2400 Chaos Euro

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Re: 2400 Chaos Euro

Post autor: Khuman »

Jasiuuu pisze:dyskowcy odpadaja - nie wejdą do oddziału zadnego a od tego są ci dwaj herosi - i celowo jest ich dwóch, co wolisz wstawic zamiast jednego z nich ? gołą 5tke jazdy ? nie wejdzie.
dyskowcami masz lot'sir od koników wiec może więcej fatów... nie wejdą do unitu do latają? nie wiem bo o tym nie czytałem ale wydaje mi się że mogą przynajmniej tak coś z "plotek" pamiętam... warto zobaczyć

faktycznie nie zauważyłem helki i ołtarza na dole... choć dale troszkę ta rozpiska odpycha... za dużo frenzy VC zjadą Cię jak dziecko

ps.: mot na kawaleri bo to dodatkowa szansa na przetrwanie ich od strzelania czy magii i CC, chociaż bym szukał 5pkt. na herosie dla ironcruse icon. albo zmienił banner na blasted

Awatar użytkownika
Pocisk
Masakrator

Post autor: Pocisk »

Konkret jebnięcie ma ta kawa, ale faktycznie przydałby się iron curse icon

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

frenzy w tej edycji nie zmusza do szarżowania , wydaje mi sie ze na undeady trzeba miec ile tylko atakow sie da w tej edycji

dysk musi miec lookout sira

Domino: przeczytaj jeszcze raz co Durin proponuje : ]

blasted banner fajny ale kompletnie nie przydatny w CC , musze mieć banner of rage bo dostaje 2 ataki na bohaterach co boostuje ich do 5ciu i 7miu oraz po jednym ataku na górze na zwyklakach który nie zniknie po przegranym combacie ( a z tym się licze)
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

1. tak nie musisz ale musisz overranować tu zombiaki tak zombiaki i zombiak zombiakiem pogania = remis :mrgreen: w najlepszym przypadku albo grawdia od boku i inne niezbyt przyjemne rzeczy

2. dysk jest warbestem + heros = kawalery więc look outa będzie miał

3. już bym wolał w takim wypadku MoKhorna i razor banner by przebijać się przez wszystko bez skrupułów... a ziomków zrobić Khorniaży z bazy nie martwisz się z o pierdolicie z nich... dodatkowo pamięta że nasi herosi to jak 2W lordowie w większości innych armiach 4A 7WS to są kosiarze

4. hele wysyłaj do CC bardzo się tak sprawdzają przynajmniej mi :twisted:

Awatar użytkownika
Jasiuuu

1. Albo DE - tu harpie tu harpie = remis albo nagle hydra od boku z gwardia -przegrałem gre
bardzo dzieki ale daruj sobie takie 'analizy' , wiadomo ze z VC bedzie ciezko ale pokaz mi rospe chaosu ktora ma z nimi latwo ...

2. musze to sprawdzic

3. Razor blade na co ? jest drogi i na knightach badziewny,... na inną kawalerie chyba tylko sie zda a tego sie nie boje , mark of khorn wyklucza mark of tzeentch i znika przy pierwszym przegranym combacie, mark of khorn nie przejdzie na bohaterow a frenzy z bannera owszem , rada o ziomkach khornowych z bazy tez jest z dupy - od tego mam ten banner a pozatym policz sobie najpierw ile to by w pkt kosztowało i powiedz co bys wywalil za to...
Nie rozumiem o co ci chodzi z tym porównaniem do lordów w innych armiach.

4. masz mnie za idiote/nooba amigo : )

helka jest zajebista w CC ale są armie(buildy) do których sie nie idzie do CC i są armie (buildy) do których sie idzie do CC ( malo takich znam) jeśli idziesz zawsze do CC helką bez wględu na wszystko to gratuluje

ja pamietam na którymś DMP jak nie zdałem 3 testów pod rząd i helka przejechała się po kilku boltach HE w CC : ] jak poczuje zew chaosu to nic jej nie powstrzyma, ale prawie zawsze jest jakis suty klocek w który warto strzelac + komplet magów którym mozna miscasta sprawic
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Siemek
Chuck Norris

Post autor: Siemek »

szczególnie z dodatkowym -1 ld za żabo-bazyliszka :) fajna rozpa jasiuuu,grałem dwie bitwy na 6 czinczach z b.o. rage,ale dla mnie grzechem jest nie dać ironcurse icon na bsb/czy w twoim wypadku drugim erosie.Generalnie kawa korna imo nie zdaje egzaminu,bo zaraz traci frenzy,nie ta edycja.Myślę że będziesz miał duże problemy z magią...ale coś za coś.

Awatar użytkownika
Jasiuuu

ward na 5+ zamiast na 6+ od maszyn na jednym gostku tak drastycznie zmienia wszystko ?
pytam bo nie rozumiem podjarania tym przedmiotem : [
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Siemek
Chuck Norris

The bearer and his unit gain 6+ Ward save against war machine weapons.

Nie na jednym gostku,ale na oddziale,nie zmienia drastycznie,ale istotnie.

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

bo ten przdmiot daje dla calego oddzialu a nie tylko dla gostka. W ab jest tak dziwnie napisane ze sie wydaje ze dla 1 a w rb pisze juz normalnie ze dla calego oddzialu.

Awatar użytkownika
Jasiuuu

ja jebie : ] to na 100% wyląduje na drugim herosie

wielkie dzięki
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Siemek
Chuck Norris

:P podjarałeś się :P

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

Jasiuuu pisze:ward na 5+ zamiast na 6+ od maszyn na jednym gostku tak drastycznie zmienia wszystko ?
pytam bo nie rozumiem podjarania tym przedmiotem : [
tak z 1/6 na 1/3 to chyba dużo

1. chosem ale którym :wink: warriorami da się i to bez większych kombinacji :mrgreen:

2. tak jest

3. na knightah z frenzy jest genialny bo konik który ma 4S i AP oraz 2A ( z banner nie wiem czy ma 2A ale raczej tak bo pisze unit a w unit jest koni ) robi się zajebistym fighterem, a cenna banneru jest 10pkt. dorsza od rage + 10pkt. więc za MoKhorne = 20 pkt. za jednostkę która jak dojedzie rozszarpie to nie wielka cena

jeśli uważasz że ward na 6+ zmienia wszystko w fazie shootingu i magii ( bo nie widzę żadnego collara ani MR'ów innych na herosach ) a 5+ warda nie zmienia w zasadzie nic, to po co w ogóle ten ward do przecie nie ma różnicy pomiędzy 6+wardem a jego nie bytem :wink:

porównanie dałem po to byś zobaczył to że nawet bez +1A są zajebiści ( herosi )... jedyne czego im brakuje to re-rolla to hit a Ty tego nie masz

4. z krasiami czy imperum rzadko kiedy opłaca się strzelać bo innymi dojdziesz do CC, a cannonami będzie miał do czego strzelać więc nie wiem czy to dobry wymiana a tak się zaczną zastanawiać do czego napierdalać jak wszystko będzie na środku

ps.: rozumię że kawaleria wam się nie sprawdza jak szarżujecie na WL, PG z brzytwą... itp. bo jak inaczej w innych przypadkach przegrywają to jest już coś tu nie tak... ale z rzutami albo z ...

Awatar użytkownika
Siemek
Chuck Norris

3.Dlaczego koń łapie atak z frenzy,w rb jest chyba ze tylko jezdziec jest frenzy,tak samo z hejtem gdzie tylko de sa wyjatkiem i ich wierzchowce łapią.Ale mogę się mylić .:)

ps.nawet chciałbym się mylić :)

Awatar użytkownika
Jasiuuu

1..Vampire Lord @ 440.0 Pts
General; Magic Level 3
Helm of Commandment [30.0]
The Arkayne: Master of the Black Arts [50.0]
The Arkayne: Forbidden Lore [35.0]
The Master: Summon Ghouls [15.0]
The Gem of Blood [25.0]
Flayed Hauberk [25.0]
Biting Blade [5.0]

1 Necromancer @ 95.0 Pts
Magic Level 1; Necromancy; Knows 1 Necro Spell
Book of Arkhan [35.0]
Dragonbane Gem [5.0]

1 * Wight King @ 235.0 Pts
Battle Standard Bearer; Great Weapon; Heavy armour; Shield
The Drakenhof Banner [125.0]

29 Grave Guard @ 455.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician
Royal Standard of Strigos [35.0] - Hate

1 Seneschal @ [12.0] Pts

29 Grave Guard @ 465.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician
Banner of the Barrows [45.0] - +1 hit

1 Seneschal @ [12.0] Pts

29 Crypt Ghouls @ 248.0 Pts

1 Ghast @ [8.0] Pts

29 Crypt Ghouls @ 248.0 Pts

1 Ghast @ [8.0] Pts

50 Zombies @ 212.0 Pts
Standard; Musician

Casting Pool: 2

Dispel Pool: 2

Models in Army: 173

Total Army Cost: 2398.0

ułóż rospe ktora jedzie taką rozpiske robioną przez wampirzego nooba bez wiekszych klopotów ...

2. zapytam jakiegos Shina bo rewelacje dalej w poscie opowiadasz o frenzy

3. Konie mordercy z AP ! drżyjcie wrogowie! szkoda ze frenzy z marka nie przechodzi na konie (i szybko zniknie .) Bzdury, bzdurki. plewny banner plewny mark .

20pkt za splewienie//osłabienie jednostki to duża cena

ward na 6+ jest lepsza alternatywą niż MoS (ktory nie dziala z banner of rage) i MoN (który słabiej chroni niż MoT) jedna 6tka ratuje mi model warty 40pkt a przy 11-12 daje warda na 3+ zamiast na 4+ co jest nie bagatelną różnicą

jeden hero ma ASF wiec i czesto przezut hita, a nie odpisales skad wziasc pkt na danie im marków khorna i tak wlasciwie po co dawac im mark khorna

4. daruj sobie naprawde, nie potrzebuje lekcji z obslugi helki
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

To nie sa standardowe wampiry, Jasiu. Choseni na dwoch shrinach rozkrecaja gwardie.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

bohaterowie na warbeastach są kawalerią więc mają look out.
Inna sprawa, że po ziemi mają cal ruchu więc z oddziałem raczej sie nie powinny poruszać.
Warto trzymać ich ewentualnie w 6 calach dla warda na 4+.

A może by tak marasów w ogóle zmniejszy do 10 slanesha dla maga i wsadzić jeszcze 2 fasty?
Trzeba jakoś blokować oddziały szykujące się na bok naszego oddziału po koniecznym overrunie.

Ogólnie myśl przewodnia mi się podoba, mark tęczy dopiero z ironcursem ma właśnie sens.
Ja to widze tak:

1 Sorcerer Lord of Tzeentch @ 450.0 Pts
lvl 4; dysk
Armour of Destiny
Necrotic Phylactery
Infernal Puppet
Bloodcurdling Roar
Third Eye of Tzeentch

1 Exalted Hero of Tzeentch @ 191.0 Pts
Shield; steed
Dawn Stone
Sword of Might
Favour of the Gods

1 Exalted Hero of Tzeentch @ 240.0 Pts
Flail; Shield; BSB; Steed
Iron Curse Icon
Talisman of Preservation
Stream of Corruption

2x5 Marauder Horsemen @ 150.0 Pts
Flail

27 Chaos Marauders of Khorne @ 177.0 Pts
Flail; Standard; Musician

23 Chaos Warriors of Khorne @ 449.0 Pts
Halberd; Shield; Standard; Musician
Banner of the Eternal Flame

8 Chaos Knights of Tzeentch @ 405.0 Pts
Standard; Musician
Banner of Rage

1 Hellcannon @ 205.0 Pts

1 Chaos Warshrine @ 130.0 Pts

Bez dużego maga szkoda imo grać, naprawdę dużo daje.
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Jasiuuu

jebać dużego maga, nie chce na nim grac

Rince: standardowe czy nie, dobry wampir nigdy nie dopusci do combatu gwardia - chosen , przynajmniej czolowego
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

1. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 11#p675511 :mrgreen:

2. wiesz jeśli czytasz to co kupujesz jednostką to sam się przekonasz że mam rację bo "model" to nie jeździec tylko cała figurka czyli koń też.. nie ma co więcej się nad tym zastanawiać... jeśli by pisało bearer tak jak w przypadku berserker sword to zgodzę się koniki nie dostają frenzy... nad pojęciem unit też nie ma się zawile zastanawiać bo w unicie są jak i jeźdźcy jak i kobyły więc też działa na jednych jak i na drugich, ten zapisek jest adekwatny do np. BK którzy mają z bomby franzy czy np. plag monk prist ujeżdża giant rata ( o ile to możliwe ) to szczur nie dostaje frenzy bo prist ma z bomby to frenzy

3. nic nie mówiłem o koniach maruderów

zmień ustawienie herosów?

4. chcę być miły i dać Tobie pomysł na zastosowanie helki, przestawiam to co się sprawdza grając nią... a Ty wieki mość panie drwisz z tego no to o czym mam z Tobą rozmawiać(?)

Awatar użytkownika
Jasiuuu

1. plewne ; ]

2. było w FaQ wyjasnione ze jest inaczej

3. ja też nie

4. Bez urazy, dziękuje za rady ale są mi nie potrzebne : ]

peace
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Zjechaned :)
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

ODPOWIEDZ