Hardy Arts

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
SaperHeart
Piłkarz

Re: Malak Arts

Post autor: SaperHeart »

Cosmo pisze:No i pomysl z tarczami na magnesach zajebisty. Sam nad tym myslalem ale nie chcialo mi sie robic ;D Nawiercales dziure w kazdej figurce zeby wkleic w lapke magnes, czy te magnesy Ci wystaja na figurkach jak nie ma zalozonych tarcz?
Zrobiłem to prościej. Jak spojrzysz na lewą rękę na modelu to zauważysz metalowy taki "kastet". Jest to metalowa blaszka w kształcie litery "c", dopasowana do dłoni. Zrobiłem to tak, że najpierw wyciąłem metalowy dzyndzel który był pierwotnie na dłoni do tarczy, potem dopasowałem blaszkę i ją pomalowałem. Na końcu przykleiłem magnesik do tarczy w zagłębieniu i tak zrobiłem te tarcze.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
SaperHeart
Piłkarz

Cosmo pisze: Plaszcze slabo wycieniowane (w ogole?)
Szczerze Ci powiem, że są one Cieniowane, ale jak się przyjrzałem fotką to rzeczywiście nie widać w ogóle Cieniowania. Jak będę miał lepszy aparat to zrobię nowe fotki bo jak narazie to pykam z aparatu z komórki i niektórych rzeczy nie widać. Płaszcze i złoty naprawdę kiepsko wyszły na zdjęciach. Mogłem też lepiej zrobić zbroję do tego SMa, ale za późno odkryłem fajną metodę :P
Dziękuje za rady ;)
Pozdrawiam

szrama
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: szrama »

Jak mam rację to w duszy sobie przyznaj, jak nie to potraktuj jako komplement:
G***o prawda, że to Twoje pierwsze figurki. Masz rok doświadczenia :wink:

Awatar użytkownika
SaperHeart
Piłkarz

szrama pisze:Jak mam rację to w duszy sobie przyznaj, jak nie to potraktuj jako komplement:
:? bo to są pierwsze moje figurki...nie wiem, dlaczego uważasz, że kłamię i jakie ku temu masz podstawy...może mi wyjaśnij, czemu tak sądzisz...

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Malak pisze:
szrama pisze:Jak mam rację to w duszy sobie przyznaj, jak nie to potraktuj jako komplement:
:? bo to są pierwsze moje figurki...nie wiem, dlaczego uważasz, że kłamię i jakie ku temu masz podstawy...może mi wyjaśnij, czemu tak sądzisz...
Nie zajarzyłeś, to był taki zawoalowany komplement mający znaczyć, że na ogół pierwsze figurki tak nie wyglądają. A jeśli Twoje wyglądają, to znaczy że zapowiadasz się na świetnego malarza, bo masz od początku to, co niektórzy załapali dopiero 50 modeli później.

Wiesz, na początku malowania to metaliki z miecza zachodzą na pół kiecki, a oczy na 3/4 twarzy. Nie dziw się niedowierzaniu ;)

Awatar użytkownika
SaperHeart
Piłkarz

Spokojnie ;) zajarzyłem wypowiedź kolegii. Po prostu chciałem troszkę go pociągnąć za język :P Oczy to rzeczywiście jest troszke problem...:/ jeszcze mam pytanko w sprawie kalkomani...probowałem zrobić to na naramienniku SMa, ale niestety niechce się to trzymać...jest jakiś specjalny klej czy coś ? Oglądałęm porady z cytadeli...ale nadal się nie czuje z tym za pewnie...jakaś porada starych wyjadaczy ?

Awatar użytkownika
SaperHeart
Piłkarz

3

Obrazek
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1cd ... 7edad.html
Obrazek
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/307 ... 00723.html
Obrazek
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d83 ... 1814d.html
Obrazek
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c90 ... 0a3fe.html

Na razie maluję figurki do 40 w barwach Black Templarów, ponieważ czekam na nową edycje. W planach mam Croma i Vampirzyce :P Jeszcze robot do końca nie jest zrobiony, ponieważ brakuje mu kalkomanii i napisu z przodu ( może ktoś ma jakiś fajny pomysł ?)

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Malak pisze:może ktoś ma jakiś fajny pomysł ?
Wszystkie dusze błagają o zbawienie.
W śmierci znajdziesz ukojenie.
Wiara jest naszą tarczą.
Nie lękam się zła, bowiem jestem uosobieniem lęku.
Nikt, kto umarł w służbie Jemu, nie umarł na próżno.
Imperator wie, Imperator patrzy.
Jego wola stanie się ciałem.
Bądź pochwalony, Imperatorze, Panie.

No i moim ulubionym jest:
Herezja rodzi się z bezczynności.

Od koloru do wyboru :D Pozdro :)

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

W sprawie kalkomanii:
Musisz najpierw oczyścić powierzchnie,model się kurzy dodatkowo może być tłusty.Kiedyś oczyszczałem wilgotną gąbką(z blisterów)po takim zabiegu np.naramiennik jest czysty i lekko wilgotny przez co łatwiej umieścić kalkomanie we właściwym miejscu.Co do specjalnych klei,nic mi o takich nie wiadomo.
W sprawie napisu:
Primus inter pares - pirwszy pomiędzy równymi
W sprawie modelu:
Widzę że próbowałeś nawiercać lufy tylko troszeczkę trzeba nad tym popracować.Otwory powinny być większe.
Powodzenia.

Awatar użytkownika
SaperHeart
Piłkarz

Dziękuje za radę. Będę musiał kupić większe wiertełko. Z kalkomanią spróbuje.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Bardzo fajne prace, ale bretończycy Cię prześwięcą za "zwampirzenie" damselki :D

Awatar użytkownika
SaperHeart
Piłkarz

Azgaroth pisze:Bardzo fajne prace, ale bretończycy Cię prześwięcą za "zwampirzenie" damselki :D
Dzięki ;)
Hehe...może nie będzie tak źle ;P

Zapomniałem dodać, że są to moje prace nr 4 i 5.
...Who dares wins...
Obrazek

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Post autor: Kacpi 1998 »

wrzucaj normalnie zdjęcia kopiując adres URL i zamykając go w ''img''

Awatar użytkownika
SaperHeart
Piłkarz

Kacpi 1998 pisze:wrzucaj normalnie zdjęcia kopiując adres URL i zamykając go w ''img''
tzn. ? wrzucać od razu duże fotki ?

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

pewnie, nikomu się klikać nie chce :)

Awatar użytkownika
SaperHeart
Piłkarz

Kacpi 1998 pisze:pewnie, nikomu się klikać nie chce :)
hehe :D już lepiej ? zaraz zmienię pozostałe.
...Who dares wins...
Obrazek

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

dużo lepiej, co do malowania: jest nieźle, są w miarę płynne przejścia (ładny fioletowy) ale kolorystyka do mnie nie przemawia a zwłaszcza niebieskie skrzydła i na podstawce kółko widać :wink:
Ostatnio zmieniony 1 lut 2015, o 09:55 przez Kacpi 1998, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
SaperHeart
Piłkarz

:D

Rzeczywiście, w podstawce bardzo się rzuca to kółeczko...coś pokombinuje żeby to zakryć. Dodatkowo, teraz zobaczyłem, że zapomniałem zrobić DE symbole na płachcie Pegaza :oops: A co powiesz na temat DE i Nurglowego Lorda ?
...Who dares wins...
Obrazek

ODPOWIEDZ