Silesian Master 2500 pts. 8 ed. 25-26 września 2010

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
cobra651
Wodzirej

Re: Silesian Master 2500 pts. 8 ed. 25-26 września 2010

Post autor: cobra651 »

Niech to nie będzie odczytane za infantylne, ale Jankiel ja mam pytanie co do podstwek figurek. Muszą mieć spójną fakture znaczy piasek etc. czy starczy żeby były pomalowane w jednolitym kolorze?

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Nic z tych rzeczy - takie tam moje podsmiechujki.

Z doswiadczenia Lomiankowego moge Wam powiedziec, ze do ogarniecia dowolnej liczby graczy na dworcu wystarcza 2-3 samochody. Jakos sie juz wszyscy ogarneli i jezdza na tury furami.

Jak rozumiem nie ma zakazu picia na terenie turnieju? Jesli robicie gryla, zadbajcie o zadaszenie - w Gorzowie chlopakom od rusztu deszczowka po jajkach splywala. Duze progi, nie wolicie bardziej soczystych wynikow?

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Jeśli mi się odpowiednio egzaminy poprawkowe ustawią to będe ;)
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

swieta_barbara pisze:Jak rozumiem nie ma zakazu picia na terenie turnieju?
Nie, nie ma. Będzie browar z kega. Sami sobie lubimy zrosić gardło do kosteczek.
Zależy nam tylko, zeby ktoś się nie rozhulał i nie spalił nam miejscówki. (w przenośni ;) )
swieta_barbara pisze:Jesli robicie gryla, zadbajcie o zadaszenie - w Gorzowie chlopakom od rusztu deszczowka po jajkach splywala.
Tak, to już obczailiśmy na poprzednich turniejach. Gdzieś mamy zdjęcie z takiej wędzarni pod daszkiem, w czasie deszczu. ;) Zdaje się, wędził się Cosmo w kolejce po wuszt. :P
swieta_barbara pisze:Duze progi, nie wolicie bardziej soczystych wynikow?
Myślałem nad tym i jeszcze będę a Jankielem rozkminiał.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

to już po sesji poprawkowej... uwiń się żeby jej nie przedłużać:P
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

ile zajmuje dojazd z Lublina do Katowic?
Poważnie rozpatruję możliwość odwiedzenia waszego pięknego miasta :) . Termin wydaje się idealny!

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Zależy czym:

PKP

są pociągi które jadą 5 godzin trasę Lublin/Katowice ale jeżdżą one rzadko, można jechać nocnym pociągiem i się kimnąć.

Auto

Trasa Lublin-Gliwice zajmuje około 5, może 5 i pół godziny(w nocy, przy małym ruchu).
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Laik pisze:Zależy czym:

PKP

są pociągi które jadą 5 godzin trasę Lublin/Katowice ale jeżdżą one rzadko, można jechać nocnym pociągiem i się kimnąć.
Możesz mieć szczęście i się prześpisz w przedziale. Możesz mieć pecha i spotkać Romana i wtedy spanie raczej nie wskazane ;) Możesz mieć mniejszego pecha i jechać w przedziale bagażowo - rowerowym to nawet możesz z kimś potrenować.
Obrazek

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Wszystko pięknie, nawet zasady fajne, tylko szkoda, że edycja jakaś chujowa.... :wink:

ale podobnie jak Żaba mam jeszcze nadzieję, że coś z tego da się ugrać, więc pewnie wpadnę ;)
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Co do picia: jak pisał Krzyś: kega będzie, będzie też baaaardzo tani grill. Śląska, swojska impreza non -stop od rana do nocy:)Mniej chętni jesteśmy na ciężkie wódczane libacje, bo nie chcemy spalić tej miejscówki.

@Shakin' Dudi: chyba wygodniej pociągiem w 5h. Autem w praktyce bywa dłużej.

Co do oceny malowania: jeszcze wrzucimy zdjęcia przykładowych figsów dopuszczanych na konkretne punkty. Zdajemy sobie sprawę, że nie wszyscy mają idealnie odmalowaną armię pod 8 ed. więc będziemy traktować malowanie nieco łagodniej.
Naturalnie dla tych, którzy lubią mieć punktowaną armię, nad którą tak się napracowali, będzie jak najbardziej solidna ocena hobbystyczna ;P
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

Wroclaw szykuje duza ekipe ;)

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

jesli wczesniej nie opuszcze granic polski a szmajson zdecyduje sie jechac to tez sie stawie :)
szkoda tylko ze ta 8 ed :(
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

Jeżeli ma być czysta 8 edycja, to róbcie na tajne rozpiski

Awatar użytkownika
SlanesH
Falubaz

Post autor: SlanesH »

Grichalk pisze:Jeżeli ma być czysta 8 edycja, to róbcie na tajne rozpiski
chyba zartujesz :)
Moja galeria - klik!
Maluje za kasę - klik!

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Rozumiem, że skoro gramy bez ograniczeń na 8ed, to bohaterowie specjalni tez mogą być?
Wiem, ze w regulaminie zakaz, no ale chyba jakaś konsekwencja by sie przydała, testujecie tą 8mą czy nie?
Obrazek

Awatar użytkownika
SlanesH
Falubaz

Post autor: SlanesH »

to akurat dobry pomysl zeby speciali dac, tylko ze nie wszystkich (teclis + arcy z ksiazka na spole robia takie kombosy ze glowa mala)
Moja galeria - klik!
Maluje za kasę - klik!

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

Kalesoner pisze:Rozumiem, że skoro gramy bez ograniczeń na 8ed, to bohaterowie specjalni tez mogą być?
Wiem, ze w regulaminie zakaz, no ale chyba jakaś konsekwencja by sie przydała, testujecie tą 8mą czy nie?
e?

Osobiscie jestem calkowicie przeciwko takiemu pomyslowi ;)

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Shakin' Dudi pisze:
Kalesoner pisze:Rozumiem, że skoro gramy bez ograniczeń na 8ed, to bohaterowie specjalni tez mogą być?
e?

Osobiscie jestem calkowicie przeciwko takiemu pomyslowi ;)
spokojnie...
on nadal nie może się pogodzić że turnieje będą na 8 edycje... wiec próbuje sprowadzić ją do absurdu... nic strasznego

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Bohaterów specjalnych nie będzie. Nie przesadzajmy z tymi nowościami:)

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

To nie tak As. Chodzi o to, że Jankiel w ostrych słowach odrzuca propozycje jakichkolwiek nawet najbardziej sensownych ograniczeń (połówki za oddziały, max 12 kości magii), a potem sam wrzuca regulamin z ograniczeniem full 8ed. Nie widzę tutaj ani logiki, ani konsekwencji.
Obrazek

ODPOWIEDZ