Oficjalny sklep GW w Warszawie (wreszcie?).

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
eddie
Chuck Norris

Re: Oficjalny sklep GW w Warszawie (wreszcie?).

Post autor: eddie »

Myślę że ten zakładanie takiego sklepu o takiej powierzchni nie ma się przełożyć na sprzedaż bezpośrednio w tym lokalu tylko na sprzedaż ogólną. Mam tu na myśli rozpropagowanie produktów GW.Przyciągnięcie nowych graczy. Taka firma może sobie na to pozwolić i jestem pewien że taką politykę już wcześniej stosowała.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

no czy ja wiem... czy może sobie pozwolić na generowanie strat... właśnie sprawdziłem stawki z tego roku w przetargach to już oscylują w granicach 90-105 zł od metra...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
General Baga
Kradziej

Post autor: General Baga »

raz - GW jest firma z.....duzym budżetem
dwa - GW NIE WYNAJMUJE powierzchni pod sklep - cena wynajem/kupno jest nie porównywalna
trzy - sklep nie bedzie przynosił strat, o to moge sie założyć, niestety ta firma zdominowała nasz rynek
cztery - z tym personelem z UK chyba przesadziłeś...
pięć - na zdrowie, otworzyłem Kasztelana :mrgreen:
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Takie doszly mnie sluchy. Z raczej wiarygodnego zrodla.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Szeryfów witamy w krainie, gdzie obcy zginie. :wink:
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

No spoko, trzymam kciuki, żeby wyszło coś fajnego. Tylko dajcie jakieś fajne stoły, nie makiety z naprawdę pięknymi drzewkami i ruinami na stałe przyklejonymi do blatu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Zapomnij, założę się, że będą lansować ten, no jak to się zwie, bodajże Realm of Battle.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Post autor: gervaz »

Świetna wiadomość!!! :)
Oby tylko sklep był duży, z dużą ilością stołów, możliwością rezerwacji, otwarty w soboty i niedziele tak do 19tej... No i z pełnym asortymentem... No i z dobrym dojazdem i miejscami parkingowymi niedaleko ;)
Jeśli taki będzie, to na pewno będę go odwiedzał - a pewnie od czasu do czasu też coś tam kupie - (oczywiscie jesli ceny beda porownywalne z cenami nowych zestawow na allegro).

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

gervaz pisze:Świetna wiadomość!!! :)
Oby tylko sklep był duży, z dużą ilością stołów, możliwością rezerwacji, otwarty w soboty i niedziele tak do 19tej... No i z pełnym asortymentem... No i z dobrym dojazdem i miejscami parkingowymi niedaleko ;)
Jeśli taki będzie, to na pewno będę go odwiedzał - a pewnie od czasu do czasu też coś tam kupie - (oczywiscie jesli ceny beda porownywalne z cenami nowych zestawow na allegro).
Na dobra sprawe, wszystkie te kryteria spelnia cytadela. Sklep przy metrze ursynow.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Post autor: gervaz »

Cytadela?! w niedzielę nieczynna, ciasno, małe stoły, b. dużo ludzi, hałas... Ale jak się otworzy sklep GW, to w cytadeli bedzie luzniej - i pewnie bede tam czesciej zagladal, bo maja niezly asortyment (farbki p3 np. makiety) i faktycznie dobry dojazd :)
Tak czy inaczej - im wiecej sklepow, tym lepiej :)

no i stołów nie można rezerwować w C. :(

Awatar użytkownika
raf
Oszukista

Post autor: raf »

A ja, nie chwaląc się, z powodów zawodowych wiedziałem o tym już z pół roku temu jakoś tak :)

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

gervaz pisze:Cytadela?! w niedzielę nieczynna, ciasno, małe stoły, b. dużo ludzi, hałas... Ale jak się otworzy sklep GW, to w cytadeli bedzie luzniej - i pewnie bede tam czesciej zagladal, bo maja niezly asortyment (farbki p3 np. makiety) i faktycznie dobry dojazd :)
Tak czy inaczej - im wiecej sklepow, tym lepiej :)

no i stołów nie można rezerwować w C. :(
2x stoly 72', 2x 60', sklep GW ma byc podobnej wielkosci. Halas tylko w soboty i rezerwacja potrzebna tez tylko w soboty, bo w kazdy inny dzien tygodnia nie ma problemu ze stolami. Watpie, zeby stali bywalcy cytadeli nagle stwierdzili, ze gw otworzylo sklep, to wypadaloby sie tam przeniesc, ale masz racje im wiecej sklepow, tym lepiej.
Obrazek

Awatar użytkownika
Mauler
Wodzirej

Post autor: Mauler »

A ja tam kibicuję Braciom FiF. Raz, że mają sklep dobrze zaopatrzony, dwa, że na górze jest księgarnia gdzie działa moja karta rabatowa. I jest tak, że na górze kupuję książki a na dole figurki i farby.
W sklepie GW na pewno nie będzie tak fajnie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

Post autor: Samael »

Jeżeli zrobią taką samą atmosferę jak w ich angielskich sklepach to, to będzie mój nr 1 :mrgreen:
"JOIN OR DIE"

Awatar użytkownika
Dziekan
Chuck Norris

Post autor: Dziekan »

szafa pisze:Ja to widzę nie jako konkurencję tylko jako sklep który będzie ściągał do hobby nowych ludzi i docelowo skorzystają z tego wszystkie inne sklepy jak również środowisko graczy.

Tak to działa w innych krajach z grubsza.

Taka jest oficjalna wersja. 8)
Rince pisze:
Na dobra sprawe, wszystkie te kryteria spelnia cytadela. Sklep przy metrze ursynow.
Nie rozśmieszaj mnie. :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:
Jedyne za co mogę pochwalić Mortimera, to Spimy. Są ewenementem na skalę krajową. 8)

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Dziekan pisze:
szafa pisze:Ja to widzę nie jako konkurencję tylko jako sklep który będzie ściągał do hobby nowych ludzi i docelowo skorzystają z tego wszystkie inne sklepy jak również środowisko graczy.

Tak to działa w innych krajach z grubsza.

Taka jest oficjalna wersja. 8)
Rince pisze:
Nie rozśmieszaj mnie. :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:
Jedyne za co mogę pochwalić Mortimera, to Spimy. Są ewenementem na skalę krajową. 8)
Musisz go bardzo nie lubic :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Dziekan
Chuck Norris

Dlaczego? :twisted:

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

"Jedyne za co moge pochwalic Mortimera"...
Obrazek

Awatar użytkownika
Dziekan
Chuck Norris

8)

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Bardziej wymijajacych odpowiedzi niz emotki chyba nie da sie uswiadczyc :D
Obrazek

ODPOWIEDZ