AdamW - moje pierwsze

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
ARBAL
Kretozord

Re: AdamW - moje pierwsze

Post autor: ARBAL »

Progres ogromny wdać w Twoich pracach BRAWO!!!!
Popracuj nad podstawkami, taka sama zielona trawa wygląda kiepsko...
Obrazek

Awatar użytkownika
AdamW
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: AdamW »

Wielkie dzięki za opinie - motywują do dalszej pracy :wink:

MomoTheKiller - Tak, to płonąca wieś i wyszło trochę za kontrastowo do pomalowanych figurek. A co do tematu pomalowanego sztandaru to pomyślałem, że wzbudzi w przeciwniku racjonalną grozę :lol2: Stół to kupiona płyta - tak jaką dają stolarze na tył szaf i szafek. Kupiona w Castoramie - płyta bodajże 2mm. Pod tym podklejona wikolem mata wygłuszająca pod panele - najtańsza szara, sztywna (taka, którą można połamać - nie gąbka !). Konkretnie to odpowiednik Izo-Floor 3mm - podkład wykonany z polistyrenu ekstrudowanego (XPS), w postaci płyt - odpowiednik, czyli tańsza wersja innej firmy - także kupiona w Casttoramie. Na to jest przyklejona mata ''trawka'' z Lidla - ale już pewnie nie ma. To coś w postaci cienkiej, zielonej wykładziny, którą kupić można w dużych marketach budowlanych (Castorama itp.) na metry bieżące. Co ważne taka wykładzina musi mieć dość gęste włosie (cienkie ale gęste), aby traye nie ''czepiały'' się wystających włosków, przy przenoszeniu regimentów.

Co do Aerografu, to można wklejać linki z Allegro?

ARBAL - fakt, trochę odpuściłem sobie podstawki - cały czas walczę z syndromem ograniczonej cierpliwości :wink:

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Armia prezentuje się naprawdę zacnie, a i progress w malowaniu jest do pozazdroszczenia ;)

Zapraszamy na turnieje do 3city ;)

pzdr!
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
AdamW
Powergamer Rozpiskowy

Już prawie model ukończony - pozostała tylko załoga.

Obrazek

Obrazek

Czekam na opinie.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Cudownie paskudny. :)
Bardzo ładne brązy.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Dawaj załogę i będzie git...

Awatar użytkownika
MomoTheKiller
Chuck Norris

Post autor: MomoTheKiller »

Bardzo fajnie pomalowany pająk... czy kości/szkielety są już skończone?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.

Awatar użytkownika
AdamW
Powergamer Rozpiskowy

No tak, malowałem kości farbką ''skul white'' a następnie washowałem ''devlan mud'' + częściowo ''black inkiem'' rozwodnionym. Pewnie nie wygląda to za dobrze? Masz jakiś pomysł na dobre kości?

Obrazek

Awatar użytkownika
Yahoo82
Kradziej

Post autor: Yahoo82 »

Bardzo ładnie pomalowany Arok, aerograf daje możliwość super przejść i w pełni to wykorzystałeś. Co do kości to dodałbym bleached bone i jedynie na krawędziach (np oczodoły czaszek) wyciągał białym.
Obrazek

I może następnym razem ktoś łaskawie napisze co jest nieregulaminowe w podpisie zanim go wypierdzieli?

Awatar użytkownika
Tharival
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Tharival »

Ja kości robię tak: baza scorched brown, na to bleached bone, a potem drybrush skull whitem. Jak dotąd jestem zadowolony z tego co mi wychodzi

Awatar użytkownika
MomoTheKiller
Chuck Norris

Post autor: MomoTheKiller »

Wyglądają przeciętnie w porównaniu z pająkiem który jest zajebisty... ciężko mi mówić jak powinno być bo sam już nie maluje (od 3 lat) ale ja robiłem tak:
Podkład Dheneb Stone, potem robiłem wash (coś swojego na zasadzie spontanicznej mieszanki) albo gotowy Devlan Mud. Doszlifowanie BBone (2-3 warstwy delikatne) i na koniec Skull White, a potem brudziłem je i tu uwaga :P szarym cieniem do powiek by były zakurzone ;) he he
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.

Awatar użytkownika
LuciusII
Oszukista

Post autor: LuciusII »

Fajny pajęczak, podobają mi się przejścia w pomarańcze. Czekam na załogę.

Mi się podobają stare kości i maluje je wychodząc od scorched brown do bleached bone, krawędzie /zęby vajeho white primer, na to łosz gryphonne i wyciąganie white primerem lub bleached bone. Jak mam dużo kości koło siebie do niektórych nie łoszuje by się nie zlewały ze sobą.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro. :wink:

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Te kości/czaszki po prostu mocniej zwashuj. Za delikatnie to zrobiłem i są zbyt jednolite.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Przede wszystkim powinieneś odróżnić wiązadła - powrozy od kości i czaszek. One MUSZĄ się różnić kolorystycznie - inaczej kupa , poza tym wiązadła wcale nie muszą być białe - wręcz przeciwnie. Druga rzecz to dokładność malowania wiązań - biała farba jest czasem nie na tym, co trzeba... Generalnie wygląda to , jakby pająka malował ktoś inny, a resztę ktoś inny, takie odnoszę wrażenie. Drobiazgi trochę psują ogólny odbiór pajęczaka.

Awatar użytkownika
AdamW
Powergamer Rozpiskowy

Wielkie dzięki za odpowiedzi - faktycznie ''koszyk'' wygląda gorzej niż sam pająk - to wiem. Zgodnie z zaleceniami spróbuję to poprawić - najpierw niedociągnięcia (zmęczony już byłem :lol2: ) a potem coś z wiązaniami i kościstymi elementami.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Ja to mam żelazną zasadę - jak czuję zmęczenie to odkładam robotę - mnie akurat nic nie goni, bo maluję dla siebie.
Nie lekceważ drobnych rzeczy i szczegółów - mają imho fundamentalne znaczenie, często jakiś jeden niedopracowany element potem psuje odbiór całości i jak wiesz, że on jest, to to strasznie wkurza...

alfini164
Pseudoklimaciarz

Post autor: alfini164 »

Najprostsza kość: biała farba i odpowiedni rozwodniony wash sepia tylko nie pamiętam proporcji, ale wody dwa, trzy razy więcej niż farby.Pająk piękny pozdrawiam

Awatar użytkownika
AdamW
Powergamer Rozpiskowy

Tak to wyszło.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Pięknie wyszedł :) Sam w tym stylu będe malował swojego :)

Awatar użytkownika
Fanatic
Chuck Norris

Post autor: Fanatic »

Świetnie =D> =D> =D>
Obrazek

ODPOWIEDZ