Beastmen blog: początek nowej armii

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Szmyt
Chuck Norris

Re: Beastmen blog: początek nowej armii

Post autor: Szmyt »

geb pisze:czyli konwersję greater daemon of Khorne
mysle nad nowym daemon princem - dużo tańszy i fajniejsze części... troche plasteliny, jakas ladna glowa i da sie zrobic bardzo ciekawego byczka :)

EDIT:
+ oczywiscie czesci z nowych minotaurow :D
Ostatnio zmieniony 26 paź 2010, o 17:28 przez Szmyt, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

Zajebiście to wygląda, a poza tym co to za figurka:
Obrazek
Beastlorda (Hero z AOW).
To on?
-"Im dalej w las, tym więcej drzew"
-"To mały krok dla człowieka, ale dla karła, normalny...;-)"
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

Tak.
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
geb
Wałkarz

Post autor: geb »

Tak tak- to właśnie on. Dodaje też zdjęcie WIP pomalowanego beastlorda. Jeszcze będą poprawki i wykończenia, ale na razie prezentuje się tak:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
geb
Wałkarz

Oj widzę że naświetlenie zdjęcia wyszło kiepskawo: skóra jest bubonic brown ostro rozjaśniany bleached bone i skull white. W realu nie jest taka sraczkowato żółta;) ciut ciemniejsza od skóry moich gorów. No trudno, w dzień postaram się zrobić lepsze zdjęcia:)

Awatar użytkownika
geb
Wałkarz

Morsereg- umknął mi twój post, więc już odpowiadam, choć troche spóźniony: Na podstawke walisz butapren, albo vikol w dużych ilościach. Rozprowadzasz go robiąc małe "górki". Całość zasypujesz drobnym piaskiem (ja używam piasek z plaży Egipskiej;) ale inny też da rade). Jak zaschnie to troszku go wgniatasz jeszcze. Potem malujesz całość Dark flesh. Rozjaśnienia bleached bone. Następnie wash devlan mud. Potem rozjaśnienie i wash thrakka green. Potem znowu odrobna devlana i rozjaśnienie bleached. Na końcu doklejam listki "mate" (taki napar południowoamerykański) i robię z nim to samo co z podstawką. Brzmi skomplikowanie, ale proste jak świński ogonek:)

Szmyt
Chuck Norris

Post autor: Szmyt »

moze zdjecie jest takie kiepskie lub wina doboru kolorow - w kazdym badz razie figurka wyglada na brudna i bezksztaltna...

a sam model bardzo ladny
Obrazek

to samo tyczy sie poprzednich gorow - mysle ze kontrast na skorze jest zbyt duzy (za ciemne cienie i za jasne wykonczenie)

Awatar użytkownika
geb
Wałkarz

Też mi się tak wydaje... Ale nie wiem dlaczego. Paleta jest właściwie taka sama jak w przypadku gorów, a efekt o wiele gorszy... Coś będę musiał pokombinować

Awatar użytkownika
Wilczek.
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Wilczek. »

AOW? Może ktos rozwinąć, w wfb jestem jeszcze początkujacym.

Figurki bardzo ciekaiwe się prezentują, sczególnie beastlord.

Awatar użytkownika
geb
Wałkarz

AOW jest to hiszpańska firma - Avatars of War produkująca alternatywne modele figurek do WFB

Awatar użytkownika
geb
Wałkarz

Nowe zdjęcia choć klocek ciągle nie jest skończony... (boss też). Jakoś mam mało czasu na malowanie ostatnio...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jakieś komenty mile widziane:) Bossa już chyba "wyczyścić" nie dam rady... Jakoś nie idzie mi malowanie tej figurki

Awatar użytkownika
Fafnir

Post autor: Fafnir »

Znawcą nie jestem ale wizualnie klocek mi się podoba, na stole pewnie wygląda jeszcze lepiej :)

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Osobiście to skóra mi się nie podoba, ale technicznie jest ok. Podstawki pasują :) Brakuje na nich jeszcze jakiś kości ,czaszek itp.

cold turkey
Mudżahedin

Post autor: cold turkey »

Starannie malujesz, ale imo żle dobrany kolor - za jaśni są.
HE 2.5k

Awatar użytkownika
geb
Wałkarz

Dzięki za komentarze- Co do koloru skóry to kwestia gustu- ja taki odcień lubię:) Zdjęcia jak to zdjęcia wychodzą mi raz lepiej raz gorzej, i nie zawsze w sposób wiarygodny oddają to, jak klocek wygląda:) No ale trudno. Zakupiłem ostatnio 3 minotaury i wardemona z ultraforge i greater daemon of khorne i będze myślał nad konwersją Ghorgony. Zobaczymy co wyjdzie:)

Awatar użytkownika
geb
Wałkarz

Takie pytanko tzn mały offtopic (nie chce zakładać osobnego tematu): Zastanawiam się nad trzema Minotaurami (będę niedługo malował) i mam dylemat: jakie uzbrojenie? Nie moge się zdecydować bo wszystkie opcje mają swoje plusy: Great weapon to strenght 7 ale strike last no i żałosny save na 6+... Z kolei extr. hand weap. generuje łącznie 15 ataków (wliczam impact) ale z siłą 5 i sv pozostaje kiepski... Z great weapon ataków mamy 12... Z kolei tarcza to jedynie sv 5+ i ward sv 6+ który i tak spadnie przy frenzy... Skłaniam się jak na razie w strone tych Great Weap. ale jestem otwarty na propozycję (sam jeszcze nie grałem bestiami, nie wiem jak to w praniu wychodzi, ale pewnym jest jak nic, że z siłą 7 więcej ataków w ogóle dotrze do przeciwnika)

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

No ale nie w galerii takie pytania, tylko w którymś temacie w dziale bestii #-o

Awatar użytkownika
geb
Wałkarz

Ok, ok;) mój błąd:) Uznajmy, że pytania nie było, a ja wracam do malowania Minotaura :D

Awatar użytkownika
geb
Wałkarz

Mały update... Nic nie pomalowałem... ale skończyłem (no prawie) konwersję Ghorgony. Powiedzcie, co o niej myślicie. Podstawa to wardemon z Ultraforge a reszta to bitzy z minotaurów i moje własne ulepki... Pierwszy raz w życiu coś konwertowałem, więc pewnie to trochę widać. Docelowo w prawej łapie ghorgona znajdzie się jeszcze łańcuch z czachami, coby wyglądał groźniej;) Aha i te chropowate zielonkawe plamy na jego łapskach z tyłu będą ostatecznie traktowane jak skóra, tzn pomaluje je jak skórę, która w tym miejscu ma być bardziej "łuskowata"

UWAGA Zamiast starych, kiepskich zdjęć, dodaje nowe, chyba lepszej jakości.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 6 lis 2010, o 22:20 przez geb, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
J.B.

Post autor: J.B. »

zdjęcia strasznie kiepskie. nie możesz od kogoś pożyczyć porządnego aparatu i porobić troche lepsze zdjecia? albo jak masz możliwość to ustaw długi czas naświetlania i kładź aparat na stabilnej podstawce. dobre światło też jest ważne :wink:

z tego co widać to fajna konwersja, ale te rogi na nosie mi troszke do beasmenów nie pasują, teraz wyglada jak tyranida :lol: walnij tam może jakis pancerz...

czekam na pomalowany, fajna armia tak swoją drogą
Obrazek

ODPOWIEDZ