MotÓryzacja ...

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Re: MotÓryzacja ...

Post autor: TomCio »

Lepiej swoimi się pochwalcie, a nie o czym marzycie Obrazek .
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Zwolin
Falubaz

Post autor: Zwolin »

to ty pierwszy, ja z resztą nie mam
ale mam już magiczny sposób jak zarobić na Skyline'a, tego o którym marzę, pieniądze

jak za 2 latka zdam na prawko to pewnie jeszcze mieć nie będę ale ze 4 lata i, jeśli wszystko wypali, powinno być mnie stać
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Jedyne zdjęcia jakie na ten moment mam to jak silnik wymieniałem Obrazek .
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Po mieście śmigam skuterem i mam polewę ze stojących w korkach :wink: Stolica = only 2 kółka :wink:

http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Apr ... a_51/98437
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Zlot Ogólnopolski NissanKlub Polska - Karpicko 2009:

Przed OS-ami
Obrazek
Po OS-ach
Obrazek
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
jachu_ka
Chuck Norris

Post autor: jachu_ka »

Prawie nikt się nie chce chwalić? :o
Zdjęcia toyotki-ślicznotki są w pracy, wrzucę śp parcha-syfa - Datsun Safari:
Obrazek
Rocznik '82, nakręcone okolice miliona kilometrów, czyli do księżyca i nazad i to z objazdami. Za sprawą poprzedniego właściciela, aka polskiego mechanika psuło się wszystko, oprócz silnika. I właśnie ten silnik to dowód jakich parszywych czasów dożyliśmy - SD33 nominalnie wyciągał ok 28 koni z 1 litra pojemności, trzeba było nieekologiczne 10 litrów oleju, żeby go zalać, ale np rozrząd miał na kołach zębatych, więc nie do zajebania a głowica była żeliwna a nie wybuchowo-aluminiowa.
Teraz już się porządnego żelaza nie robi, same słodkopierdzące popierdółki :(

Zwolin
Falubaz

tylko te pierdułki też są nie do zdarcia, są lżejsze a wyciągają >500 koni
fakt, kosztują po 250k+ ale jak mówimy o jakości to cena nie gra roli
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą

Awatar użytkownika
jachu_ka
Chuck Norris

Zwolin pisze:tylko te pierdułki też są nie do zdarcia, są lżejsze a wyciągają >500 koni
Ja tam się na benzyniakach nie znam ale "Praw fizyki pan nie przeskoczysz i nie bądź pan głąb" ;) współczynnik wysilenia się kłania. Nawet silniki z F1, czyli chyba najbardziej wypasione z możliwych, wybuchują regularnie. Inne cele, inne założenia, albo masz trwałość albo osiągi.

Zwolin
Falubaz

albo jedno i drugie za to bardzo drogo
silniki F1 nie są skonstruowane tak by wytrzymać jakoś bardzo długo bo i tak są niszczone w wypadkach

zauważ że silniki lamborghini są świetne i bardzo wytrzymałe - te z diablo nadal chodzą (prawie) jak nowe
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz

Awatar użytkownika
Shaga
Chuck Norris

Post autor: Shaga »

1.Marzenie numero uno! Mustang Shelby z 67' Eleonore z filmu 60sekund! Obrazek

2.Jeszcze niedawno byłem nieszczęśliwym posiadaczem takiej skaronki. 91 rok silnik 5,6l i milion pierdzilion kucy pod machą:)Obrazek

3.A teraz staram się o dziecko:(Obrazek

4. Jeszcze była krótka przygoda z rajdami i jeździłem takim czymś:)Obrazek

a tu wesoły filmik z przejazdu:) http://www.youtube.com/watch?v=dvujX3shOac
www.shaga.pl (już nie taki) nowy (ale na pewno najlepszy) sklep Gdynia ul.Morska 173

Awatar użytkownika
jachu_ka
Chuck Norris

Zwolin pisze:silniki F1 nie są skonstruowane tak by wytrzymać jakoś bardzo długo bo i tak są niszczone w wypadkach
O czym ty rozmawiasz? :shock:
www.formula1.pl pisze: Dlatego konstruktorzy prześcigają się w projektowaniu optymalnych jednostek napędowych, które są w stanie zapewnić wystarczającą żywotność, a przy tym bardzo wysoką moc
zauważ że silniki lamborghini są świetne i bardzo wytrzymałe - te z diablo nadal chodzą (prawie) jak nowe
Tja, ale co to ma do rzeczy?
http://www.motofakty.pl/artykul/wloska_corrida.html
Pierwotną moc 400 KM zredukowano do 280 KM, by wydłużyć żywotność silnika.
http://www.lambo.pl/modele/inne/audi52v10/
Audi, biorąc na warsztat 5-litrową V-dziesiątkę z baby-lambo wiedziało, że silnik ten nie pasuje ani mocą ani charakterem do modeli, w których będzie chciało go w przyszłości montować. Mając napędzać modele S6 i S8, będące usportowionymi limuzynami, służącymi do jazdy na co dzień, motor musiał mieć zdecydowanie większą żywotność i tym samym wymuszać rzadsze wizyty przeglądowe.
Zaczynasz widzieć związek, czy szukać ci dalej? :)

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

i prawie półtora koła poszło się ... :wink:

Metrakit SP Series II 70 ccm + Stage6 HPC

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 27 maja 2010, o 20:10 przez szczurek, łącznie zmieniany 1 raz.
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

podstwowe wymagane przeze mnie cechy jakie powinien posiadac idealny samochod:
- musi moc wjechac wszedzie, 4x4
- jak najmniej awaryjny, nie stary rzęch
- nie musi wymagac duzego wkladu z mojej strony, kompletnie sie nie znam i nie lubie grzebac pod maską

w chwili obecnej jezdze (juz 5 lat idzie w tym roku, i o dziwo nigdy nie zrobilem zdjecia swojemu autu :) )
Obrazek, ogolnie to tak jak na zdjeciu tyle ze czarny i z rura z przodu

a jak juz bede mial duzo zbednej kasy to sprawie sobie:
Obrazek

pzdr ;)

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

Marzenie e90 alpina
Obrazek
Obrazek
zadowoliłbym się także lotniskowcem(e38)
Obrazek
od biedy "dresowozy" typu e30 e36

@Zwolin- Nowy gtr mi jakoś nie pasi. Jest rozpierda;atorem asfaltu, no ale wygląd mnie nie powala jest mało "drapieżny". Nie to co... nowe EVO.
Obrazek
@thurion- jak chcesz wszędzie wjechać i mieć auto "bezawaryjne" to kup sobie defendera albo nivke, bo te pseudo terenówki z dużymi oponami są o dupę rozbić :wink:
@Generał #54- SEC =D> wiesz co dobre
@Fanatyk- :roll:
muscle cary- Fajnie wyglądają dobrze dopier.. no ale na miłość boska stosunek pojemności do mocy jest żałosny. Ogromnym problemem dla mc sa takze zakrety(ja wiem ze w stanach sa proste drogi i amerykanie nie przewidzieli ze ktos moze wchodzic w zakret z wieksza predkoscia niz 50km/h) bo przyczepności te samochody po prostu nie mają.
francuzy- W skrócie paździerz. Wabią nas wyglądem to fakt,(zwłaszcza nowy c5) ale awaryjność tych samochodów(elektronika i zawieszenie) jest tragiczna. Czasem mam wrażenie że te koncerny umówiły się na produkowanie awaryjnych modeli, żeby trzepać kase na serwisach i częściach które są na tyle skomplikowane ze trudno o zamienniki. Nie to co alfy, które się psuja bo taka jest tradycja :lol2:

pozdro
Obrazek

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

Post autor: MAĆKO »

Eee BMW mi sie żle kojarzą... .
Najszybszy sposób na zrobienie ćwikły...?...Wrzucić granat do BMW:)

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

Zwolin,
porównaj przebieg, jaki ma takie diablo, nawet po 20stu latach i porównaj przebieg jaki ma po 20 latach Mercedes W124.
a potem wypowiadaj się o trwałości silników.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Raptor pisze: @thurion- jak chcesz wszędzie wjechać i mieć auto "bezawaryjne" to kup sobie defendera albo nivke, bo te pseudo terenówki z dużymi oponami są o dupę rozbić :wink:
lubie kanciaki, ale nie az takie ;)
troche lansu tez musi byc 8) a malo co w dziedinie 4x4 jest bardziej lansiarskie od wypasionego wranglera :P

zreszta jak bede starszy i zacznie mi sie rodzina powiekszac to pewnie z 3D zrezygnuje... bo co by nie mowic sa malo 'uzytkowe', pewno wtedy do rozgrywki wejdzie Forester, jako w miare wygladajacy i jednoczesnie osiagalny finansowo... ale poki co jestem w chuj zadowolony z malego bzyczka i nie planuje zmieniac, 5 lat jezdzenia samochod praktycznie od nowosci (rocznik 2004) i 40 000 najechane wiec zyc nie umierac :mrgreen:

Raptor a ty widze zamilowaniego do lansu juz absolutnie pełną gębą :P

pzdr

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

MAĆKO pisze:Eee BMW mi sie żle kojarzą... .
Najszybszy sposób na zrobienie ćwikły...?...Wrzucić granat do BMW:)
Widziałeś kiedyś dresa w e90? :wink:
BMW- bojowóz młodzieży wiejskiej :)
wiekszosc ciuli jeździ e30 czy e36 z przegnitymi progami i szpachla na masce #-o z silnikiem 1.8 czy później 1.6. A największego ciula poznasz po tym że ma naklejke m-power na tylnej klapie.
Ja też mówiłem że to paździerz kiedy ojciec straszył ze kupi. Prosiłem go żeby kupił coś innego, ale ten upierał się i mówił że zrozumiem jak się przejadę i posłucham silnika. No i przejechałem się ta 3litrową v6 i zrozumiałem wszystko. Potem to już tylko bardziej kochałem tą marke. Była wizyta w bmw welt w monachium i takie tam.
Po protu jedni kupują bmw w dobrym stanie z jakimś silniekiem(nie 1.8 1.6) zeby miec przyjemnosc z jazdy i niekoniecznie lans(bo malo kto odrozni zgnila 318d od zakonserwowanej 328i ), a inni kupują zgnile 3 w 1 i 'mysla ze beda bardziej gangsta jak sie pokaza na ośce z dupnym spoilerem peugota :roll: .
Raptor a ty widze zamilowaniego do lansu juz absolutnie pełną gębą
Jak się ma alpine czy evo to jest lans czy się chce czy nie. Mi chodzi o zawieszenie moc skrzynie. Jak kupujesz auto za 200tys to musisz się trochę namęczyć zęby nie było lansu :wink:

@Grazbird- Mądrze gadocie
Obrazek

Awatar użytkownika
jachu_ka
Chuck Norris

Raptor pisze:@thurion- jak chcesz wszędzie wjechać i mieć auto "bezawaryjne" to kup sobie [...] nivke
Tja :mrgreen:
LC seria 70 i nie ma chuja na Mariolkę:
Obrazek
A jak kanciaków nie lubisz to seria 80:
Obrazek
Myślałem o takiej z wolnossącym 4.2 ale ekojebliwe opłaty by mnie zarżnęły, skończyło się na niuńce:
Obrazek

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

Jachu, walić opłaty ( przynajmniej w Polsce).
ja się rozglądam za Chryslerem Grand Voyagerem z silnikiem benzynowym 3.3
ot, taki milutki , wygodny autobusik.
albo za czymś z napędem na 4 koła.

ODPOWIEDZ