EuroEmpire Gotiha v1.1
Re: EuroEmpire Gotiha
Wypowiem się jako exp imperialny.
1. W blood and glory przy odrobinie pecha w drugiej turze masz game over ^_^. Wiem, że trzymanie sztandarów na halabardach boli ale co począć.
2. Greatswords to kwestia gustu, przydałby się tam kleryk.
3. Nie mam księgi imperium przed sobą, ale na papamobilu z tego co pamiętam zakładałem Dawn Armor, Shield, Sword of Might, VHS i coś jeszcze (crimson amulet ?). Szkoda Armor of Meteoric Iron na Altar.
1. W blood and glory przy odrobinie pecha w drugiej turze masz game over ^_^. Wiem, że trzymanie sztandarów na halabardach boli ale co począć.
2. Greatswords to kwestia gustu, przydałby się tam kleryk.
3. Nie mam księgi imperium przed sobą, ale na papamobilu z tego co pamiętam zakładałem Dawn Armor, Shield, Sword of Might, VHS i coś jeszcze (crimson amulet ?). Szkoda Armor of Meteoric Iron na Altar.
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
1 mówiłemgotih pisze: Altarem faktycznie źle zagrałem ale to dlatego bo jakoś do mnie nie dotarło że masz championa w flamerach, co pozwoliłło GUO uniknąć challanga.
2 mam inny model, wszystkie są niebieskie, a on żółty....
No Jacku, musimy się spotkać i zagrać
Fajnie byłoby do tego czasu wiedzieć jak wygląda opcja ze steadfastem, bo wprowadziłeś lekkie zamieszanie i to wcale nie na nasza korzyść
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
- swieta_barbara
- habydysz
Nie ma zadnego zamieszania Kalafior, bylo to dyskutowane na LS i przeszla opcja, ze Demony ze steadfasta nie korzystaja. Ale na noobkach spokojnie mozesz dalej tego uzywac
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 88#p711488kudłaty pisze:A z czego wynika ten brak steadfasta u demonów?
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
ja bym te halabardy zmienił na lepsze rodzaje piechoty
no i altar to stracone 100 pkt, które można lepiej zainwestować
no i altar to stracone 100 pkt, które można lepiej zainwestować
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
ja bym to przedstawil inaczejgotih pisze:halabardy>>włócznicy, free company
halabardy>flagusie, GS
halabrady=swordsmeni z tym że halabrady są troche bardziej unwersalne
oczywiście jakość/koszt
janiszek@brzytwa może być tylko na jednym odziale, reszta musi radzić sobie bez, a halabardy mają jednak tą siłę 4
spermeni<free companies<halabardy<swordsmeni<great swordzi<flagellanci
- oczywiście uwzględniając różne boosty a nie suche staty.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
to jest dla mnie co najmniej zaskakującegotih pisze:halabardy>flagusie, GS
Osobiście dużo bardziej boję się GS a nawet flagusów niż halabardników. IMO są to jednostki dużo lepsze niż cieniasy z halabardami nawet biorąc pod uwagę że kosztują dwa razy więcej.
Te hordy halabardników łamią się jak zapałki bo szybko tracą stubborn z szeregów. Przy GSach i FL masz komfort że nawet w niewielkich ilościach spokojnie ustoisz turę/dwie/trzy. tym bardziej że nikt ci nie każe ustawiać tego w hordzie, spokojnie możesz się zwinąć by zminimalizować straty i przetrzymać przeciwnika dłużej. Z halabardnikami już tego komfortu nie masz. A na dodatek GS z priestem są nie tylko blokerem ale stanową już całkiem niezła silę uderzeniową.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
u mnie kosztują ok 500pkt. Priest fajny do wyjmowania wrogich mocnych charakterów. W razie czego można ustawić ich w kreske z priestem z przodu (tak wiem, z przodu stoi command, ale można zrobić śmieszny myk i ustawić ich bokiem do przeciwnika z priestem na krawedzi, hahaahhaahaha!).
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
Rozpiska fajna, ale nie wiem po co 5tki detek? Chyba tylko jako odginaczki moga robic, bo 5tka zginie zanim uderzy.
Dziwi mnie, ze gracze imperialni nie robia detek po 15-20 chlopa - tanie to jak barszcz, a zdejmowanie steadfasta boli.
Dziwi mnie, ze gracze imperialni nie robia detek po 15-20 chlopa - tanie to jak barszcz, a zdejmowanie steadfasta boli.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Jasiu nie przesadzaj, wycinasz do polowy a gdy nie ma steadfasta pęka momentalnie .