Kurna, wiedziałem, że coś przeoczyłem... chyba jednak kupię sobie nowe okulary...a jezeli przeczytasz RB, dowiesz sie
Dzięki
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Kurna, wiedziałem, że coś przeoczyłem... chyba jednak kupię sobie nowe okulary...a jezeli przeczytasz RB, dowiesz sie
nie do końca tak, więc lepiej nie bierzcie tego jako wykładni zasad.krejzihed pisze:jezeli inicjatywa jest rowna badz wyzsza a przeciwnik nie ma ASF wtedy mamy reroll hita
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Wygląda na to, ze chodziło o 60 archersów w 3 oddziałach po 20 chłopa. Łucznicy jak zwykle zdejmują najlepiej "lekkie" rzeczy np. z małym "tafem" i niskimi sejvami. A na stołach zawsze coś takiego się znajdzie. Moim zdaniem 40stu spokojnie wystarcza, choć problemem jest odpowiednie dopasowanie do limitu corów na niektóre punkty. Dodatkowo, jak promował juz ktoś kiedyś na tym forum, jest to również dobra piechota to CC, więc szarże nie są wykluczoneAndrzej pisze:Co to znazy 3 razy po 2x10? Czyli, że chcesz mieć 6 dziesiątek?
Łucznicy spokojnie poradzą sobie z klockami piechoty z T3 i As 5+, kawa taka jak imperialna też powinna się odbić. Wypłacają sporo ataków z przerzutem na hita, co robi swoje.Josiph pisze:Dodatkowo, jak promował juz ktoś kiedyś na tym forum, jest to również dobra piechota to CC, więc szarże nie są wykluczone
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
No tak ale niestety takich armii jest mało...może podziałać na gobliny czy piechotę imperium, ale ostatnio miałem okazję potestowania 2 klocków łuczników (2x10 z flamingiem + 2x10 zwykłych ) grając przeciwko VC, TK, Chaos i Dwarfs. Strata punktów. LSG jak dla mnie jest o wiele bardziej uniwersalna i może coś w tej grze zrobić...chyba że po prostu miałem pecha.Andrzej pisze:Zatrzymają ich na chwilę, ale w końcu padną. Bardzo dobrze spisują się przeciwko piechocie z małym AS.
co to są flamingi?Rabsp pisze:LSG lupnia od ghuli ??? chyba gramy w rózne gry
moja kazda rozpiska zawiera ~30 LSG z flamingami i jakos nigdy nie mieli problemu z klocem ghuli...
corowej piechoty nawet nie masz co porównywać do elity Tk(w dodatku z kingiem...) lub GG, uszatek...