Army Painter - czym to się je?
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Re: Army Painter - czym to się je?
Sorki za Up tematu ale....
Co do sprayów tych tanich niby za 15,70zł w puszkach mamy po 200ml !!!
GW i AP mają pojemność 400ml! więc cenowo praktycznie na to samo wychodzi do tego jeszcze trzeba doliczyć przesyłkę a z owego sklepu mało kto zamawia a tam gdzie występują spraye GW i AP przeważnie są też i figurki więc możemy do kogoś się podpiąć pod zamówienie i przesyłkę mamy gratis z racji większego zamówienia
Co do sprayów tych tanich niby za 15,70zł w puszkach mamy po 200ml !!!
GW i AP mają pojemność 400ml! więc cenowo praktycznie na to samo wychodzi do tego jeszcze trzeba doliczyć przesyłkę a z owego sklepu mało kto zamawia a tam gdzie występują spraye GW i AP przeważnie są też i figurki więc możemy do kogoś się podpiąć pod zamówienie i przesyłkę mamy gratis z racji większego zamówienia
Daemons, X-Wing & Black Tea
- General Baga
- Kradziej
Remx -> nie wiem skąd jesteś, ale praktycznie w kazdym większym mieście jest jakis sklep dla plastyków. Zerknij czy nie ma , moze obejdzie sie bez zamawiania
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót
Mnie u siebie horoszo
A ja się podzielę wrażeniami z zakupu "posypki" Army painter Highland Tuft. Otóż wrażenia są mierne gdyż przy cenie ok 19zł za opakowanie dostajemy złożony na pół arkusik posypki o wymiarach mniej więcej 15x5cm. Jakość jej jest jak najbardziej ok ale przy tych wymiarach cena jest odrobinę jak dla mnie przesadzona. No cóż mój bład że nie zapytałem o wymiary przed zakupem. Poniżej zdjęcie poglądowe posypki o której mówię:
- General Baga
- Kradziej
Duderson; +1
Ta trawka jest do , że tak powiem finiszowania. Nie służy bynajmniej do obklejania całej podstawki.
Sam stałem sie od pewnego czasu (Icek wie kiedy:P) fanem produktów AP. Obecnie maluje orki i chaos do 40k ich spreyami i powiem tylko; ZAJ****TE!!
A bejca zawsze spływa na podstawkę, ale to nie problem, ja ja pozniej zasypuje piaskiem jak kończę podstawkę. Ew zanim zdipujesz figurke, pociągnij piasek jakimś bezowym podkładem, fajny efekt daje splywajaca bejca
Ta trawka jest do , że tak powiem finiszowania. Nie służy bynajmniej do obklejania całej podstawki.
Sam stałem sie od pewnego czasu (Icek wie kiedy:P) fanem produktów AP. Obecnie maluje orki i chaos do 40k ich spreyami i powiem tylko; ZAJ****TE!!
A bejca zawsze spływa na podstawkę, ale to nie problem, ja ja pozniej zasypuje piaskiem jak kończę podstawkę. Ew zanim zdipujesz figurke, pociągnij piasek jakimś bezowym podkładem, fajny efekt daje splywajaca bejca
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Mnie u siebie horoszo
Jaki dokładnie kolor ma czerwony spray z army paintera? Da się go poprawić blood redem/scab redem/mechrite red, żeby nie było widać, że to inny odcień? Chcę go wykorzystać jako bazę do blood angeli, ale jak sobie zapapram figurkę inna farbą, to chciałbym bez problemów poprawić zwykłą farbką, a nie malować na nowo.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
- Tiger Brown
- Kradziej
~17 pln za kawałek 5x15 cm prześwitujący łysiną to taka sobie atrakcja.
Polecam produkty "Polak model" np. tutaj
http://www.modelarski.martel.pl/pl/c/Ro ... c-niska/32
29 pln za plasterek 20x25 cm brzmi lepiej. I wybór nieporównanie większy.
Polecam produkty "Polak model" np. tutaj
http://www.modelarski.martel.pl/pl/c/Ro ... c-niska/32
29 pln za plasterek 20x25 cm brzmi lepiej. I wybór nieporównanie większy.
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.
bardzo podobny do blood red.Jankiel pisze:Jaki dokładnie kolor ma czerwony spray z army paintera? Da się go poprawić blood redem/scab redem/mechrite red, żeby nie było widać, że to inny odcień? Chcę go wykorzystać jako bazę do blood angeli, ale jak sobie zapapram figurkę inna farbą, to chciałbym bez problemów poprawić zwykłą farbką, a nie malować na nowo.
Witam!
Jeśli chodzi a Army Painterowe trawki, o których wspomniał Wedge'u, to co do ich jakości nie mam zastrzeżeń (chyba nikt nie ma zastrzeżeń do jakości produktów tej firmy), ale ogrom tego arkusza mnie powalił. Wiadomo, że nie stosuje się takich zarośli do wyścielania całej podstawki, ale wykorzystałem ją do zrobienia baz dla dwóch sporych modeli i mi się rozpłynęła. Niestety, to trochę irytuje.
Jeśli chodzi o firmę Polak Model, to poczyniłem ostatnio kilku ciekawych zakupów. Rzeczywiście wybór jest bardzo bogaty, że aż nie wiadomo co kupić. Wykonanie jest świetne i bardzo cieszy oko. Są dużo tańsze od AP (stosunek wielkości opakowania do ceny). Jedyny mankament to taki, że trawki, krzaczki i drzewka są "posadzone" na gąbce. W przypadku wysokiej roślinności, to nie jest za duży problem, idzie ją jakoś z tej gąbki wyrwać. Jeśli chodzi o niską trawkę, to trzeba się napocić, żeby jakieś kępki oswobodzić. Naklejanie roślin razem z gąbką nie wchodzi w grę.
Teraz mam pytanie do użytkowników bejc z AP oraz innych konkurencyjnych firm. Najlepiej jeśli ktoś zna wiele wyrobów i ma porównanie (uśmiech do kolegi od Icka ). Na początek chodzi mi o zrobienie hordy gobosów. Które beice są najoptymalniesze (cenowo i jakościowo). Na czym polegają różnice.
Pozdrawiam
Jeśli chodzi a Army Painterowe trawki, o których wspomniał Wedge'u, to co do ich jakości nie mam zastrzeżeń (chyba nikt nie ma zastrzeżeń do jakości produktów tej firmy), ale ogrom tego arkusza mnie powalił. Wiadomo, że nie stosuje się takich zarośli do wyścielania całej podstawki, ale wykorzystałem ją do zrobienia baz dla dwóch sporych modeli i mi się rozpłynęła. Niestety, to trochę irytuje.
Jeśli chodzi o firmę Polak Model, to poczyniłem ostatnio kilku ciekawych zakupów. Rzeczywiście wybór jest bardzo bogaty, że aż nie wiadomo co kupić. Wykonanie jest świetne i bardzo cieszy oko. Są dużo tańsze od AP (stosunek wielkości opakowania do ceny). Jedyny mankament to taki, że trawki, krzaczki i drzewka są "posadzone" na gąbce. W przypadku wysokiej roślinności, to nie jest za duży problem, idzie ją jakoś z tej gąbki wyrwać. Jeśli chodzi o niską trawkę, to trzeba się napocić, żeby jakieś kępki oswobodzić. Naklejanie roślin razem z gąbką nie wchodzi w grę.
Teraz mam pytanie do użytkowników bejc z AP oraz innych konkurencyjnych firm. Najlepiej jeśli ktoś zna wiele wyrobów i ma porównanie (uśmiech do kolegi od Icka ). Na początek chodzi mi o zrobienie hordy gobosów. Które beice są najoptymalniesze (cenowo i jakościowo). Na czym polegają różnice.
Pozdrawiam
-
- "Nie jestem powergamerem"
Ja kiedys chialem zaoszczedzic kasy ,a przy okazji urozmaicic kolory podkladu zakupilem spraye firmy Idea .Ale po uzyciu 6-7 puszek juz wiecej nie kupuje .wole GW lub AP .Otoz ja mam wrazenie ze sa zageste , i nakladaja sporo grubsza warstwe niz te z GW czy AP .Probowalem psikac na kilka razy po troszeczku,rownierz nie daje to spodziewanego efektu.I mimo ze wswoim zyciu paredziesiat puszek na figsy zuzylem, to moze jestem w bledzie ,i poprostu nieumiem nimi sie poslugiwac?
W kazdym razie ja osobiscie nie polecam.
W kazdym razie ja osobiscie nie polecam.
AP ma może w swojej ofercie czarny podkład...? Jakoś nigdy nie zauważyłem, tylko białe, niebieskie itd...
Poszukuję jakiegoś dobrego podkładu w sprayu, ale puszka GW kosztuje co najmniej 2 razy za dużo. Kupiłem puchę akrylowego matowego na miejscu za 10zł, ale modele był lekko chropowate.
Poszukuję jakiegoś dobrego podkładu w sprayu, ale puszka GW kosztuje co najmniej 2 razy za dużo. Kupiłem puchę akrylowego matowego na miejscu za 10zł, ale modele był lekko chropowate.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
O matko To gdzie ja jestem? - ja dopiero trzy...alexuss pisze:I mimo ze wswoim zyciu paredziesiat puszek na figsy zuzylem, ...
Mają czarny podkładRasti pisze:AP ma może w swojej ofercie czarny podkład...? Jakoś nigdy nie zauważyłem, tylko białe, niebieskie itd...
http://shop.thearmypainter.com/products ... tGroupId=2
Na Ebayu możesz kupić za tyle:
http://www.ebay.co.uk/itm/Army-Painter- ... 3cab28ee8f
Forget about it. Angielscy sprzedawcy nie wysyłają sprayów za granicę. Regulacje pocztowe.Aro pisze:Na Ebayu możesz kupić za tyle:
http://www.ebay.co.uk/itm/Army-Painter- ... 3cab28ee8f
Lidder pisze:To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.-There's something large & nurgle-y coming first
Przed chwilą przyszła do mnie trawka swamp tuft Army Painter'a.
No po prostu nie mogłem się napatrzeć... Za 20zł mam malutkie pudełeczko trawki, w którym na domiar tego tej trawki jest tyle co kot napłakał. Nie powiem, trawka jakościowo jest bardzo dobra. Bardzo fajny kolorek - taki jaki potrzebowałem. Kępki też fajne, no ale ich ilość... Za 20zł będę miał trawki na pewno na oddział 20 BG z trayem - potem może zostaną mi jakieś resztki. Planowałem co by to jej kiedyś do makiet nie stosować, ale to na pewno sobie odpuszczę... te makiety były w cenie złota.
No po prostu nie mogłem się napatrzeć... Za 20zł mam malutkie pudełeczko trawki, w którym na domiar tego tej trawki jest tyle co kot napłakał. Nie powiem, trawka jakościowo jest bardzo dobra. Bardzo fajny kolorek - taki jaki potrzebowałem. Kępki też fajne, no ale ich ilość... Za 20zł będę miał trawki na pewno na oddział 20 BG z trayem - potem może zostaną mi jakieś resztki. Planowałem co by to jej kiedyś do makiet nie stosować, ale to na pewno sobie odpuszczę... te makiety były w cenie złota.