2500 DE aka Blood Elves Army

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Re: 2500 DE aka Blood Elves Army

Post autor: Crane »

pitka nie działa
czemu nie działa?

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

jest to zapisane w Faq Imperium (swoją drogą wszystkie czary na niego działają signiatura z metala, słonko, a pitka oczywiście nie)

@Kocitzz:
8 ed. zmienia ludzi:D

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Jakiś głupi ten faq - trzeba będzie poprawić
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Jankiel pisze:Jakiś głupi ten faq - trzeba będzie poprawić
no ja myślę :D

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

w rozpie na Silesiana zmieniłem tylko bound na Championa BG dałem warda na 6+ czarce przed machinami i +1 spell oraz Death (generalnie jakieś kosmetyczne zmiany)
zająłem 4 miejsce na masterze najwyżej z wszystkich graczy DE rozpiska się obroniła.
Zmiany wywalę hoteka z lorda i dam jakiś przerzut AS albo jakoś inaczej go muszę złożyć, wywalę szejdolców małych kuszników dam wzamian DR, lub będę jakoś się starał wcisnać rydwan albo gwardie kolejną coś jeszcze pokombinuję(no i myśę nad wrzuceniem na 3 pegazistę magicznych ataków) ale generalnie wiem co się sprawdziło a co nie.

VC dla mojej rozpy to najlżejszy przeciwnik o dziwo najłatwiej mi się z nimi grało. Dziękuję wszystkim masterowym przeciwnikom.

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

Ice-T pisze: zająłem 4 miejsce na masterze najwyżej z wszystkich graczy DE
Z bitew miałem więcej o 4 duże pkt ,ale dostałeś 20pkt za hobbystykę (nie wiem jakim cudem Ci Twoi PG przechodzą na BG , a kolesie na mastysiach za hydry :mrgreen: ) ja 10 pkt. (Ale mimo wszystko armia Ice robi wrażenie -> choć jak się przyjrzeć to sztandary są wydrukowane co nie? :) ).

Wniosek po Silesian Masterze -> dokupuję figsy i je maluję :D
I believe in Honour.!

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

a kolesie na mastysiach za hydry
Hydry to były Hydry, a te "manticory" to były pegazy zrobione z lwów z lion chariota ze skrzydełkami. Mnie ta armia zachwyca, bo jest zrobiona naprawdę z pomysłem i Ice konsekwentnie rozbudowuje ją w tym właśnie klimacie.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Gdybym nie grał z ultra ciśnieniowcem, wałkarzem i oszustem ostatniej bitwy BnG to miałbym o wiele więcej punktów niż ty Zeppelin (dostałeś jakiegoś Janka freefraga w ostatniej bitwie i się wybiłeś :P heehe...), ale ostatniej bitwy nie roztrząsam bo gość był niemożliwy... i skończyło się 10:10

Pedros
Oszukista

Post autor: Pedros »

Zeppelin dostał również freefraga w 4tej bitwie. Ja nic nie ogarniałem, w 1szej turze wysadziłem sobie czarodziejkę i zjebałem dostawienie fastów przez co hydry nie mogłby szarżować.

Ogólnie nie ogarniałem, a i kostki nie były po mojej stronie.

I ten wał smok vs Pendantowiec :D Nie zapomnę ci go do końca kariery ;P Mianowicie w 3ciej turze walki sobie przypomniał ze ma sava na 6+ jak akurat rzucił 3cią 6tkę.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Zeppelin - miałeś 2 punkty więcej od Ice'a a nie 4 w generalce. I pocisnąłeś w B&G które jest bardzo losowe...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

Ejj ja nie mówię ,że to nie fair czy coś. Uważam ,że armia Ice jest prześliczna i nigdy bym tak zajebiście nic nie pomalował -> poprostu żałuję ,że nie miałem wszystkich swoich figurek pomalowanych no i że muszę jeszcze sopro figurek dokupić. A Ice Twoje hydry to nie jest hydra tylko taka laska z płąnącym mieczem na takim stworze wyglądająca jak mantysia (mam rację?). I wydawało mi się ,że Ice dostał za habbystykę 20 , a nie 18 dlatego powiedziałem ,że miałem o 4 więcej (87 - 20 = 67 do moich 71). No i gratki Ice -> szkoda ,że nie pocisnąłeś Mastrowskiego to mielibyśmy DE w top3 (a ja byłbym na 9 :mrgreen: ).
I believe in Honour.!

Awatar użytkownika
jurak
Kradziej

Post autor: jurak »

Laik pisze:Zeppelin - miałeś 2 punkty więcej od Ice'a a nie 4 w generalce. I pocisnąłeś w B&G które jest bardzo losowe...
a ice to gral inny scenariusz? ;)

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

po tym jak sie dowiedziałem jak teraz działa pegaz to latajacy cyrk jest jedna z lepszych pomysłów na uniwersalna rozpiske =D>

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

jurak pisze:
Laik pisze:Zeppelin - miałeś 2 punkty więcej od Ice'a a nie 4 w generalce. I pocisnąłeś w B&G które jest bardzo losowe...
nie, ale łatwiej wbija się maskę na niższym stole, no i zabijanie wojowników chaosu w walce wręcz jest trudniejsze niż krasnoludów(gateway z puppetem są imo lepsze niż krasnoludzkie klopy)

@Zaf - szczególnie DElifcki - w wersji lorda z pendantem, crown of command to świetna opcja.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Gdybym nie grał z ultra ciśnieniowcem, wałkarzem i oszustem ostatniej bitwy BnG to miałbym o wiele więcej punktów niż ty Zeppelin

Hm może wkurzało go że pracowałeś jako mózg kompleksowy całej Ósmej Bili? I wal przykładowy tych oszustw jak już tak się rzucasz.

Awatar użytkownika
Lukaszxx
Chuck Norris

Post autor: Lukaszxx »

Daj pan spokój panie Qc. To żart pewnie był. Gdyby pisał prawdę musiałby napisać graliśmy z ciśnieniowcem i trzeba mieć naprawdę bujną wyobraźnię rzeby zarzucić Darkowi jakieś ciśnienie pry grze, więc to musiała być ironia.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Tak teraz to zdanie nabrało sensu w sumie ; ) Kajam się

Awatar użytkownika
jurak
Kradziej

Laik pisze:
jurak pisze:
nie, ale łatwiej wbija się maskę na niższym stole, no i zabijanie wojowników chaosu w walce wręcz jest trudniejsze niż krasnoludów(gateway z puppetem są imo lepsze niż krasnoludzkie klopy)
jak to sie mowi na slasku? "dobry general by to przewidzial" ? ;)

nie ma co rozpaczac, zepek tez mial niefarta z przeciwnikiem na poczatku, moze gdyby nie ta bitwa to by mial pozniej lepsze paringi, albo gorsze. akurat co jak co ale paringow nie da sie przeskoczyc i bez sensu sa takie licytaje, bylo jak bylo :) (i zepek mial wiecej w generalce ;P)
pozatym imo chyba trudniej jest przyjac 3 klopy (szczegolnie krasnoludzkie) jak jedna brame :)

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

zepp mia ł akurat mega fart na początku bo trafił na dymitra-warzywo
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
jurak
Kradziej

Dmtrij pisze:zepp mia ł akurat mega fart na początku bo trafił na dymitra-warzywo
tego to juz nie miales mowic :D

ale bardzo dobrze, teraz wiesz jak to jest warzywic na wyjezdzie ;)

ODPOWIEDZ