BoH a 8ed

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
emiel_regis
Oszukista

Re: BoH a 8ed

Post autor: emiel_regis »

ej, czyli działa to tak: chcemy 6kę z death na arcy: na małym losujemy czary - jak się trafi 6ka - można zmienić na 0. Potem na arcy - MUSI znaleźć się czar do powtorzenia/6ka. Znaczy nie musi, ale prawie 100% pewności jest. Nawet lepiej niż kiedyś z silver wandem.

Awatar użytkownika
Młody Pajak
Kradziej

Post autor: Młody Pajak »

Coś w tym stylu, ale IMO bez sensu.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Bo ja wiem, czy bez sensu? Na małym magu snajperka jest w porządku. Jak zbyt często będę miał zwalony rzut na czary arcymaga, może będę tak robił.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

jest jeszcze jeden myk. Czyli jeden seer na malym magu, który dziala i na duzego maga :)'
Ale czy warto trcić arcana na seera? (do czego to już doszlo w batlu, ze gardzi się przedmiotem pozwalajacym an wybór czarów). Jednak mamy w 100% to co chcemy i gdzie chcemy.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Andrzej
Pan Spamu

Kosa pisze:Ale czy warto trcić arcana na seera? (do czego to już doszlo w batlu, ze gardzi się przedmiotem pozwalajacym an wybór czarów)
Mam ten sam bół :)
Do tej pory losowałem jak trzeba, ale w końcu coś nie wyjdzie. Ale i tek raczej nie wystawię seera, zbyt kusi chociażby +1 PD :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

ja jeszcze nie gralem, ale powiedz mi jak często sam wybieraleś czar podczas losowania czarów, gdy byl dublet? Wydaje mi się, że to nieżle ratuje dupe :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Andrzej
Pan Spamu

Dwa razy na arcymagu, raz na małym. Dzięki temu arcy miał słoneczko, a mały płomienie.
Owszem, zajebiście ratuje to dupę :)

Dobra, idę spać. Jutro o 06.00 mam autobus z krakowa na turniej w bielsku. Dobranoc :)

turalyon
Mudżahedin

Post autor: turalyon »

emiel_regis pisze:ej, czyli działa to tak: chcemy 6kę z death na arcy: na małym losujemy czary - jak się trafi 6ka - można zmienić na 0. Potem na arcy - MUSI znaleźć się czar do powtorzenia/6ka. Znaczy nie musi, ale prawie 100% pewności jest. Nawet lepiej niż kiedyś z silver wandem.

Wg tego co pisze w rulebooku czar zerowy możesz wziąść tylko wtedy jak podczas losowania czarów wypadnie Ci dublet.
Wtedy zamiast tego powtarzającego się czaru możesz wybrać sobie dowolny wolny czar z lora + jeden czar wymienić na zerowy
Czyli tak naprawde szanse na 0 czar maja tylko magowie wysokiego poziomu

Andrzej
Pan Spamu

Przeczytaj stronę 490 jeszcze raz.

ODPOWIEDZ