WoC nieśmiałe pierwsze próby
Re: WoC nieśmiałe pierwsze próby
Heh granie bez Puppeta mija się z celem... Combo Shadow/Nurgle jest ok... z tym że mały nurglowiec powinien dostać spell familliara. a duży języczek i puppeta. 2gi mag nurgla już się średnio kalkuluje...
Ponadto zastanów się nad Tzeentchem bo ma 3 sympatyczne czary... Pandemonium/Treason/Brama.
Ponadto zastanów się nad Tzeentchem bo ma 3 sympatyczne czary... Pandemonium/Treason/Brama.
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...
teraz rospa bardzo bardzo przyjemna, jedyne do czego bym się przyczepił teraz to tej 17 fcg marauderów, -wywal psy jedne które imo są niepotrzebne, bo 2 fasty i psy starczą w zupełności - i zrób z nich 20 z flailami /25 bez - jak masz 2pkt w zapasie to wejdzie na styk. : ]
Puppet jest lepszą antymagią niż DS ! : )
Puppet jest lepszą antymagią niż DS ! : )
T
- gerald_tarrant
- Masakrator
bardzo podobna rozpa do mojej
kilka uwag:
-maruderów widział bym 2x 30 jakoś ok, z GW, i khornem, FCG
imo 2 najfajniejsze kloce warriorów to:
tzeenth, fcg, halabards, rage i ten masz najlepiej imo jak koleś z ikona będzie właśnie tu
a drugi zawsze biorę do tankowania: albo tzeenth, schield, fcg, blasting, albo khorne, halabard, fcg i blasting
i imo jeśli magia to TYLKO Tzeenth na dysku +BSB na dysku dają razem z fastami bardzo fajna mobilność
kilka uwag:
-maruderów widział bym 2x 30 jakoś ok, z GW, i khornem, FCG
imo 2 najfajniejsze kloce warriorów to:
tzeenth, fcg, halabards, rage i ten masz najlepiej imo jak koleś z ikona będzie właśnie tu
a drugi zawsze biorę do tankowania: albo tzeenth, schield, fcg, blasting, albo khorne, halabard, fcg i blasting
i imo jeśli magia to TYLKO Tzeenth na dysku +BSB na dysku dają razem z fastami bardzo fajna mobilność
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Na pewno będę miał klocek korników i klocek tęczy, bo mi ze względów modelarskich bardzo taki zestaw pasuje. Na kornikach rapturous albo flaming, zobaczę, co mi się bardziej przyda.
Jak masz dylemat na maruderach dwuraki czy flaile to rączkę będziesz miał raczej i tak taką samą, na końcówce wstawiasz magnes i nakładasz albo końcówkę flaila albo dwuraka. Koszt całej zabawy to jakieś 30gr/model (3 magnesy), malowania też nie dużo więcej, a magnesami na bank ktoś u was w Wawie handluje.
- gerald_tarrant
- Masakrator
no i bardzo dobrzeBarbarossa pisze:Nienienie, żadnych magnesów w rączkach. Dwuraki i git.
Wszyscy tu forsują GW, jak widzę
A mnie się jakoś nigdy nie sprawdziły i potem żałowałem, że jednak nie dałem flailów standardowo.
A mnie się jakoś nigdy nie sprawdziły i potem żałowałem, że jednak nie dałem flailów standardowo.
It`s only fun if they run!
MUKER pisze:A klopy tylko dwa razy wziołem dwie (ostrzegano mnie, że to przynosi pecha - nie wierzyłem):
1) vs dwarf
ja zaczynam, faza magii pierwszy smitting klopa wybucha, drugi smitting druga klopa wybucha i tyle w tym temacie
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Przyznam, że po przeczytaniu statsów też mam jeszcze wątpliwości. INI 4 to jest jednak wartość, uderzają przed ghulami i gwardią VC, walcząc z jakimiś korsarzami obniżam im ini i mam gwarancję, że przynajmniej biję jednocześnie. Ponadto - grając na lore of shadow - siła jest mniejszą wartością od inicjatywy, bo S można sobie podnieść do poziomu 7-8, podczas gdy I przeciwnikowi da się zmodyfikować tylko o D3 i nie ma opcji, żeby "poprawić" ASL.
- swieta_barbara
- habydysz
Ja teraz testuje 40 z tarczami (wlasnie pod builda z shadowem) - jak nie ma w armii przerzutow, to chociaz umierac warto rzadziej. Wstepnie poszlo dobrze, wczoraj pokroili 30 bladkow.
Ją polecam zdecydowanie flaile. I 4 to moc, można tym nieźle pokroic jednostkę, która szarżuje na ciebie zanim zaatakuje. Przy asl tak dobrze nie ma, a drugiej rundy walki wcale nie musi być, dzięki temu S5 utrzyma się dłużej.
Sam mam ochotę na podobną rozpę, ze stacjonarnym
, tj. pieszym bsb tzeencha. Teraz mam bsb na dysku i jest zajebisty ale trzeba zmieniać, szukać, siać, siać, siać.
Sam mam ochotę na podobną rozpę, ze stacjonarnym
, tj. pieszym bsb tzeencha. Teraz mam bsb na dysku i jest zajebisty ale trzeba zmieniać, szukać, siać, siać, siać.