SKAVENY 2500

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Działają niesamowicie, tylko sa bardzo niedoceniane.

Jest to throwing weapon. Zasięg 8 cali. Zazwyczaj trafiają na 4+. I ranią ZAWSZE na 4+ bez sejwa magicznymi atakami. Taka czwóreczka kosztuje 40 pts, ale potrafi się zajebiście zwrócić. A jak się nie zwróci, to trudno :) To tylko 4 szczurki :D

A co do rozpiski ogólniej, to zjada ona praktycznie każdy defens do zera. Mój również. Natomiast z niektórymi armiami nie ma żadnych szans. Ale taki jest styl gry Fischa :) Hordówka.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Trafienie jak z broni rzucanej, zasięg 8 cali (jeśli dobrze pamiętam, tego nie jestem pewien). Jak trafią to ranią na 4+, niezleżnie od T. Zbroja nie chroni.
Jeśli na trafienie wypadnie 1, to trafili sami siebie - rana na 5+.

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

coscie sie tak uparli na te latarki? toz to gowno takie ze...
jezzy duzo lepsze, a hordowce wystarczy jeden tuneling - defensy przeciez zalewasz masa :wink:
wiec speciale sie pieknie mieszcza...
a w rarach moga byc censerzy i ironguci. mozna tez pokombinowac z gigantem...

armia ciekawa, sam gralem troche podobna... ale duzi latacze to problem, nie tylko smok ale nawet glupi, plewny gryf :(

a bretke wciaga :wink:

problemy z chaosem, z krasiami duzo nie ugrasz, ChD kompletnie nie polecam :wink:

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Z krasiami i z ChD nie wygra??? ChD do zera jedzie. A dwarfy też powinien zalać.

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

fajne porady Gogos

ale:

Tunnelingów trzeba mieć więcej niż jeden oddział
są genialni, zdejmują nie tylko maszyny, magów, BSBeków ale nawet klocki piechty (szarżując od tyłu)
Jeden oddział rzuci Missfire i dupa, przy trzech wszelkie armie defensywne ( w tym Krasie, CHD, Imperium) są wciągane w 3/4 turze właściwie bez strat

Latarki są mocne na tych cholernych lataczy a to jest to co mnei boli najbardziej

Jezzaili mam sporo modeli ale rzadko z nich korzystam
Nie sprawdzają mi się , zwłaszcza gdy mam armie opartą na Strom Bannerze

Również wolałbym w rarach mieć Censerów i Irongutów ale muszę czymś postraszyć smoczki co by mi na tyły nie wlatywały paskudy
Obrazek

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Wow, 7 wykopywaczek w unicie. Juz sram po gaciach.

Generalnie zostawilbym censerow i wstawil 1 latarke - bo co, jesli sie nie wyczerpie storm?

A myslales Fisch, zeby fellke wrzucic na Warlordzie?

twardochleb
Chuck Norris

Post autor: twardochleb »

przy trzech(wykopywaczkach0 wszelkie armie defensywne ( w tym Krasie, CHD, Imperium) są wciągane w 3/4 turze właściwie bez strat
:shock:

gdyby tak bylo to przegrywalbym 100% bitew z mlodym. A mam bilans nie najgorszy. 8)

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Ja w sumie też mam niezły bilans ze szczurkami.

3 bitwy na 2250 i 3 masakry do przodu(nie wiem czemu-był dzwon,jezzaile,wykopywaczki i horda szczurków-chyba z 7 unitów dużych).

Ogólnie w armii znajomego wychodzi trochę ponad 300 modeli na 2250.

Możliwe że ta armia robi tylko takie straszne wrażenie.W sumie patrzymy tylko na armie a nie na kunszt dowódców(hehehehe).

Awatar użytkownika
Ypsilanti
Mudżahedin

Post autor: Ypsilanti »

Bo grałeś z Majorem, a nie ze mną :wink:

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Ypsi....tfu....Gotrek, ale szczury to szczury.

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Post autor: Chory »

Ypsi....tfu....Gotrek, ale szczury to szczury
Tak można by powiedziec o kazdej armii.Ale to nieprawda.

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

W sumie to w tej armii był prorok z dzwonem,bsb i elektrycy.Były jezzaile i tunelingi.Do tego masa klocków.

Więc prawie standardzik bo bez latarek.

Tutaj totalnie nie wiem czego się spodziewać po Globulkach.
Proroka się nie boję bo pewnie rypnie zaklęcie i zeżre spaczeń i się przekręci(piękne to było ostatnio jak na plagę rzucił 6,5,1 i zagryzł spaczeniem 1 i rzucił IF,Miscasta i ranę ze spaczenia-w efekcie BOOM!! i proroka nie ma)

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Reyki pisze:W sumie to w tej armii był prorok z dzwonem,bsb i elektrycy.Były jezzaile i tunelingi.Do tego masa klocków.

Więc prawie standardzik bo bez latarek.

Tutaj totalnie nie wiem czego się spodziewać po Globulkach.
Proroka się nie boję bo pewnie rypnie zaklęcie i zeżre spaczeń i się przekręci(piękne to było ostatnio jak na plagę rzucił 6,5,1 i zagryzł spaczeniem 1 i rzucił IF,Miscasta i ranę ze spaczenia-w efekcie BOOM!! i proroka nie ma)
wiesz co mistrzu Reyki, chętnei z Tobą zagram Challanga w pierszej bitwie, naprawdę bez ciśnienia się ze mną gra.

jak widzisz moja rozpiska jest bardziej śmieszna niż mocna.
tak tu więskzość mówi.
Mam w rozpie "Globólki", "Rat Packi" , nie mam Jezzaili

Z Challangem mówię serio. Nie wiem czy będziesz miał później możliwość zagrać z tak "niesztampowymi" skavenkami;)

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Skoro jest to śmieszna rozpa to się pewnie spotkamy gdzieś na ostatnich stołach.Wiele osób nie ma na tym turnieju.Szanse są spore.

Są w ogóle przewidziane challange?

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Skoro jest to śmieszna rozpa to się pewnie spotkamy gdzieś na ostatnich stołach
Żebyś się nie zdziwił. Moje śmieszne DE z kociołkiem i witchkami nie trafiły na ostatnie stoły na inkwizycji :P

A challenge są możliwe na GT.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Kołata pisze:Z krasiami i z ChD nie wygra???
ChD do zera jedzie.
po ostrzale z earthshakerow kilka klockow sie doczlapie, zabija troche hobgoblinow i koniec :wink:
gralem ofensem szczurzym z ChD - przegralem 5:15 i dziwie sie ze tak malo
Kołata pisze:A dwarfy też powinien zalać.
super, dojedzie i utknie w maszynach. a kowadla i longow nie ma w ogole jak ruszyc - stawiam na krasie :wink:

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

A wykopywaczki to jak wiadomo pies i eartshakery stoja i wala cala gre.

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Gobos pisze:
Kołata pisze:Z krasiami i z ChD nie wygra???
ChD do zera jedzie.
po ostrzale z earthshakerow kilka klockow sie doczlapie, zabija troche hobgoblinow i koniec :wink:
gralem ofensem szczurzym z ChD - przegralem 5:15 i dziwie sie ze tak malo
Kołata pisze:A dwarfy też powinien zalać.
super, dojedzie i utknie w maszynach. a kowadla i longow nie ma w ogole jak ruszyc - stawiam na krasie :wink:
myślę że Kołata ma całkowitą rację
armie defensywne to bez mydła jadę taka rozpiską. Gobos, sorry ale chyab coś źle grasz szczurkami, moj bilans gier akurat z tymi armiami (ChD, Dwarfy) wynosi jakieś 50 wygranych - 1 przegrana 8)

Krótko, jka przejechać się po Dwarfach tracąć tylko kilka figurek:

mając 3 wykopki, Storm Banner i 270 modeli w armii.

Jest taka opcja że Skaveny też walczą wręcz. Clanraci raczej nie odbijają się od Warriorów Dwarfickich. A najczęściej Dwarfy mają 3/4 klocki do walki, a resztę punktów w maszynach / kusznikach i kowadle.
Ja mam 4 mocne klocki piechoty + 3 razy Slavów którzy przepychają się przez kuszników. Do zdejmowania maszyn mam tunnelingów, runnerów.

Globesi i Latarki uszkadzają klocki dwarfickie zmniejszając szeregi do 2.
Giant Raty, gdy juz cała armia Dwarficka (łącznie z maszynami) będzie w combacie wpadaja od boku, zdejmuja ranki i po kłopocie.

Potem tylko dorwać Kowadło i po grze;)

pozdro poćwicz
Ostatnio zmieniony 2 kwie 2007, o 07:50 przez Fisch, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Fisch pisze:pozdro poćwicz
Proste :]

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Fisch pisze: Krótko, jak przejechać się po Dwarfach tracąć tylko kilka figurek:

mając 3 wykopki, Storm Banner i 270 modeli w armii.
to raczej malo uniwersalna rozpiska :wink: zreszta kopacze vs. maszyna krasiowa to nie jest starcie oczywiste - przebijaja sie tak w 60%
Fisch pisze: Jest taka opcja że Skaveny też walczą wręcz. Clanraci raczej nie odbijają się od Warriorów Dwarfickich. A najczęściej Dwarfy mają 3/4 klocki do walki, a resztę punktów w maszynach / kusznikach i kowadle.
Ja mam 4 mocne klocki piechoty + 3 razy Slavów którzy przepychają się przez kuszników.
walcza ze hoho... klocek ma 5 atakow, trafia na 4+, rani na 5+... jak zabijesz jednego krasnala na ture mozesz sie cieszyc :wink: a maszyny ze stubbornem beda staly i staly...

od warriorow raczej sie nie odbija (od razu)... od longbeardow na pewno :wink:
Fisch pisze: Globesi i Latarki uszkadzają klocki dwarfickie zmniejszając szeregi do 2.
Giant Raty, gdy juz cała armia Dwarficka (łącznie z maszynami) będzie w combacie wpadaja od boku, zdejmuja ranki i po kłopocie.
jesli wczesniej nie splyna od organek
Fisch pisze: Potem tylko dorwać Kowadło i po grze;)
no i zablokujesz to kowadlo, bo zniszczyc go nie zniszczysz, chyba ze sie samo wysadzi.
Fisch pisze: pozdro poćwicz
zagraj w poznaniu :wink:

zreszta ta dyskusja jak wszystkie tego typu rozwazania jest czysto teoretyczna - trzeba to po prostu sprawdzic na stole.

ale pozdro anyway :D

ODPOWIEDZ