ID:2492
Babylon - ID:2493
Może będę grał za Dogs of War i w związku z tym mam następujące pytania:
1. Rozumiem, że zasady Euro są alternatywne wobec Naszego BP i DoW nie ma zasady spoils of war ?
2. Czy DoW mogą brać przedmioty z włoskiej kampanii ?
3. Czy zasada "No characters that are: special, named or Albion" dotyczy również DoW i tym samym nie można brać Truthsayera ?
4. Czy w myśl zasady "No characters that are: special, named or Albion" Asarnil jest liczony jako charakter i nie może być wystawiany, czy standardowo jako unit i może być?
5. Co właściwie oznacza "named character" ? Nie kojarzę charakterów imiennych, którzy nie są specjalami, poza tymi z RoR, ale oni chyba się liczą jako unity.
6. Czy jakiekolwiek zapisy z Naszego BP tu obowiązują - przykładowo Leadbelchers strzelają w każdej turze, czy co dwie ?
Pozdrawiam
-ism
tak i takismael pisze:Thx Młody. Dla potwierdzenia wobec tego - DoW mogą brać tylko common magic items ? No i Paymaster oczywiście obowiązkowy.
pierwsza otrzymana i zmiana pozycji na liscie uczestnikowgokish pisze:I poszła rozpiska
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę (), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
![]()
Tak.Macias pisze:Jeżeli w jednej turze użyje 2 bound spelli (np. bound z war altara i potem z warrior priesta) to mam wykorzystane już 3 PD, tak?
Swoją drogą to TK mają tylko bound spelle nie?thurion pisze: Each bound spell you use count as 1 power dice, all following bound spells used in the same turn counts as 2 power dice.
Nie.bigpasiak pisze: Swoją drogą to TK mają tylko bound spelle nie?
[wiem że mocno naciągane to jest ale...]