pit of shade, stone Thrower, dzialo a zaloga kowadla/kowadlo
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Podobnie bym proponował z canona i nie big hita z katapulty. (było by to analogiczne do sytuacji z rydwanem bądz monsterem i IMHO zgodne z pewną logiką i duchem gry). Natomiast pite rozpatrywał bym na 4+ i zdają wszyscy jesli tak a big hit rozpatrywał bym że dostają wszyscy ale tylko 1 z podowjoną siłą (i tu losujemy)
To jest 60x60 jest większa. Przekątna wynosi wedłóg starego dobrego pitagorasa pierwiastek z sumy kwadratów 2 boków czyli pierwiastek z 60^2+60^2 = 84,853 mm natomiast 3 calowy template ma średnice 3 cali gdzie cal = 25,4 mm x 3 = 76.2 mm więc wystają rogi kowadła poza template
A nie przypadkiem 60x60 na potrzeby hth ?
"[...] The Anvil and crew count as a unit with a 60mm wide frontage for the purposes of clese combat."
Coś mi się zdaje, że pitka z automatu wchodzi a nie na 4+
.
"[...] The Anvil and crew count as a unit with a 60mm wide frontage for the purposes of clese combat."
Coś mi się zdaje, że pitka z automatu wchodzi a nie na 4+
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
bolec-trafia w jednego...w kogo losujemy
katapka-wydaje mi się że w każdego z s8...
pitka-no i tu jest uno problemo...ja bym grał tak że każdy żuca na swoje i(wchodzi automatem)i jak zejdzie runelord to schodzi i kowadło..chociaż zaraz:kowadło może stać na polu bez lorda z samymi strażnikami??
katapka-wydaje mi się że w każdego z s8...
pitka-no i tu jest uno problemo...ja bym grał tak że każdy żuca na swoje i(wchodzi automatem)i jak zejdzie runelord to schodzi i kowadło..chociaż zaraz:kowadło może stać na polu bez lorda z samymi strażnikami??
Liczą się tylko czterej bogowie:Khorne,Tzeentch.....Gork i Mork
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
TomCio pisze:A nie przypadkiem 60x60 na potrzeby hth ?
Coś mi się zdaje, że pitka z automatu wchodzi a nie na 4+.
jezeli to jedyna adnotacja odnosnie podstawki kowadla to caly temat jest bezsensowny
no chyba ze ktos wymysli sposob rzucania czarow w HtH
![Laughing :lol:](./images/smilies/ng_lol.gif)
Gogol zrobiles taka podstawke 60x60 czy zaraz za widoczna czescia kowadla wystawiasz jednostki - szukaj, bo IMO zrewolucjonizowaloby granie ta "maszyna"
1) trafienie powinno byc latwiejsze
2) juz tak latwo nie schowasz
3)duzo miejsca zajmuje
I like it
szczerze mowiac wole zeby nie zmiescila sie w potecjalnym lesie, niz trafiac na 4+ z czaru
szukaj
btw
nadal jest owalne czy kwadratowe, prostokatne ?
tez to bylo napisane??![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
1) trafienie powinno byc latwiejsze
2) juz tak latwo nie schowasz
3)duzo miejsca zajmuje
I like it
szczerze mowiac wole zeby nie zmiescila sie w potecjalnym lesie, niz trafiac na 4+ z czaru
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
szukaj
btw
nadal jest owalne czy kwadratowe, prostokatne ?
tez to bylo napisane??
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
W Armybooku to jest jedyna adnotacja o wielkości podstawki i jest ona napisana, że do hth mają 60x60, a to o czym mówi gogol to widziałem, ale to chyba jeszcze z zeszłej edycji, co ?
Pierdoły wymyślacie.
Rzeźbiarza poniosło i tyle. Tak samo jest zrobiony cascet, mimo, że tam licz moze sobie odejść. A w cauldronie na przykład witchki nie mogą odejść, a są na osobnych podstawkach![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Rzeźbiarza poniosło i tyle. Tak samo jest zrobiony cascet, mimo, że tam licz moze sobie odejść. A w cauldronie na przykład witchki nie mogą odejść, a są na osobnych podstawkach
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
swietnie... mamy druga maszyne w kategorii warmachine bez zalogi... znowu mamy sie klocic o pierdoly za przeproszeniem? mam takie samo zdanie jak jankiel (o czym pisalem wczesniej) ... powiem wiecej... zasady warmachina nigdzie nie maja napisane, zeby rozlosowywac miedzy zaloga a dzialem z templatek... wiec nie ma jak w to trafiacGogol pisze:zgadza się ale to dalej jest 1 model o US 5 na 1 podstawce. Wiec ja nie widze puki co podstaw do strzelania sobie z cannona do kowala skoro on nie jest w żadnym konkretnym miejscu ani nigdzie nie pisze że ma mieć swoją podstawke osobną.
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)