Pierwsze Demony

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
geb
Wałkarz

Re: Pierwsze Demony

Post autor: geb »

Hmm, no nie wszystko można na karb kiepskiego aparatu zwalić.. Rozjaśnienia, gdyby były dobrze zrobione, na pewno by mniej lub bardziej na zdjęciu wyszły a tam nic nie widac.. Ja na twoim miejscu na pewno użyłbym washów. Do wyboru Devlan mud albo badab black na skórę (devlan da ci trochę brudny odcień, a Badab na pewno ładnie zaciemni ten czerwony i ładnie wypełni wszelkie wgłębienia. A potem, jak figsy wyschną zabierz się za rozjaśnianie powierzchni, których washe nie dotknęły za mocno... Możesz też spróbować drybrusha, choć nie jestem jego zwolennikiem. Dajesz jaśniejszy odcień czerwonego na pędzel (najlepiej jakiś większy) usuwasz z niego nadmiar farby (a właściwie jej większość) i paćkasz po figurce. W ten sposób rozjaśnisz elementy najbardziej "wystające".

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

Czytanie "jak malować" za dużo nie pomaga. Lepiej coś zobaczyć, więc ogarnij może najpierw to: http://www.1000lecie.pl/~savrillwww/blo ... toplab.htm
Co prawda akurat demonów tam nie ma, ale myślę, że dzięki temu ogarniesz podstawy malowania.

ODPOWIEDZ