Parowy GRUNWALD IV - Kraków 15 V (zmiana terminu)

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Torkil
Wałkarz

Re: Parowy GRUNWALD IV - Kraków 8 V

Post autor: Torkil »

Bo Osw nie organizowało do tej pory turniejów, planujemy debiut na koniec maja ;).

Mudżynów jest około 20, terenów naprawdę sporo chociaż tego nigdy dość. Co do stołów tu jest problem, ale z tego co wspominał Gregory ugadywał się w jakiś sposób z Jasifem na temat waszych blatów(na zasadzie my swoim transportem po nie przyjeżdżamy w przeddzien tura, i odwozimy dzień po ;))
"tupyn tzlaga anapaq quito qrizliz!!" - Tichi Huichi
JareK pisze:A pisze tak wymagajaco Bo pisze na iPhone a on Sam poprawia mi niektore slowa. I nie zawsze to zauwaze.

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Post autor: Ukalez »

Proxy i niepomalowane armie dopuszczone??
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.

Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"

I love this game... :D

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Tak, ale w sensownych granicach. Oczywiście na ocenie malowania stracisz.
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Proponuję, żeby ASAP wpisywać singlową chęć udziału w turnieju - ułatwi to zgadywanie się parami. Plus ograniczy takie akcje - nie mam pary przyjdę sam, bo to po prostu opóźnia całość. Ja póki co nie widzę zagrożeń dla swojej obecności, więc się jako pierwszy wpiszę :D
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

W pierwszej bitwie rozpiska wybierana jest przed losowaniem przeciwnika, czy po??

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Ukalez pisze:W pierwszej bitwie rozpiska wybierana jest przed losowaniem przeciwnika, czy po??
Wpierw losowane pairingi, a następnie wybierana rozpiska.

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Ale obie osoby z pary grają i wynik idzie przez pół?

edit
Doczytałem i mówiąc szczerze to jestem przeciw propozycji - gra jeden, drugi się patrzy, albo dopinguje. Przecież czasowo 999 pójdzie ekspresowo. Lepiej losowanie i obaj grają. Tak jak napisałem powyżej.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

ksch pisze:Ale obie osoby z pary grają i wynik idzie przez pół?

edit
Doczytałem i mówiąc szczerze to jestem przeciw propozycji - gra jeden, drugi się patrzy, albo dopinguje. Przecież czasowo 999 pójdzie ekspresowo. Lepiej losowanie i obaj grają. Tak jak napisałem powyżej.
Wtedy musiałbym zabronić grania samodzielnego.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Czemu? 2 na jednego to chyba nie problem…?

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Nie, dlaczego? Osoba, która ma singlową rozpę też musi zaznaczyć dwie części swojej armii. Zatem niech to robi tak, żeby pamiętać o singlowym graniu. Wówczas tylko jeden z pary gra z takim delikwentem. Albo grają tak jak pisze Laik 2 na 1. Zresztą problem grania singlowego to zazwyczaj Kosa i Arbaal :roll:
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Arbaal
Oszukista
Kontakt:

Post autor: Arbaal »

Osobiście nie widzę problemu w złożeniu elastycznej rozpy na 999pkt którą tam zagram w pierwszej bitwie + rozszerzenie o kolejne 999 pkt na kolejne dwie bitwy. Fakt że co dwie głowy to nie jedna i będzie się trudniej nieco grało ale to już problem singlowego gracza :P Po za tym rozważam możliwość czy nie zabrać sobie dwóch różnych armii bo jednak tak jest nawet lepiej.
Co do "As Soon As Possible(asap)" to nie wiem kiedy będę mógł się zgłosić że będę na 100%. 8.05. To dla mnie najważniejszy dzień w roku to może być różnie.

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

ksch pisze:Nie, dlaczego? Osoba, która ma singlową rozpę też musi zaznaczyć dwie części swojej armii. Zatem niech to robi tak, żeby pamiętać o singlowym graniu. Wówczas tylko jeden z pary gra z takim delikwentem. Albo grają tak jak pisze Laik 2 na 1. Zresztą problem grania singlowego to zazwyczaj Kosa i Arbaal :roll:
Pamiętaj o ograniczenie 1,5h na pierwszą bitwę. Przy graniu jednej bitewki rozruchowej spokojnie będziesz mógł pójść po śniadanie, Skaven sobie pośpi, a Warzyw wybierze się po skarpetki (pod warunkiem, że pojawi się druga osoba z pary).

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Może, idąc tokiem myśli Arbaala, należy zakazać robienia singlowej jednoarmiówki, a po prostu kazać grać dwiema różnymi armiami, wówczas problem jest żaden. No albo każdy musi być na tyle przytomny, żeby jego singlowe i jednoarmijne wojsko było sensownie podzielone na dwie części. Da się chyba nie. Zresztą to jest tak naprawdę pytanie o to ile osób chce przyjść samemu, a ile w parach. Bo jak będzie 10 osób to i tak parówki nie zrobimy. Ja jestem jak najbardziej za parówką bo je lubię.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Arbaal
Oszukista
Kontakt:

Post autor: Arbaal »

Ja np mam taki komfort że mam w domu sporo he a od biedy bym mógł może de wyśępić od kumpla.
Jeśli ktoś ma jedną armie w domu to mógł by się z kimś umówić na zamianę. I tak niektórzy mogli by sobie pożyczyć parę figurek. 999 to nie jest sporo.

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Ale generalnie panowie sprawa jest taka: albo większość z nas lubi od czasu do czasu zagrać parówkę, albo nie. Jeśli tak to powinniśmy dążyć do tego, żeby wszyscy grali w parach, czyli dwie osoby dwiema różnymi armiami. Jeśli ktoś nie lubi to może zagrać sam, ale to powinien być wyjątek i na pewno nie pod sigli powinniśmy ustawiać reguły, a pod pary właśnie. I z perspektywy par znacznie lepiej jest rozegrać singiel 2 razy 1x1 dzielone na 2 niż 1x1 a połowa ludzi siedzi.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

UWAGA: Zmiana terminu turnieju.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Wpadne pewnie ja + młody, lizi + woch

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Nie wiecie, czy stacja busów jest przy dworcu, bo zdaje się, że do Was na tur od dworca jest rzut beretem??

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Dworzec kolejowy i autobusowy są obok siebie

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Chodziło mi o prywatnych przewoźników :wink:

ODPOWIEDZ