Różnorodność Rozpiskowa Armii Chaosu
Moderator: JarekK
A jak ja takiego wystawilem w rozpie na NG to żeś stwierdzil, ze plewny jest ;]thurion pisze:
mnie teraz zastanawia fakt wystawienia kiedys smoka z lordem khorna z chaos runeswordem i gazami.. 14 A S6 robi wrazenie.. statystycznie lamie klocki od przodu a i frenyz tak nie boli... majac 20 cali szarzy i bedac LT nadal w 90% przypadkow szarzujemy na co chcemy..
Ale black maul lepszy... 13 ataków, ale s7 na gorze i zostaje na enchanted shielda...;]
A ja wybrałem Chaos bo jak zobaczyłem modele rycerzy to zmiękłem z wrażenia. Do tej pory mi się bardzo podobają.
I taka historia - to było na WM ze 3 lata temu. Marios grał (oczywiście Chaosem) przeciwko VC (chyba Jankiel nimi grał). No i tak (prawie) całą partię stałem z boku i patrzyłem na rozgrywkę. Marios wyczyścił stół, a ja nie mogłem skumać jak on to zrobił Magik! Hehe...
Nawet pamiętam Mariusz co Ty miałeś na stole - Exalteda (albo Aspiranta), maga na koniku, rycerzy, marauderów konnych (chyba 2 piątki), psiaki, 4 skrimy. Pewnie jeszcze coś ale to ww. na pewno.
I taka historia - to było na WM ze 3 lata temu. Marios grał (oczywiście Chaosem) przeciwko VC (chyba Jankiel nimi grał). No i tak (prawie) całą partię stałem z boku i patrzyłem na rozgrywkę. Marios wyczyścił stół, a ja nie mogłem skumać jak on to zrobił Magik! Hehe...
Nawet pamiętam Mariusz co Ty miałeś na stole - Exalteda (albo Aspiranta), maga na koniku, rycerzy, marauderów konnych (chyba 2 piątki), psiaki, 4 skrimy. Pewnie jeszcze coś ale to ww. na pewno.
Tak, pamiętam tego młotka. Turniej był na coś koło 1200 pkt, z obciętymi slotami herosów(do 2 max.).
Miałem coś w tym stylu:
Exalteda tzeencha z wardem na 4+ i spell familairem na koniu
Maga na koniu ze scrollem ale nie pamiętam, czy nie był to przypadkiem bray shaman
4 czołzenów tzeencha z banner of wraith
4 rycerzy tzeencha lub rydwan tzeencha(nei pamiętam)
2*5 marauderów konnych
4 screamy
Herdzik
chyba furie??, nie pamiętam
8 kości + bound spell, bylo całkiem czarująco
VC chyba nie grał Jankiel, nie pamiętam kto to był prawdę mówiąc.
Nawet jakoś tak udało mi się wtedy pozamiatać, że wygrałem cały WM
Miałem coś w tym stylu:
Exalteda tzeencha z wardem na 4+ i spell familairem na koniu
Maga na koniu ze scrollem ale nie pamiętam, czy nie był to przypadkiem bray shaman
4 czołzenów tzeencha z banner of wraith
4 rycerzy tzeencha lub rydwan tzeencha(nei pamiętam)
2*5 marauderów konnych
4 screamy
Herdzik
chyba furie??, nie pamiętam
8 kości + bound spell, bylo całkiem czarująco
VC chyba nie grał Jankiel, nie pamiętam kto to był prawdę mówiąc.
Nawet jakoś tak udało mi się wtedy pozamiatać, że wygrałem cały WM
70 jakby kosztolwal 75 to by byl wogole nie do uzycia(gazy i GEoT kosztuja 30)a tak to ja go czasem robie wlasnie z runeswordem i gazami/GEoT,ale teraz chyba zaczne go robic w takiej kombinacji-berserker sword,ench.shield,GEoT/gazy,spell familliarA chaos runesword uważam za dość słaby - 70 czy 75 za +1WS, S i A to ciut za dużo jak na mój gust.
pozdr