Autorskie Armybooki

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Re: Autorskie Armybooki

Post autor: Asassello »

likaon pisze:... i tym graczom bardzo by się nie spodobało to że dopuszczono kolejną armię która w jakikolwiek sposób przewyższała by armię którą mają teraz.
Tu nie chodzi tylko o to, że te armię mogą być za mocne, ale każda z nich wprowadza jakieś nowe zasady, które nie zawsze są kompatybilne z zasadami innych armii czy nawet RB, przez co problemów z interpretacją zasad byłoby o wiele więcej jak teraz (a tych to nam obecnie i tak nie brakuje).

Poza tym, niesprawdzone armie zawsze wprowadzają ryzyko, że będą za mocne i będzie trzeba wymyślać kolejny Balansing Patch. :/

"Klimatyczne armie dla klimaciarzy!" :)
Obrazek

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

Nie chodziło mi o to że przewyższają w każdym calu np. gracz imperialny zacznie się wykłucać że norska ma lepszą piechotę do walki wręcz i że z tego powodu jest totalnie przegięta lub gracz DE wpadnie w histerię że amazonki mają przegięte przeznaczone do walki wręcz skirmishe. Starczy że jeden aspekt armii autorskiej będzie lepszy od tego który posiada armia GW a ogrom graczy zacznie wyć i rwać włosy z głowy że z tym się nie da grać(acz ci sami gracze nie będą mieli nic przeciwko HE czy Wampirom bo przecież są to orginalne booki, a wielu z nich właśnie nimi gra). Dalej graczom PG(a przynajmniej większość) nie chodzi o rozgywkę tylko o wygrywanie mają w dupie fluff i tą fajną hobbystyczną otoczkę gry, równie dobrze mogli by grać w szachy gdyby tylko można by było kupić kolor szachów który na 2+ wygrywał by z innymi kolorami.
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Masz złe podejście. Po prostu np. dla mnie WFB to przede wszystkim sport. A w sporcie jak to w sporcie najważniejsze są przejrzyste zasady.

Poza tym "na siłę na siłę" wszyscy bądźmy klimatyczni. Przecież można organizować i takie i takie turnieje. Z tym, że sklepy raczej nie będą robiły turniejów pod figsy których nie kupisz na ich stanie. No a mastery to już imo oczywiście powinny buc przygotowaniem pod EURO (dla mnie ocena hobbystyczna doliczana do wyników z bitew jest np. mało halo bo de facto sprawia, że się płaci malarzom by tych kilkunastu punktów nie tracić)

Po prostu WFB może byc i zabawa w modelowanie i fluff i sportem nie ma chyba sensu przekrzykiwać się że to be a to cacy. Każdy lubi co innego.

zeby nie było że offtop a ja faszysta ^^ - Book do Norski jest awesome i grałbym tym na 1000% - kocham wikingów.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

likaon pisze: któryś z popularnych graczy np. Shino ,Bless czy Grolshek
:mrgreen: doborowe towarzystwo

Już sporo kombinowałem z dopszczeniem z którejkolwiek z tych armii(gdyby ją dopuszczono może w odległej przyszłosci i nocniki częściej by widywano na turniejach)
porównaj swój podręcznik z taką Norską....

nie ma kłopotu z dopuszczeniem dobrych i stestowanych na 8ed podręczników autorskich na lokalach w warszawie

jednak nie ma zgody na granie całą sproxowaną armią na zasady wygrzebane z jakiegoś biednie napisanego podręcznika
Obrazek
T

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

Czy ktoś wie jakisch programach były pisane te podręczniki
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
przelas
Falubaz

Post autor: przelas »

ward/openoffice/publisher/adobe writter

wiele mogło być...zależy, który. Może napisz na pw co chciałbyś uzyskać to powiem Ci jak ;)

ODPOWIEDZ