Nowy oddzial. malowanie podstawowych kolorow SouTee. reszta ja. Oddzial zrobiony w ekspresowym tempie. Podejrzewam ze maks 10 godzin ze wszystkim wszyszlo. Zgodnie z moja dewiza "szybko i tanio" mam filery dzieki czemu z paczki 20 biegaczy zrobilem ich 25 plus 5 gutterow. ich zdjecie potem.
Prosze nie mowic ze nierowno pomalowane. ze bez cieniowania ze niezgrabnie. wiem o tym. ale oddzial 25 modeli powstal w 10 godzin lacznie z podstawkami. Mialo byc szybko i mozliwe jak najciekawiej. Biegacze wychodza z bagna by zaskoczyc przeciwnika. Sorki za slaba jakosc zdjec. zrobilem ich duzo by przy obejrzeniu wiekszej ich ilosci mozna bylo ocenic bardziej obiektywnie oddzial.
Re: Skaveny by Burgund 12.06.2011 Gutter runers
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Skaveny by Burgund 12.06.2011 night runners
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69
pozdrawiamy
Administracja
pozdrawiamy
Administracja
Ciekawy pomysł ze szczurami wychodzącymi z bagien. Twoje podstawki wyglądają dość estetycznie. Jak na te max 10 godzin wyszło ci całkiem nieźle. Na twoim miejscu zrobiłbym poprawki, które zajełyby kilka godzin. Wiedz, że ja jestem zwolennikiem malowania figurek powoli, ale z większą dokładnością.
Zapraszam do komentowania
Savage Orc Armybook - http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=37&t=31550
Savage Orc Armybook - http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=37&t=31550
nadlewki usuń bo wyglądają przetragicznie.
ranty podstawek niedokładnie pomalowane- czarny prześwituje.
jakoś nie wizę żeby wychodzili z bagna, bliżej temu do błyszczącej plamy zieleni. trzebaby to pomalować jakoś żeby wyglądało że ma głębię, a nie płasko i do tego w kolorze rantów.
modele które 'wyszły z bagna' nie mają na sobie obecności resztek błota, nie są mokre czy coś.
ogólnie dość obleśnie wyglądają plastikowe roślinki.
modelom sporo jeszcze brakuje, bardzo niechlujnie pomalowane. i 10h na 20 modeli to nie jest szał, można je dużo lepiej pomalować w tym czasie, popróbuj washy na wszystkich częściach modelu. najpierw nałóż podstawowe kolory, poem pomaluj washami odpowiednimi (czarny+mud starcza na 95% kolorów) a na koniec kreskami w kolorze podkładu wyciągnij krawędzie. na koniec można dodać rozjaśnienia ale lepiej najpierw spróbuj jak napisałem;] oszczędzi ci to czasu i będzie dużo lepiej wyglądać. na razie to tak- futro nie ma rozjaśnień, skóra albo ciemniejszy podkłąd albo jaśniejszy wash, czerwony- wygląda z tego najlepiej ale brakuje trochę dokładności, spodnie też nie wyglądają na cieniowane... może lepiej użyć jaśniejszy kolor i potem dać wash- będziesz miał cienie zrobione. jak pomalujesz na ciemny kolor spodnie to po zalaniu nie będzie dużej różnicy. metalliki warto rozjaśnić potem kreskami na krawędziach.
powodzenia z następnymi pracami;)
ranty podstawek niedokładnie pomalowane- czarny prześwituje.
jakoś nie wizę żeby wychodzili z bagna, bliżej temu do błyszczącej plamy zieleni. trzebaby to pomalować jakoś żeby wyglądało że ma głębię, a nie płasko i do tego w kolorze rantów.
modele które 'wyszły z bagna' nie mają na sobie obecności resztek błota, nie są mokre czy coś.
ogólnie dość obleśnie wyglądają plastikowe roślinki.
modelom sporo jeszcze brakuje, bardzo niechlujnie pomalowane. i 10h na 20 modeli to nie jest szał, można je dużo lepiej pomalować w tym czasie, popróbuj washy na wszystkich częściach modelu. najpierw nałóż podstawowe kolory, poem pomaluj washami odpowiednimi (czarny+mud starcza na 95% kolorów) a na koniec kreskami w kolorze podkładu wyciągnij krawędzie. na koniec można dodać rozjaśnienia ale lepiej najpierw spróbuj jak napisałem;] oszczędzi ci to czasu i będzie dużo lepiej wyglądać. na razie to tak- futro nie ma rozjaśnień, skóra albo ciemniejszy podkłąd albo jaśniejszy wash, czerwony- wygląda z tego najlepiej ale brakuje trochę dokładności, spodnie też nie wyglądają na cieniowane... może lepiej użyć jaśniejszy kolor i potem dać wash- będziesz miał cienie zrobione. jak pomalujesz na ciemny kolor spodnie to po zalaniu nie będzie dużej różnicy. metalliki warto rozjaśnić potem kreskami na krawędziach.
powodzenia z następnymi pracami;)
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria