HE 1600 pkt.

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Re: HE 1600 pkt.

Post autor: Asassello »

Brutus pisze:
Relosu pisze:a nie lepiej by mu bylo floriatha zamienic na ward 2+ na magie dla niego i oddzialu ?
Chyba z tego skorzystam.
tylko ze wtedy nie możesz wchodzić arcymagiem do combatów. czyli udupiasz sobie jeden oddział do niańczenia maga - pewnie tych LSG.
Obrazek

Awatar użytkownika
Brutus
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Brutus »

28 LSG w 4x7 z brzytwa, mogą całkiem nieźle zamieszać.

cały czas zastanawiam się czy florian czy ward +2 na magie

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

2+ ward da tobie przezywanosc dla oddzialu, floriath dla arcy. Teraz, co wazniejsze =)
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.

Awatar użytkownika
Lutor Huss
Pseudoklimaciarz

Post autor: Lutor Huss »

Ja bym proponował wywalić DP i LSG i wrzucic 2x 10 archerów i mały klocek PG... a arcymagowi dać Book of Hoeth jezeli starczy pkt :D
Co do braku kolan... widzałeś kiedyś takie spodenki japońskich samurajów? Tam nawet dupy nie zobaczysz.

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Ta to moze od razu napisz mu nową rozpiskę.
Pomagacie koledze mając utarty schemat. Dodatkowo nudny i dodatkowo jakoś nie zbyt dobry, co widać po wynikach masterów tą armią.

LSG zostaw, fajni są, moze nie uniwersalni ale ciekawi.
DP nie są źli ale warbanner jednak bym im nie dawał. BO niby co im on ma dać? Robić moga za delikatną kontrę, ataki an falnki/tyły przeciwnika. Raczej nie robią za oddział przepychający klocki, które tak częste są na stołach.A do zabicia maszyny warbannera nie potrzebują. Goła 5, ewentualnie muzyk.
BSB na piechote bo by miał lookouta w LSG czy WL>
BoH do przemyślenia aczykolwiek nie jest jakiś niezbędny.

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

a czym chcesz zdjac np takiego warshrina ? ja wpadam 6 dp z wb i mam sztandar szarze i wb. Albo wbije rane albo i nie tak samo z shrinem i shrine przegrywa o 3, i 6 lidera nagle fajne nie jest i ucieka. WB na dragonach naprawde czesto ratuje dupe.
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.

Awatar użytkownika
Lutor Huss
Pseudoklimaciarz

Post autor: Lutor Huss »

Nie wiem tylko czy 1x 5 DP by się sprawdziło... Jak już coś to radziłbym włożyć 2x 5 DP :D
Co do braku kolan... widzałeś kiedyś takie spodenki japońskich samurajów? Tam nawet dupy nie zobaczysz.

ODPOWIEDZ