DoW w 8 edycji
Re: DoW w 8 edycji
lol : ] chodzi mi o to że zasady DoW nie byly pisane z myślą o takiej zasadzie kompozycji jaka jest w 8ed i przez co wychodzą takie smaczki
mi nigdy działo DoW nie przeszkadzało w WE , kojarzyło się z dark omenem wręcz i było ok , ale 2 działa i 2 kotły? na legalu ? wstyd.
mi nigdy działo DoW nie przeszkadzało w WE , kojarzyło się z dark omenem wręcz i było ok , ale 2 działa i 2 kotły? na legalu ? wstyd.

T
Ba, bo w WE PG sie szerzy
A tak serio to nie wiem. Może errata będzie od jakiejś LS czy czegoś takiego.
się pożyje sie zobaczy 

A tak serio to nie wiem. Może errata będzie od jakiejś LS czy czegoś takiego.

... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
MA parcie na te 2 dziala, oj mabigpasiak pisze:Jak nie widzisz różnicy to okularki przeczyśćShino pisze:skoro mam starego wd ze starym czolgiem to czemu nie moge go wystawic?bigpasiak pisze:Skoro mam starego booka i mogę brać DoW to dlaczego chcecie mi tego zakazać?
skoro mam forgeworldowe zasady emperoro dragona to czemu nie moge nim zagrac?![]()
Oficjalny i OBOWIĄZUJĄCY AB do WE przeciw Twoim czym?
Nieaktualnym opisem tanka i smoczka który nie ma poparciu w żadnych oficjalnych zasadach?
Zabawne.
Booka im skasowali oficjalnie? [ trochę nie na bieżąco jestem... ]Fisch pisze:Przykro mi Panie Pasiak ale nie ma teraz czegoś takiego jak DoW...
Przecież poprzedni AL obowiązuje do zakazania armii lub wydania nowego?
Skoro jest jakaś stosowna tabelka to armie mogące brać DoW korzystają właśnie z niej.

Wood elficcy ignoranci...
DoW nie należy Wam się z racji zapisku w armybooku, a brało się je na podstawie kodeksu do DoW. Dlatego niektóre jednostki wchodzą jako special lub hero, a niekoniecznie jako rare. Analogicznie ogry można wystawiać na podstawie kodeksu ogrów, mimo, że w żadnym innym kodeksie nie jest napisane, że można brać ogry.
Trudno zdecydować, co zrobić teraz z DoW, skoro GW o nich zapomniało w aktualnym kodeksie.
DoW nie należy Wam się z racji zapisku w armybooku, a brało się je na podstawie kodeksu do DoW. Dlatego niektóre jednostki wchodzą jako special lub hero, a niekoniecznie jako rare. Analogicznie ogry można wystawiać na podstawie kodeksu ogrów, mimo, że w żadnym innym kodeksie nie jest napisane, że można brać ogry.
Trudno zdecydować, co zrobić teraz z DoW, skoro GW o nich zapomniało w aktualnym kodeksie.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Chrzanić GW.Jankiel pisze:
DOW jako samodzielna armia, common itemy ją wzmocią. ChD też dopuścić.
Gramy dla przyjemności a nie widzimisie GW.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
i tak wlasnie powinno byc - znam goscia co ma pelne regimenty wszystkiego do DoW i troche lipa jakby kilka lat albo juz na zawsze mialo mu to zaginac w akcji
a co do WE to odkad w ta gre gram jeszcze nigdy nie uzywalem zadnych armat czy innego udziwnienia w tej armii - ma ona sama z siebie wystarczajaco przyjemne jednostki do gry
rozdzielanie armii na dobre zle neutralne itd jasno sugeruje ze gra zmierza powoli bo powoli do balansu jakiegos - podejrzewam ze jak nie w tej to w nastepnej 25% jednostek bedzie moglo byc branych z innych armii przydzielonych do danego sojuszu - GW liczy na dobra zabawe i przy okazji spora kase - a najwieksza bedzie jak kazdy do swojej ulubionej armii kupi sobie dodatkowo jakies milutkie rzeczy z innych armii
tylko teraz pytanie czy DoW nie bedzie wymagalo jak i dwarfy indywidualnej erraty bo GW sie tym pewnie nie zajmie
a co do WE to odkad w ta gre gram jeszcze nigdy nie uzywalem zadnych armat czy innego udziwnienia w tej armii - ma ona sama z siebie wystarczajaco przyjemne jednostki do gry
rozdzielanie armii na dobre zle neutralne itd jasno sugeruje ze gra zmierza powoli bo powoli do balansu jakiegos - podejrzewam ze jak nie w tej to w nastepnej 25% jednostek bedzie moglo byc branych z innych armii przydzielonych do danego sojuszu - GW liczy na dobra zabawe i przy okazji spora kase - a najwieksza bedzie jak kazdy do swojej ulubionej armii kupi sobie dodatkowo jakies milutkie rzeczy z innych armii
tylko teraz pytanie czy DoW nie bedzie wymagalo jak i dwarfy indywidualnej erraty bo GW sie tym pewnie nie zajmie
Nie ma głupich pytań są tylko głupi ludzie...
Brawo dla tego pana!Jedy Knight pisze:Chrzanić GW.Jankiel pisze:
Oczywiście common itemy nie zastąpią przedmiotów z kampanii włoskiej, ale gracze "czystego DoW" są gotowi na wszelkie kompromisy.
Przygotowuję właśnie takiego PDFa AL do DoW, żeby ta armia mogła wkroczyć w 8 edycję. Ale zdecydowanie jako armia samodzielna, a nie w postaci hot potów i cannonów w co drugiej rozpisce na turnieju. Czystość rasy trzeba zachowywać!

To, że DoW zostaje jako osobna armia raczej nie podlega dyskusji. Chodzi o to, co zrobić z nimi (i ogrami) jako najemnikami w innych armiachJedy Knight pisze:Chrzanić GW.Jankiel pisze:
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Zbanować.Jankiel pisze: To, że DoW zostaje jako osobna armia raczej nie podlega dyskusji. Chodzi o to, co zrobić z nimi (i ogrami) jako najemnikami w innych armiach
Jak się rozwieje dym pierwszych przegięć - zastanowić się czy "gorący garnuszek w każdej armii" jest rzeczywiście tym "co tygrysy lubią najbardziej".
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
Akurat ogrów bym się nie czepiał. Po pierwsze primo nie służą do robienia uber-przegieć, po drugie primo ich użytkowanie i zasady są jasno opisane w obowiązującym booku (który na dodatek zaraz dostanie erratę, która co wielce możliwe usunie zapis o DoW i ten post stanie się bezprzedmiotowy
).

A ja brałem bo lubie bawić sie w altylerieamadeus pisze: a co do WE to odkad w ta gre gram jeszcze nigdy nie uzywalem zadnych armat czy innego udziwnienia w tej armii - ma ona sama z siebie wystarczajaco przyjemne jednostki do gry

Czyli mówisz że kiedy wystawie 2 garnki i 2 armatki to WE będą już uber przegiętą opcjązembol pisze:Akurat ogrów bym się nie czepiał. Po pierwsze primo nie służą do robienia uber-przegieć, po drugie primo ich użytkowanie i zasady są jasno opisane w obowiązującym booku (który na dodatek zaraz dostanie erratę, która co wielce możliwe usunie zapis o DoW i ten post stanie się bezprzedmiotowy).

... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
Przy moich rzutach na korzonki u mnie to nie są auto hity ;]
Poza tym chodziło mi o to że fajnie kiedy np. moja katapulta o włos mija moją jednostkę czy cuś
Poza tym chodziło mi o to że fajnie kiedy np. moja katapulta o włos mija moją jednostkę czy cuś

Dark elficki oportunista...Jankiel pisze:Wood elficcy ignoranci...
DoW nikomu się nie należy tak jak dwa tanki imperium się nie należą, ale book daje taką MOŻLIWOŚĆ.
Dokładny zapis to wzięcie jednostek DoW jako rare chyba że w zasadach specjalnych danej jednostki jest napisane inaczej.
W RB 7ed nie ma opisanych dokładnie ani DoW ani CHD więc spekulacje puste.
Fluffu jeszcze nie przeglądałem więc się nie wypowiem.
Co do ogrów to one mają napisane, że mogą być brane na zasadach DoW a nie swoich własnych więc to też zastanawia.
Chciałbym tylko wiedzieć czy AL DoW został anulowany?
Nie.Ziemko pisze:MA parcie na te 2 dziala, oj ma
Jedno mi zawsze starczało szczególnie, że teraz jeszcze mogę orły brać obok drzewka.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
Jakie 2 czolgi Pasiak
2 to beda od 2400 punktow

Przeczytaj zasady, ok?DoW nikomu się nie należy tak jak dwa tanki imperium się nie należą, ale book daje taką MOŻLIWOŚĆ.
Dokładny zapis to wzięcie jednostek DoW jako rare chyba że w zasadach specjalnych danej jednostki jest napisane inaczej.
W RB 7ed nie ma opisanych dokładnie ani DoW ani CHD więc spekulacje puste.
Fluffu jeszcze nie przeglądałem więc się nie wypowiem.
Co do ogrów to one mają napisane, że mogą być brane na zasadach DoW a nie swoich własnych więc to też zastanawia.
Chciałbym tylko wiedzieć czy AL DoW został anulowany?
Zacznij od armylista DoW.
Potem pogadamy
skoro uwazasz, ze nie mozna wystawic starego tanka z dodatkowej publikacji gw bo jest juz nieaktualny to czemu chcesz wystawic dow z starej publikacji gw, ktora juz jest nieaktualna?bigpasiak pisze:Jak nie widzisz różnicy to okularki przeczyśćShino pisze:skoro mam starego wd ze starym czolgiem to czemu nie moge go wystawic?bigpasiak pisze:Skoro mam starego booka i mogę brać DoW to dlaczego chcecie mi tego zakazać?
skoro mam forgeworldowe zasady emperoro dragona to czemu nie moge nim zagrac?![]()
Oficjalny i OBOWIĄZUJĄCY AB do WE przeciw Twoim czym?
Nieaktualnym opisem tanka i smoczka który nie ma poparciu w żadnych oficjalnych zasadach?
Zabawne.
i tu wlasnie dyskusja z toba traci sensBooka im skasowali oficjalnie? [ trochę nie na bieżąco jestem... ]

masz w rb armie, ktroe sa w batlu w tej chwiil. Oczywiscie moze sie to zmienic wraz z wydaniem nowych publikacji.
bo jesli ty chcesz grac dow z 5/6 ed to ja chce nipponem. Co prawda zasady sie skonczyly w 3 edycji ale maja dosc dobra piechote za 5 pkt i sa legalna armia wiec czemu mielbym nie moc?
jaki jest sens robienia erraty pod 8 edycje skoro nie wiesz jak maja takie erraty wygladac do innych armii?Przygotowuję właśnie takiego PDFa AL do DoW, żeby ta armia mogła wkroczyć w 8 edycję. Ale zdecydowanie jako armia samodzielna, a nie w postaci hot potów i cannonów w co drugiej rozpisce na turnieju. Czystość rasy trzeba zachowywać!
A zauważyłeś, że w obecnym [ 7ed ] booku też nie wspominają nic o DoW?Shino pisze:masz w rb armie, ktroe sa w batlu w tej chwiil. Oczywiscie moze sie to zmienic wraz z wydaniem nowych publikacji.
Jeśli tak to zapodaj stronę bo nie widzę.
Swoją drogą samo wspomnienie o armii nic nie świadczy bo jeśli tak to chcę grać Dragonami lub Cathayem.
Chyba widzisz też rónicę poprzez zastąpienie zasad danej armii czymś nowym a zmianą zasad ogólnych gry?
Dobrze, jak wykażesz mi gdzie się mylę pokajam się.Jankiel pisze:Przeczytaj zasady, ok?
Zacznij od armylista DoW.
Potem pogadamy
Co sugeruje w oficjalnym AL do DoW, że nie będę mógł ich brać?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
Hmm, a czy nie jest przypadkiem tak, że zasady zapisane w AB są nadrzędne do zasad RB - tak zapisane jest w nowym RB? Choćby np. zasady dotyczące common itemów...
Wychodziłoby na to, że tak następuje duża dezaktualizacja w kwestii najemników, ale te armie, które taki zapisek w sekcji Rare posiadają powinny, według 8ed. zasad, mieć możliwość pobierania jednostek z AL DoW.
Wychodziłoby na to, że tak następuje duża dezaktualizacja w kwestii najemników, ale te armie, które taki zapisek w sekcji Rare posiadają powinny, według 8ed. zasad, mieć możliwość pobierania jednostek z AL DoW.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."