![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Glade Riders, opytmalne zastosowanie
Moderator: Gremlin
- Roman Lord of the Druchii
- Chuck Norris
- Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką
No to nie jest raczej ich optymalne zastosowanie. ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Moi Reaversi też zawsze tak zbierają
, nie z organek to z kowadła, ale zejście w pierwszych dwóch turach zawsze mają gwarantowane
Moi Reaversi też zawsze tak zbierają
, nie z organek to z kowadła, ale zejście w pierwszych dwóch turach zawsze mają gwarantowane
- Roman Lord of the Druchii
- Chuck Norris
- Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką
ale dzięki temu inne rzeczy doszły ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Coraz czesciej mysle nad zamiana jednego oddzialu GG na GR. Maja zbyt wiele zastosowan, zeby pominac ta jednostke. Wedlug mnie rzucanie ich na pozarcie organkom to zdecydowanie nie jest dobra taktyka. Nawet wtedy gdy cos innego dochodzi. Sa na tyle szybcy i mobilni zeby ich nie tracic w glupi sposob.
Zamiana GG na GR to kiepska zamiana.
Bo oddział GG zrobi nieporównywalnie więcej niż oddział GR. Nie bez powodu GG są uznawani za przegiętych łuczników i jak dla mnie jest to podstawowa jednostka WE. GR są mocno przeciętna jednostką (głównie przez swój koszt punktowy). Oczywiście nie uważam, że nie należy nimi grać. Sam od czasu do czasu grywam Warhawkami (też uznawanymi za słabą jednostkę). Niestety ja nie znajduję dla nich miejsca w armiach poniżej 2,5k. Za te punkty wolę wrzucić właśnie GG (albo np. Wildów).
Obdzierasz w ten sposob WE z mobilnosci. Wywalajac dwie z najszybszych jednostek w grze. Szczerze mowiac to GR i WH sa uznawani za przecietnych (lub wrecz "plewnych" - Dzizas, co za idiotyczne okreslenie...) tylko i wylacznie w Polsce. Jakos w kazdym innym kraju przynosza rezultaty. GR sa wedlug mnie druga po DR najlepsza FC w grze. Moze i kosztuja sporo, moze sa delikatni. Ale maja bardzo dobre staty i, co najwazniejsze, szybkosc. Wystarczy nauczyc sie nimi grac i nie tracic na organki -.-"
Musisz darzyć GR wyjątkową sympatią, bo na pewno nie są drugim najlepszym fastem w grze.
Proponuję czytać uważniej, bo ja nie powiedziałem, że WH są słabi... Po prostu w WE są lepsze jednostki do wyboru, dlatego mało ludzi gra zarówno GR jak i WH.
No nie wiem czy jest duzo lepszych fastow, szczegolnie biorac pod uwage wszystko a nie tylko koszt...
Alez ja napisalem, ze ogolnie sa uznawani a nie, ze tylko i wylacznie Ty uznajesz ich za przecietnych/slabych
. Proponuje czytac uwazniej ^^
Problem z WH jest taki, ze rzeczywiscie ktos moze sie przyczepic i powiedziec:
"Phi! Wole czwarty oddzial WR". No i dobra, nie wie co traci (moim skromnym zdaniem). Na 4 speciale 1 slot na WH to nie duzo![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Natomiast w sprawie GR bede twardszy. To jest Core! Core, ktory kosztuje marne 129pkt!
Alez ja napisalem, ze ogolnie sa uznawani a nie, ze tylko i wylacznie Ty uznajesz ich za przecietnych/slabych
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Problem z WH jest taki, ze rzeczywiscie ktos moze sie przyczepic i powiedziec:
"Phi! Wole czwarty oddzial WR". No i dobra, nie wie co traci (moim skromnym zdaniem). Na 4 speciale 1 slot na WH to nie duzo
Natomiast w sprawie GR bede twardszy. To jest Core! Core, ktory kosztuje marne 129pkt!
Ale między innymi mnie miałeś na myśli.Torres pisze:Alez ja napisalem, ze ogolnie sa uznawani a nie, ze tylko i wylacznie Ty uznajesz ich za przecietnych/slabych. Proponuje czytac uwazniej ^^
Każdy z nas ma inne poglądy na tą jednostkę i pewnie się nie przegadamy.
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
A co do lepszych fastów, to żeby daleko nie patrzeć: wspomniani DR, Wildzi, Demonetki na Steedach Slaanesha, Dire Wolfy (patrząc nie tylko na koszt punktowy).
powodzeniaTorres pisze:Obdzierasz w ten sposob WE z mobilnosci. Wywalajac dwie z najszybszych jednostek w grze. Szczerze mowiac to GR i WH sa uznawani za przecietnych (lub wrecz "plewnych" - Dzizas, co za idiotyczne okreslenie...) tylko i wylacznie w Polsce. Jakos w kazdym innym kraju przynosza rezultaty. GR sa wedlug mnie druga po DR najlepsza FC w grze. Moze i kosztuja sporo, moze sa delikatni. Ale maja bardzo dobre staty i, co najwazniejsze, szybkosc. Wystarczy nauczyc sie nimi grac i nie tracic na organki -.-"
Generalnie mam takie samo zdanie co Krassus - GR nigdy kosztem GG ! Natomiast sam oddział lekkiej kawalerii, która może dać flee, to dobry pomysł, ale tylko jeśli rozpa jest nastawiona na walkę i jest bardzo ofensywna.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Daemonetki nie podchodzą mi zbytnio pod mój pomysł na wykorzystywanie wykorzystanie fastów, tak i jak WR (przez immune na psychology), lepszym przykładem dobrego fastu są konni marauderzy (81 pts z muzykiem i flailami), a nawet DR (też drogo, ale można ich bez kusz wystawić). Glade riderzy są wdg mnie też marni, troszkę lepsi od odpowiednika HE, a ich jedynym plusem jest bieganie po lasach. Zdecydowanie nie wystawiałbym takiego oddziału samotnie (jak już to 2), a tym bardziej w zamian za GG.
No ale widzisz: Wszystkie fasty jakie podales poza DR nie moga wypelniac niektorych zadan, ktore sa przeznaczone dla fastow. Zarowno WR jak i MD sa swietnymi fastami, ale UDERZENIOWYMI a nie taktycznymi. Te dwa oddzialy maja wpier***** sie w oddzialy wroga z flanki i zabijac. Dodatkowo nie sa w coreach ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
A co do pchlarzy mam mieszane uczucia i ich po prostu nie lubie.
Leszku: Nie sa "troszke" lepsi od Reaverow... Sa w coreach![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
P.S. "Ale między innymi mnie miałeś na myśli. " - niczym niepoparta insynuacja![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
A co do pchlarzy mam mieszane uczucia i ich po prostu nie lubie.
Leszku: Nie sa "troszke" lepsi od Reaverow... Sa w coreach
P.S. "Ale między innymi mnie miałeś na myśli. " - niczym niepoparta insynuacja
Jakby była ich wersja bez łuków to pewnie bym wspomniane 2 oddziały wciskał obok WR, a tak, to szkoda tych punktów na oddział, który ginie od byle piardu.
Draconis - FOR EVER !!!
Liczy się też cena! Do twoich GR dopłacam 1 pkt. i mam podstawowy unit WR o większym potencjale. Nie boję się, że mnie ustrzelą jacyś byle łucznicy, a na magię mam resista, co też jest dobre. No i 5+ AS i 5+ WS - pomaga.Torres pisze:Kazdy oddzial lekkiej kawalerii ginie od byle piardu o.0. Czy to oznacza, zeby zadnego nie brac?
DRy kosztują 97 pkt. z muzykiem, ci 129 - różnica jest znaczna jak dla mnie.
Draconis - FOR EVER !!!