Bieżące pytania

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Re: Bieżące pytania

Post autor: Kefas »

Grafa i hdd mi się zwarzywiły... musiałem wymienić jedno i drugie :/ dobrze że były na gwarancji jeszcze ;)

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Mam kolejne pytanie... jak się nazywała gra na amigę atari albo komodore :D nie pamiętam ... leciało się biały małym samolocikiem (z dołu do góry) i rozwalało statki, helikoptery inne samoloty przelatujące z lewej na prawe etc
Pamięta ktoś? 8)

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

to mi się kojarzy z River Raid, ale podejrzewam, że błędnie ;)

było jeszcze crash drive (chyba tak się nazywało), ale tam latało się helikopterem i strzelało do zwierząt :p
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

River Ride bingo :] dzięx

Błażej
Kretozord

Post autor: Błażej »

Obrazek

to były czasy.... :wink:

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

siedliśmy sobie z kumplami z postanowieniem siekania całą noc w NWN (1) po sieci, ale szybko pojawił się problem - zdobywamy doświadczenie w różnym tempie. Z potworów dostajemy po równo, ale już na przykład po gadaniu z NPCami tylko ten co gadał dostaje - no i po wyjściu z akademii jeden ma 3, drugi 2 a trzeci 1 poziom. Da się to jakoś zmienić/przestawić? Bo w ten sposób to nie pogramy. Z góry dzięki za szybką odpowiedź. Pozdrawiam
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Awatar użytkownika
MomoTheKiller
Chuck Norris

Post autor: MomoTheKiller »

Z tego co pamiętam, a na 100% było tak w NW2 - to party leader musi zrobić share na zadaniu.
Jeżeli nie ma opcji by każdy z Was rozpoczął questa to osoba która go weźmie powinna mieć opcję share :)
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.

Loki
Chuck Norris

Post autor: Loki »

Siemka...

mam taki problem. swój laptop łącze z netem za pomocą Blueconnecta.

chce utworzyć na siec WI-Fi (laptop ma się stać ruterem) żeby PS3 mogło sie podłączyć.

jakieś pomysły :twisted:

edit: Pytanko az tak bardzo nie pasuje do tematu Bieżace pytania?
A MESSAGE TO THE EMPIRE:

╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮

Awatar użytkownika
Siwek
Falubaz

Post autor: Siwek »

Panel sterowania-->Centrum sieci i udostępniania--> Skonfiguruj połączenie lub sieć--> Utwórz sieć ad-hoc--> Follow the white rabbit czyli za wskazówkami windowsa. Coś tak jakoś tak. Z głowy piszę, dokładnie nie pamiętam. Google nie wie?

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

nie działa mi dźwięk w "singularity", reinstalacja nie pomogła. Już raz grałem w tą gre i wszystko było w porządku, może ktoś miał podobny problem?
Obrazek

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Mam taką dość niemiłą sprawę. Mianowicie jakiś miesiąc temu miałem problem z zalogowaniem się na battle neta (diablo II), ponieważ użytkownik o ambitnej nazwie "ja kurwa" był zalogowany na moim cd-key. po kilku godzinach udało mi się zalogować i pozostawiłem grę uruchomioną przez 3 dni by jegomościa przyblokować. Dziś chciałem sobie pograć i znów ta sama persona jest na moim cd-key'u zalogowana. Czy znacie może jakieś metody by się pozbyć tego złodzieja, lub co może być powodem kradzieży. Dodam, że grę mam oryginalną, żadnych podejrzanych programów do diablo nie wgrywałem, oraz jedyny kumpel któremu diablo pożyczyłem wyrzeka się gry przez neta.

Awatar użytkownika
Denn
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Denn »

kubencjusz pisze:Mam taką dość niemiłą sprawę. Mianowicie jakiś miesiąc temu miałem problem z zalogowaniem się na battle neta (diablo II), ponieważ użytkownik o ambitnej nazwie "ja kurwa" był zalogowany na moim cd-key. po kilku godzinach udało mi się zalogować i pozostawiłem grę uruchomioną przez 3 dni by jegomościa przyblokować. Dziś chciałem sobie pograć i znów ta sama persona jest na moim cd-key'u zalogowana. Czy znacie może jakieś metody by się pozbyć tego złodzieja, lub co może być powodem kradzieży. Dodam, że grę mam oryginalną, żadnych podejrzanych programów do diablo nie wgrywałem, oraz jedyny kumpel któremu diablo pożyczyłem wyrzeka się gry przez neta.
Ummm... zmień hasło? Pomocnicze pytanie i ewentualnie maila na którego masz zarejestrowane battle.net account Jeżeli masz telefon z androidem, zainstaluj sobie battle.net authenticatora na telefonie który będzie generował token przy logowaniu się.

Wydaje mi się, że to dosyć dobre zabezpieczenia.
Woot?

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

diablo II dziala na innych zasadach (tak samo jak sc1).
tam nie korzysta sie z loginu i hasla battlenetowego, tylko konta sa przypisane do klucza. tak wiec na jednym kluczu mozna miec spokojnie pare kont.
niestety nie mozna na nich grac jednoczesnie.

nie wiem czy jestes w stanie cos zrobic z tym problemem. moze mail do blizzarda?
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Denn
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Denn »

@up

Tak ale jak zmieni haslo do battle.net i zmieni haslo do konta i zalozy authenticatora to moze sie okazac, ze ten ktos juz nie bedzie mial wjazdu na jego konto.
Woot?

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

hasło i maila zmienię, lecz z androidem będzie problem, bo recastuje... co ja gadam, przedłużam dopiero za 1.5 roku, a wydatek około tysiąca złoty mi się nie widzi( diablo kosztuje max 20 ;)
Ale i tak dzięki za rady. Najdziwniejsze jest to, że koleś znów dał się przyblokować :?

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

Pytanie nie do końca związane z grami, ale może ktoś z was ma pomysł co z tym zrobić.

Otóż Opera podczas prób uruchomienia już od kilku miesięcy zżera mi nawet 95% zużycia procesora i włącza sie po kilkunastu minutach zamuły. Zaczęło się od problemów z menadżerem haseł. Próbowałem zrobić reinstall, pousuwać wszystkie logi związane z operą z dysku i nic. Cały czas to samo. A po prawie roku używania mam już dość Firefoxa i chciałbym wrócić do "mojej" przeglądarki ;). Ma ktoś pomysł co to może być?
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

zainstaluj najnowsza wersje opery (zdaje sie, ze 12) i problem powinien zniknac.
czemu opera?
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

Bo szybka, zużywa mało pamięci (na innych moich komputerach) i ma świetny system gestów, do którego jestem przyzwyczajony :).
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Eriks281
Chuck Norris

Post autor: Eriks281 »

Mam pytanie. Czy opłaca kupować się Brinka na PS3? Kosztuje teraz coś około pięciu dych, więc niewiele. Słyszałem wiele pochlebnych jak i negatywnych opinii. Teraz podobno naprawiono dużo bugów, co chyba było powodem słabych ocen. Podobne do Quake Wars? W quake warsy nawet sporo grałem i się przyjemnie siekało.
- Klnę się na Sigmara - nigdy nie weźmiecie mnie żywcem, upadli słudzy ciemności!

- Nigdy nie zamierzaliśmy. Zastrzelcie go.

Takaris Fellblade, kapitan Czarnej Arki "Udręka"

Awatar użytkownika
MomoTheKiller
Chuck Norris

Post autor: MomoTheKiller »

Eriks281 pisze:Mam pytanie. Czy opłaca kupować się Brinka na PS3? Kosztuje teraz coś około pięciu dych, więc niewiele. Słyszałem wiele pochlebnych jak i negatywnych opinii. Teraz podobno naprawiono dużo bugów, co chyba było powodem słabych ocen. Podobne do Quake Wars? W quake warsy nawet sporo grałem i się przyjemnie siekało.
Brink szybko umarł. Cały czas są lagi i problemy. Imho to taki strasznie nie dorobiony Team Fortress. Co prawda na konsoli nawet sterowanie jest przyjemniejsze - co mnie zadziwiło.Na Steam w ten weekend można było kupić za kilka ojro. Jeżeli masz straszne ciśnienie na shootery na konsoli to widziałem Far Cry 2 chyba za 36 PLN lub BF 1943 - fajny jest i też można pograć - dużo serverów jest i nie ma błędów.

A czy opłaca się kupić... Twoja kasa :) ja bym nie kupił - dorzuciłbym sobie drugie tyle i kupił AC Brotherhood albo coś innego.

Ja się teraz zagrywam z Clash of Heroes. Taki puzzle quest w świecie Heroes of Might and magic... o lub kup sobie dungeon alliance takie niby Diablo - fajne i można grać w sieci z randomami lub w pt.

Jak chcesz mogę dodać Cię na psn to można pograć razem
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.

ODPOWIEDZ