Silesian Master 2500 pts. 8 ed. 25-26 września 2010
Re: Silesian Master 2500 pts. 8 ed. 25-26 września 2010
Niech to nie będzie odczytane za infantylne, ale Jankiel ja mam pytanie co do podstwek figurek. Muszą mieć spójną fakture znaczy piasek etc. czy starczy żeby były pomalowane w jednolitym kolorze?
- swieta_barbara
- habydysz
Nic z tych rzeczy - takie tam moje podsmiechujki.
Z doswiadczenia Lomiankowego moge Wam powiedziec, ze do ogarniecia dowolnej liczby graczy na dworcu wystarcza 2-3 samochody. Jakos sie juz wszyscy ogarneli i jezdza na tury furami.
Jak rozumiem nie ma zakazu picia na terenie turnieju? Jesli robicie gryla, zadbajcie o zadaszenie - w Gorzowie chlopakom od rusztu deszczowka po jajkach splywala. Duze progi, nie wolicie bardziej soczystych wynikow?
Z doswiadczenia Lomiankowego moge Wam powiedziec, ze do ogarniecia dowolnej liczby graczy na dworcu wystarcza 2-3 samochody. Jakos sie juz wszyscy ogarneli i jezdza na tury furami.
Jak rozumiem nie ma zakazu picia na terenie turnieju? Jesli robicie gryla, zadbajcie o zadaszenie - w Gorzowie chlopakom od rusztu deszczowka po jajkach splywala. Duze progi, nie wolicie bardziej soczystych wynikow?
Jeśli mi się odpowiednio egzaminy poprawkowe ustawią to będe 

kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Nie, nie ma. Będzie browar z kega. Sami sobie lubimy zrosić gardło do kosteczek.swieta_barbara pisze:Jak rozumiem nie ma zakazu picia na terenie turnieju?
Zależy nam tylko, zeby ktoś się nie rozhulał i nie spalił nam miejscówki. (w przenośni

Tak, to już obczailiśmy na poprzednich turniejach. Gdzieś mamy zdjęcie z takiej wędzarni pod daszkiem, w czasie deszczu.swieta_barbara pisze:Jesli robicie gryla, zadbajcie o zadaszenie - w Gorzowie chlopakom od rusztu deszczowka po jajkach splywala.

Myślałem nad tym i jeszcze będę a Jankielem rozkminiał.swieta_barbara pisze:Duze progi, nie wolicie bardziej soczystych wynikow?
- Shakin' Dudi
- Masakrator
ile zajmuje dojazd z Lublina do Katowic?
Poważnie rozpatruję możliwość odwiedzenia waszego pięknego miasta
. Termin wydaje się idealny!
Poważnie rozpatruję możliwość odwiedzenia waszego pięknego miasta

Zależy czym:
PKP
są pociągi które jadą 5 godzin trasę Lublin/Katowice ale jeżdżą one rzadko, można jechać nocnym pociągiem i się kimnąć.
Auto
Trasa Lublin-Gliwice zajmuje około 5, może 5 i pół godziny(w nocy, przy małym ruchu).
PKP
są pociągi które jadą 5 godzin trasę Lublin/Katowice ale jeżdżą one rzadko, można jechać nocnym pociągiem i się kimnąć.
Auto
Trasa Lublin-Gliwice zajmuje około 5, może 5 i pół godziny(w nocy, przy małym ruchu).
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Możesz mieć szczęście i się prześpisz w przedziale. Możesz mieć pecha i spotkać Romana i wtedy spanie raczej nie wskazaneLaik pisze:Zależy czym:
PKP

- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Wszystko pięknie, nawet zasady fajne, tylko szkoda, że edycja jakaś chujowa....
ale podobnie jak Żaba mam jeszcze nadzieję, że coś z tego da się ugrać, więc pewnie wpadnę

ale podobnie jak Żaba mam jeszcze nadzieję, że coś z tego da się ugrać, więc pewnie wpadnę

malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole

Co do picia: jak pisał Krzyś: kega będzie, będzie też baaaardzo tani grill. Śląska, swojska impreza non -stop od rana do nocy:)Mniej chętni jesteśmy na ciężkie wódczane libacje, bo nie chcemy spalić tej miejscówki.
@Shakin' Dudi: chyba wygodniej pociągiem w 5h. Autem w praktyce bywa dłużej.
Co do oceny malowania: jeszcze wrzucimy zdjęcia przykładowych figsów dopuszczanych na konkretne punkty. Zdajemy sobie sprawę, że nie wszyscy mają idealnie odmalowaną armię pod 8 ed. więc będziemy traktować malowanie nieco łagodniej.
Naturalnie dla tych, którzy lubią mieć punktowaną armię, nad którą tak się napracowali, będzie jak najbardziej solidna ocena hobbystyczna ;P
@Shakin' Dudi: chyba wygodniej pociągiem w 5h. Autem w praktyce bywa dłużej.
Co do oceny malowania: jeszcze wrzucimy zdjęcia przykładowych figsów dopuszczanych na konkretne punkty. Zdajemy sobie sprawę, że nie wszyscy mają idealnie odmalowaną armię pod 8 ed. więc będziemy traktować malowanie nieco łagodniej.
Naturalnie dla tych, którzy lubią mieć punktowaną armię, nad którą tak się napracowali, będzie jak najbardziej solidna ocena hobbystyczna ;P
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.

- Shakin' Dudi
- Masakrator
e?Kalesoner pisze:Rozumiem, że skoro gramy bez ograniczeń na 8ed, to bohaterowie specjalni tez mogą być?
Wiem, ze w regulaminie zakaz, no ale chyba jakaś konsekwencja by sie przydała, testujecie tą 8mą czy nie?
Osobiscie jestem calkowicie przeciwko takiemu pomyslowi

spokojnie...Shakin' Dudi pisze:e?Kalesoner pisze:Rozumiem, że skoro gramy bez ograniczeń na 8ed, to bohaterowie specjalni tez mogą być?
Wiem, ze w regulaminie zakaz, no ale chyba jakaś konsekwencja by sie przydała, testujecie tą 8mą czy nie?
Osobiscie jestem calkowicie przeciwko takiemu pomyslowi
on nadal nie może się pogodzić że turnieje będą na 8 edycje... wiec próbuje sprowadzić ją do absurdu... nic strasznego
pozdrawiam

To nie tak As. Chodzi o to, że Jankiel w ostrych słowach odrzuca propozycje jakichkolwiek nawet najbardziej sensownych ograniczeń (połówki za oddziały, max 12 kości magii), a potem sam wrzuca regulamin z ograniczeniem full 8ed. Nie widzę tutaj ani logiki, ani konsekwencji.