15.04.2007 1.5k "Nawałki" z ZademTrolla

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Błażej
Kretozord

Post autor: Błażej »

to jak już Chory wspomniał wcześniej, prosze o wpisanie mnie na listę

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

raf pisze:Jednym słowem zróbmy tak: Malin masz miejsce, a po prostu jeżeli Adrian będzie jechał, to znowu najwyżej z tyłu będzie trzech kolesi... Zawsze wyjdzie mniej kosztów na osobę :))
Spoko. Chyba chłopaki, aż tak źle z tyłu nie mieli, jak jechaliśmy do Bydgoszczy?

Panowie tylko jedna prośba: trzeba skołować jakąś płytke z normalną muzą, bo jak raf znowu zapuści swoją to ja wymiękam i wyskakuje maks po 20kilosach ;)

EDIT:
w ramach poprawności politycznej proszę o zmiane w liście uczestników z "Christosa" na "Christos" oraz "Duinhira" na "Duinhir". Ja wiem, że niezłe z nas dupy i lecicie na nas, ale dla ogółu, niech nadal pozostaniemy mężczyznami (przynajmniej jeszcze przez jakis czas) ;)

Borysss
Chuck Norris

Post autor: Borysss »

OMG ALE FTOPA z mojej strony!!
Już poprawiłem!

Ogólnie limit miejsc już na wyczerpaniu. Więc dziewczyny z konkursu bikini (których autokar przypadkiem przejeżdża w okolicy ;) ) już nie zagrają raczej ;)

Serwus.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Borysss pisze:OMG ALE FTOPA z mojej strony!!
Już poprawiłem!

Ogólnie limit miejsc już na wyczerpaniu. Więc dziewczyny z konkursu bikini (których autokar przypadkiem przejeżdża w okolicy ;) ) już nie zagrają raczej ;)

Serwus.
Zawsze mogę dać takiej pani porzucać kostkami, ew. zasięgnąć od niej porad taktycznych :lol:
A miejsce się znajdzie - jestem dżentelmenem i na kolana wezmę chętnie :wink:

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Scimitar pisze:A miejsce się znajdzie - jestem dżentelmenem i na kolana wezmę chętnie :wink:
Rozumiem.
Zgłaszam się.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Borysss
Chuck Norris

Jedy Knight pisze:
Scimitar pisze:A miejsce się znajdzie - jestem dżentelmenem i na kolana wezmę chętnie :wink:
Rozumiem.
Zgłaszam się.
Serio, serio, czy pół żartem ?

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Jedy Knight pisze:
Rozumiem.
Zgłaszam się.
Dla pań Jacku, dla pań ta oferta :) Chyba, że czegoś nie wiem :roll:

Awatar użytkownika
raf
Oszukista

Post autor: raf »

Temat zaczyna być pokręcony...

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Scimitar pisze:
Jedy Knight pisze:
Rozumiem.
Zgłaszam się.
Dla pań Jacku, dla pań ta oferta :) Chyba, że czegoś nie wiem :roll:
Nie znasz historii Pomorza? :shock:

To było przed II wojną.
Dzielny marynarz w przedziale pociągu Gdynia - Warszawa, na widok stojącej pani, zakrzyknął - Są miejca siedzące, zapraszam - klepiąc się po kolanach.
Na co siedzący obok Admirał w cywilu cicho przedstawił mu się, po czym na głos powiedział;
- "To ja skorzystam" i zaprosił panią do siedzenia na zwolnionym przez siebie miejscu.
Wieść gminna głosi, że marynarz wytrzymał do Warszawy.
Wątpię by jakiś battlowiec dograł partię WFB ze mną na kolanach.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Zdecydowalem sie pojechac . Prosze o zapisanie - Szprota

Borysss
Chuck Norris

Xet pisze:Zdecydowalem sie pojechac . Prosze o zapisanie - Szprota
Done!

Uprzejmie informuje, że wyczerpaliśmy limit miejsc. Offcorz zapraszam wszystkich na kibicowanie etc.

Do zobaczenia na turineju!

Serwus.
Ostatnio zmieniony 9 kwie 2007, o 14:06 przez Borysss, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Xet pisze:Zdecydowalem sie pojechac . Prosze o zapisanie - Szprota
No to nie będę sam :) Fajnie, to się jakoś dogadamy w sprawie wyjazdu.

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Post autor: Chory »

Jeszcze my Scimi jedziemy pociagiem(Ja i Błazej-wiec Raf zwalniam miejsce w aucie).Jedziemy pospiechem o 6:37 a jestesmy o 8:46.I pytanie do organizatora czy sie wyrobimy-bo start jest o 9 tak?Bedziemy w 4 osoby wiec mozecie na nas te 5 minut dluzej poczekac najwyzej :p :wink:

Borysss
Chuck Norris

Chory pisze:Jeszcze my Scimi jedziemy pociagiem(Ja i Błazej-wiec Raf zwalniam miejsce w aucie).Jedziemy pospiechem o 6:37 a jestesmy o 8:46.I pytanie do organizatora czy sie wyrobimy-bo start jest o 9 tak?Bedziemy w 4 osoby wiec mozecie na nas te 5 minut dluzej poczekac najwyzej :p :wink:
Powiem tak - taxą bez większych problemów dacię rade.
Zawsze możecie uprzedzić mnie telefonicznie, że 5 minut w plecy macie - nie jest to master o złote gacie - Trolle są wyrozumiałe ;)

Serwus.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Chory pisze:Jeszcze my Scimi jedziemy pociagiem(Ja i Błazej-wiec Raf zwalniam miejsce w aucie).Jedziemy pospiechem o 6:37 a jestesmy o 8:46.I pytanie do organizatora czy sie wyrobimy-bo start jest o 9 tak?Bedziemy w 4 osoby wiec mozecie na nas te 5 minut dluzej poczekac najwyzej :p :wink:
Na ostatnim Futrze rozmawiałem z Filipem i mówił, że jak coś to może wziąć kogoś ze stacji o tej 8.45.

My z Jackiem (Xet) zastanawiamy się czy nie jechać autem. Tyle, że Jacek z Rumii by jechał.

DaBoss
Chuck Norris

Post autor: DaBoss »

Hej

Będę jechał dopiero w niedzielę rano do Koszalina samochodem. Więc jeśli ktoś chce się zabrać to niech pisze na priva to się dogadamy.

Awatar użytkownika
raf
Oszukista

Post autor: raf »

Czy ktoś z orgów może dać mi swój nr kom? Jedziemy samochodem, więc kontakt może się przydać...

Borysss
Chuck Norris

raf pisze:Czy ktoś z orgów może dać mi swój nr kom? Jedziemy samochodem, więc kontakt może się przydać...
Poszło na email.

//EDIT:
Lista zgłoszonych została zaktualizowana o nadesłane rozpiski.

Borysss
Chuck Norris

Dzięki wielkie wszystkim przybyłym :)
Było parę wpadek organizacyjnych - za które się już zacząłem biczować.

Grało się bardzo fajnie, szkoda tylko, że nie miałem okazji zagrać z nikim przyjezdnym ;\

Jutro rzucę wszystkie wyniki.

Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za grę.

Serwus.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Jestem zadowolony z turnieju i wyjazdu, bo nasza Draconisowa ekipa ugrała 2gie i 3cie miejsce. Dyplomiki wypaśne i już szykuję se ścianę na powieszenie takowego. Z mojej strony zapraszam 5go maja do Wejherowa - z dużym prawdopodobieństwem szykuje się lokal :)

Moja krótka relacja. Wyruszyliśmy z Jackiem o 7ej z Wejherowa z małym poślizgiem. Droga była pusta, jechało się spokojnie w miłej atmosferze. Dotarliśmy na tą 9tą, nieco spóźnieni, więc przydzielono nas razem do bitwy.

Moje plewy:

1 Spellsinger @ 140 Pts
General; Magic Level 1; Lore of Athel Loren; Longbow
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 Branchwraith @ 140 Pts
Magic Level 1
Cluster of Radiants [25]

8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts

10 Glade Guard @ 126 Pts
Longbow; Musician
10 Glade Guard @ 126 Pts
Longbow; Musician

5 Wild Riders @ 148 Pts
Spear; Light Armour; Standard; Musician
5 Wild Riders @ 148 Pts
Spear; Light Armour; Standard; Musician

3 Treekin @ 195 Pts
1 Treeman @ 285 Pts

Casting Pool: 4
Dispel Pool: 5
Models in Army: 52
Total Army Cost: 1500

1. bitwa (Jacek Grotha - HE)
Kolega z klubu, z którym ostatnimi czasy graliśmy masę bitew. WE się broniły przed magią, skradały, dojechały, zatłukły co trzeba i wywalczył zwycięstwo. 14:6

2. bitwa (Wojtek .... - WE)
Miałem rozpę dobrze złożoną przeciw WE. Wszystko poszlo po mojej myśli i od 2giej tury kontynuowałem konsekwentne zamiatanie stołu. Pech mnie dopadł, kiedy mój treeman (świeży) zaszarżował treemana przeciwnika od boku (na ostatniej ranie) i nic nie zdołał mu zrobić przez 3-4 rundy, po czym został przez tegóż treemana zabity. Przez ten incydent skończyło się tylko albo aż na 19:1

3. bitwa (Błażej Rajkowski - Bretonnia)
Coś ostatnio mam pecha do Bretonni - cokolwiek zrobię, pokombinuję, to potem się wszystko odbija. Tym razem miałem treemana, nie zawahałem się go użyć i ustał z kilkoma lancami na sobie. Jedyny pozytywny aspekt tej bitwy zakończonej porażką 4:16

4. bitwa (Arek Zajączkowski - WE)
Znów WE, bez treemana, za to z wayami, ale myślę, że to i tak łatwiej niż z drzewem. Szybkie szarże już w 2giej turze ustawiły bitwę i wynik, potem wystarczyło wyczyścić stół. Trochę pecha u przeciwnika do testów Ld było - tak może by bitwa była bardziej wyrównana (uciekający od driad biegacz, po oblaniu testu na strach). 19:1

Dzięki za miły turniej i do zobaczenia pewnie w przyszłości.

ODPOWIEDZ