Kto może oddawać w CC -mętlik w głowie po przeczytaniu booka
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: Kto może oddawać w CC -mętlik w głowie po przeczytaniu booka
W booku pisze, że do steadfasta można użyć niemodyfikowanej liderki generała. Tak więc stubborn na 7
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
W booku pisze, że do steadfasta można użyć niemodyfikowanej liderki generała. Tak więc stubborn na 7, co nie jest tak dużo.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
ke? Ld gienia + 3 za szeregi = 10. Z przerzutem z BSB daje 99,3% szansy na zdanie.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Dokładnie, armybook to jedno, a errata też swoje mąci: do steadfast można używać szeregów i nie wyłącza to opcji wzięcia do tego jeszcze liderki generała.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
strona 50, STRIKING ORDER - pisze wyraxnie że atakuje si epo inicjatywie, najpier wyższa potem niższa jeśli model jeszcze żyje to możę oddać.... więc jeśli zginął to nie oddaje...
strona 51, REMOVE CASUALTIES, 1 akapit, - pisze, że jeśłi unit jest wystarczająco duży to zabite modelenie redukują liczby ataków, które oddział może oddać ponieważ wolen miejsca po zabitych są zastępowane przez figurki z tylnich rzędów....
o co chodzi?
strona 51, REMOVE CASUALTIES, 1 akapit, - pisze, że jeśłi unit jest wystarczająco duży to zabite modelenie redukują liczby ataków, które oddział może oddać ponieważ wolen miejsca po zabitych są zastępowane przez figurki z tylnich rzędów....
o co chodzi?
no... jak w tylnych rzędach już braknie figurek, to wtedy rzeczywiscie nie ma kto oddać, tak sie to interpretuje
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Jestem takiego samego zdania.
Str.51
REMOVE CASUALTIES
(pogrubioną czcionką)
"...Models that have stepped up to replace the fallen can fight, provided that their Initiative step nas not passed."
moje tłumaczenie:
"..pod warunkiem, żę ich kolej według inicjatywy nie przeminęła"
Za cholere nie moge sobie wyobrazić takiej sytuacji...
Jedyna szansa to zbrejkować taki oddział... nie widzę w tej edycji wogóle kawalerii.. chyba, że jako flankującą - wspierającą
Str.51
REMOVE CASUALTIES
(pogrubioną czcionką)
"...Models that have stepped up to replace the fallen can fight, provided that their Initiative step nas not passed."
moje tłumaczenie:
"..pod warunkiem, żę ich kolej według inicjatywy nie przeminęła"
Za cholere nie moge sobie wyobrazić takiej sytuacji...
Jedyna szansa to zbrejkować taki oddział... nie widzę w tej edycji wogóle kawalerii.. chyba, że jako flankującą - wspierającą
No to raczej tyczy się kawy i innych modeli z 2ma profilami .
Góra ma inicjatywę 4 dół 2 a przeciwnik 3 .
Więc 10 rycerzy klepie potem przeciwnik zabija 3 z nich i na końcu tylko 2 koniki oddadzą .(Ponieważ wierzchowce nie mają suporting atacku).
Imo
Góra ma inicjatywę 4 dół 2 a przeciwnik 3 .
Więc 10 rycerzy klepie potem przeciwnik zabija 3 z nich i na końcu tylko 2 koniki oddadzą .(Ponieważ wierzchowce nie mają suporting atacku).
Imo

runepriest pisze:oj tam oj tam, wystarczy nie szarżować to nie wskrzesi ^^Jankiel pisze:Stary, to co ja zabiję szarżą smoka i dopakowanych z kotła rycerzy Ty sobie wskrzesisz w jedną turę. I tak, jest to straszne.
No dobra to teraz odwrotnie Gobo spider riders
Spider I 4
Gobos I 2
jakiś human I 3
15 GSR(w 3ch szeregach po 5) szarża w powiedzmy Free company
walka:
1-sze biją spidery 5 A
2-dzy biją imperialiści i zabijają powiedzmy 3 gobosów
3-ci oddadzą gobosy 7 A
Spider I 4
Gobos I 2
jakiś human I 3
walka:
1-sze biją spidery 5 A
3-ci oddadzą gobosy 7 A
runepriest pisze:oj tam oj tam, wystarczy nie szarżować to nie wskrzesi ^^Jankiel pisze:Stary, to co ja zabiję szarżą smoka i dopakowanych z kotła rycerzy Ty sobie wskrzesisz w jedną turę. I tak, jest to straszne.
Żeby na to odpowiedziec trzeba by wiedzieć:Grunaldi pisze:No dobra to teraz odwrotnie Gobo spider riders
Spider I 4
Gobos I 2
jakiś human I 3
walka:
1-sze biją spidery 5 A
3-ci oddadzą gobosy 7 A
1. co to sa GSR ?

2. ile jest Spider riderów?
co za roznica.ARBAL pisze: 1. co to sa GSR ?
zasada jest prosta, jesli ktos z wysoka I z zasady step up wchodzi do pierwszego szeregu, a w danej chwili bija ludzie z nizsza inicjatywa to w/w osoba wchodzaca do pierwszego szeregu juz nie bedzie bila w tym combacie, bo jego tura juz minela.
wyobraz sobie unit zlozony z samych bohaterow

DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Totaleni si enie rozumiemy....Morsereg pisze:co za roznica.ARBAL pisze: 1. co to sa GSR ?
zasada jest prosta, jesli ktos z wysoka I z zasady step up wchodzi do pierwszego szeregu, a w danej chwili bija ludzie z nizsza inicjatywa to w/w osoba wchodzaca do pierwszego szeregu juz nie bedzie bila w tym combacie, bo jego tura juz minela.
wyobraz sobie unit zlozony z samych bohaterow
To co piszesz jest oczywiste, wzsze I biło, potem biło nizsze i zabiło kilku tych z wyszyszm I. Na miejsce zabitych z wyższa I weszli nowi z tylnich ranków ale oni juz nie bija w tej rundzie.... bo ich kolejka minela...
Od pewnego czasu męczy mnie pewna kwestia. Mianowicie: czy strzelcy po reakcji na szarżę stand&shoot mogą normalnie walczyć w pierwszej turze walki? W podręczniku nigdzie nie jest napisane, że w takim przypadku tracą swe normalne ataki. A przynajmniej tego nie znalazłem. Logicznie (to niby warhammer, ale...) powinni nie atakować.
Mam nadzieję, że temat jest z grubsza odpowiedni.
Mam nadzieję, że temat jest z grubsza odpowiedni.
Mi tam bardzo podobają się zasady oddawania ataków. W końcu skończyły się czasy elitarnych oddziałów bezkarnie wbijających się w olbrzymie hordy piechoty i mordujące je bez zadyszki. Jednocześnie taki klocek prawdopodobnie będzie taką walkę znacznie przegrywał przez pierwsze dwie rundy, więc elita dalej może zagonić taką hordę w pierwszych rundach walki (stubborn trochę utrudnia). Do tego mamy absolutnie miażdżącą "Fulminating Flame Cage" w Lore of Fire i kilka innych wesołych czarów, dużo niebezpiecznego terenu na stołach i zazwyczaj niskie LD takich klocków (Skaveny są wyjątkiem).
Płaczącym HE polecam zaznajomić się z oddziałami uzbrojonymi we włócznie
.
Płaczącym HE polecam zaznajomić się z oddziałami uzbrojonymi we włócznie

kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
- Infernal Puppet
- Masakrator
Jeśli HE teraz płaczą, to tylko z zachwytu nad swoją armia. Haje to teraz niewątpliwie jedna z najlepszych armii.
Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.