Uzupelnienie LS - kandydaci do 27. marca

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Kalesoner
Szczur Królów

Re: Uzupelnienie LS - kandydaci do 27. marca

Post autor: Kalesoner »

:mrgreen: =D>
Obrazek

katerek
Masakrator

Post autor: katerek »

swieta_barbara pisze:A tak BTW - mowisz, ze do tej pory nie jezdziles na turnieje jako sedzia. A w przyszlosci? Ruszylbys sie gdzies posedziowac?

I kto Cie zna tak w ogole, to chociaz bedzie mozna zrobic background check. Przeciez nie bede glosowal na Pasiaka, tylko po to zeby przestal Kwestie Zasad trolowac.
Normalnie dzielnicowy :mrgreen: wywiad środowiskowy :P
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

ja, ja, JA Go znam!!!!!! :mrgreen:
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

swieta_barbara pisze:Przeciez nie bede glosowal na Pasiaka, tylko po to zeby przestal Kwestie Zasad trolowac.
Cholera... jednak na litość się nie da [-( trza coś innego wymyślić :-k
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Durin pisze:ja, ja, JA Go znam!!!!!! :mrgreen:
I ja, i ja! ;)

I jeszcze sporo osób z południa. Przemek m.in. był na Silesianie, w pewnym momencie grał na 1-szym stole z Barbarossą.
https://picasaweb.google.com/schwarze.p ... 9422176994
Teraz możesz węszyć. :P

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

W sumie jest jedynym gościem który zabrał Barbowi jakieś logiczne punkty na singlowym masterze.

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

swieta_barbara pisze:A tak BTW - mowisz, ze do tej pory nie jezdziles na turnieje jako sedzia. A w przyszlosci? Ruszylbys sie gdzies posedziowac?

I kto Cie zna tak w ogole, to chociaz bedzie mozna zrobic background check. Przeciez nie bede glosowal na Pasiaka, tylko po to zeby przestal Kwestie Zasad trolowac.
:D
Powiem bez ściemy- mam rodzinę, która o ile nie przeszkadza mi w działalności internetowo-forumowej, to ogranicza moje możliwości jeżdżenia po turniejach. Dlatego jeśli jeżdżę, to raczej w zasięgu 2h jazdy. Jeśli pojawi się taka potrzeba mogę więc sędziować, ale raczej nigdzie dalej niż Wrocław-Śląsk-Kraków.

Co do osób, które możesz wypytać o moją wiarygodność :wink: Oprócz tych, które same się tutaj 'ujawniły' możesz popytać np. Sola, Liddera, Jankiela, Laika czy Butana :) Kudłaty też może potwierdzić moje istnienie :D aczkolwiek nie znamy się (niestety) jeszcze na tyle, żeby mógł o mnie wiele powiedzieć :wink:

Buszman
Wodzirej
Kontakt:

Post autor: Buszman »

kudłaty pisze:W sumie jest jedynym gościem który zabrał Barbowi jakieś logiczne punkty na singlowym masterze.
a co to ma za znaczenie jesli ktos kandyduje do LS?

oprocz tego, ze zadne to zglosze tez swoja kandydature.

pozdro

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Głosując powinniśmy przede wszystkim nie pozwolić aby pojawił się drugi Mac – czyli człowiek petarda – wystrzeli – jest super, jest duże bum a później nic. Potrzebujemy osoby która jest realna, będzie działała regularnie, prężnie i nie zniknie.

@Buszmen
To pokazuje że ktoś kto grywał do tamtej pory tylko na lokalnym podwórku, na swoim pierwszym masterze robi 10:10 w ostatniej bitwie, na pierwszym stole z dobrym przeciwnikiem, nie jest oderwany od rzeczywistości i wie na czym polega ta gra.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Ja mimo że czytać nie umiem także Debeliala znam, we wrocławskim środowisku go kojarzymy. pzdr
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Buszman
Wodzirej
Kontakt:

Laik pisze:@Buszmen
To pokazuje, że nie jest oderwany od rzeczywistości i wie na czym polega ta gra.
:roll:

podobnie jak ponad dwustu innych graczy w Lidze.

blagam [-o< glosujemy na LS (czytaj: mozliwie najlepszego i sprawnego interpretatora zasad, kogos kto bez problemu udzwignie bycie sedzia glownym na masterze, pojedzie na ETC jako sedzia z PL i nie bedzie nam wstyd, jest w stanie zasedziowac 3+ mastery w sezonie)- nie na tego ktory ostatnio uzyskal najwieciej punktow w bitwach z Barbarossa i JJem, albo kto mial najlepsza srednia z dwoma ostatnimi zwyciezcami ligi.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Jestem przekonany że z pewnością udźwignąłby te wszystkie ciężary.
Niemniej jednak jako polskie środowisko raczej nie szukamy do LS krzyżowca który będzie błyszczał na ETC i będzie nabijał posty na warhammer.org.uk a raczej kogoś kto regularnie będzie działał "u nas" i łatał dziury w zasadach GW.
Ostatnio zmieniony 23 mar 2011, o 09:14 przez Laik, łącznie zmieniany 1 raz.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Busz, po co sie rozkręcasz??
Cieszę się, że jako kandydat chętnie pojedziesz na ETC i zasedziujesz 3+ mastery w sezonie, ale chyba nie chodzi o to żeby się czepiać jakiegoś tam stwierdzenia? Fajnie ze jesteś dobrym kandydatem, ale każdy może mieć inną wersję tego co jego zdaniem jest w LS potrzebne!
IMO potrzebny nam aktywny gracz który widzi głupoty na bieżąco, ktoś kto nie boi się mrówczej pracy i grzebania w rulesach.
Pozdro, D.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Który z kandydatów w przypadku wybrania zostanie dodatkowym sędzią na Arenie ?

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Buszman pisze:blagam [-o< glosujemy na LS (czytaj: (...) jest w stanie zasedziowac 3+ mastery w sezonie.)
Poprawcie mnie:
JJ: 1
Barbarossa: 0
Kudłaty: 1
Mac: 1
Zostały jeszcze 2 w tym sezonie :D

LS to nie są ludzie, którzy muszą wybrać pomiędzy graniem a sędziowaniem w danym sezonie. Na turnieju wystarczy 1-2 "dużych" sędziów. Zgodzę się, że potrzeba nam ludzi co lubią i chcą sędziować, ale nie można od nich tego wymagać. Mamy obecnie mocny skład na LS, każdy ogarnia mimo, że mało sędziuje. Nie znajdziesz teraz ludzi co lubią się bawić w sędziowanie, bo lepiej odkrywać 8. edycje od strony graczy. Warto więc głosować na graczy masterowych tak samo jak na sędziów lokalnych.

Buszman
Wodzirej
Kontakt:

@lidder- obecna LS dziala od listopada- wiec niecale 5 miesiecy- nie jest zle z tym sedziowaniem.
zapomniales dodac ile masterow sam sedziowales- a widzialem Cie na dwoch :P

@dmitrij- czepiam sie jak mi sie cos nie podoba. a to czy jestem dobrym kandydatem- zweryfikuje glosowanie. jak dla mnie mozesz glosowac na kogos bo jest rudy albo zremisowal z Kudłatym :wink:

@butan- ja tam na arenie i tak bede, jako gracz czy jako sedzia dla mnie bez roznicy.

pozdro

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

glosujemy na LS (czytaj: mozliwie najlepszego i sprawnego interpretatora zasad, kogos kto bez problemu udzwignie bycie sedzia glownym na masterze, pojedzie na ETC jako sedzia z PL i nie bedzie nam wstyd, jest w stanie zasedziowac 3+ mastery w sezonie)
Nie prawda. Głosujemy na kogoś, kto będzie w stanie na bieżąco rozstrzygać wątpliwości w zasadach i będzie wiedział, jak się to robi. To, czy jest aktywnym sędzią masterowym i czy jeździ dużo na mastery w ogóle nie ma żadnego znaczenia. Mam mieć czas i chęć do codziennej pracy. Co z tego, że ktoś spełnia Twoje kryteria, jeżeli uściślenia będą wychodziły raz na rok?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Buszman
Wodzirej
Kontakt:

oczywsite rzeczy pomijam. Ale dobrze, ze tez pokazales kolegom zerowa warotosc remisu z Barbem dla LS.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

glosujemy na LS (czytaj: mozliwie najlepszego i sprawnego interpretatora zasad, kogos kto bez problemu udzwignie bycie sedzia glownym na masterze, pojedzie na ETC jako sedzia z PL i nie bedzie nam wstyd, jest w stanie zasedziowac 3+ mastery w sezonie)
Wypisz, wymaluj Mac – człowiek z drugim najlepszym wynikiem w ostatnim głosowaniu na LS,
Chyba jednak większość widzi te kryteria nieco inaczej…

Oczywiste rzeczy to główna część pracy LS, i chyba właśnie z tym jest problem.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Buszman pisze:zapomniales dodac ile masterow sam sedziowales- a widzialem Cie na dwoch :P
Mam 3, będzie 5 :)

ODPOWIEDZ