eco euro HE 4.0

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Re: eco euro HE

Post autor: Dymitr »

nie mam co wywalic niestety

myślał ktoś o rydwanach??
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

ja ale sam mówiłeś że to głupi pomysł :lol2:

o tych lionowych ofc... :P

Awatar użytkownika
czreq
Mudżahedin

Post autor: czreq »

Ja zamierzam przetestować 4x Tiranoc chariot w najbliższym czasie.

Ad. rozpy to ja swoją buduję na podobnym złożeniu bohaterów, i ciekaw jestem jak ci się nią będzie grało. Jak będziesz miał jakieś przemyślenia po grach to wrzucaj. Chętnie obczaję :)

A z takich drobiazgów, to zastanawia mnie, czy może jednak nie warto by zainwestować w jakiś sprzęt dla bsb, i czy te 4 orły to nie za dużo.
Moja galeria -> klik ;)

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

co do SM, to fakt, spadają bardzo szybko, ale nadrabiają ilością ataków - trzeba ich kryć i zajmować wroga innymi celami :) Grałem jak dotąd tylko kilka razy na klocku 21 SM z Ironcurse Icon. Arcy z HM zawsze może walnąć na nich ward5+

3 bitwy z dwarfami: raz pokroili kloc 40 warriorów z GW(zostało ich 7) i dobili wraz z BSB na orle klocek hamererów mocno przetrzebiony magią, raz zostali spanikowani w pierwszej turze z klopy, innym razem pogonili kloc longów z GW w 1 ture, aby wpaść od boku w hamców z BSB i zabić wszystkich w 3 tury CC.
O dziwo w pierwszej i trzeciej bitwie gdzie spisali się na medal, doszli nienaruszeni do CC, bo przeciwnik skupił ostrzał na WL i latających celach.

W grze ze skaveniami odstraszali wszystko na flance az w koncu udało im sie dorwać 5 globadierów ^^

Przeciwko bretce wycieli realmów od przodu i 4 pegazy od tyłu - zostało ich aż 4 i spadli w nastepnej turze od salw z dwóch dziesiątek łuczników :D

ja ich będe wystawiał, bo mam za malo figurek WL, żeby jechać gdziekolwiek na turniej z dwoma klockami lwów w rozpie :mrgreen: to samo w moim wypadku tyczy się klocka SE... nie mam tylu archerów zeby zapełnić cory, więc musze pakować pkt w SE - swoją drogą to nie są tacy źli :mrgreen: a PG bez shadow+BoH sie nie opłaca w duzym klocku - wystawiam 10 z BoS i świetnie chronią tyły przed minerami :D

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

narazie po 2 bitwach rozpa sie sprawuje calkiem niezle... Light jest calkiem fajny, +1A na 12+ jest giete, do tego protekcja i WS10 b dobrze chronia te kloce w combacie.

+1 LD na LSG dla Arcy maga i BSB zeby chodzili za WL i dawali im 10 LD z rerollem i to sie sprawdza. Eco BSB jest genialny, i tak sie nie klepie a swoje zadanie spelnia. Arcy tez dziala poprawnie.

3 kloce to jest moc, jedynie zaluje ze nie mam dodatkowych 23 WL zamiast tych PG :)

Ten ward z HM jest mocno mylacy, niby cos daje ale tak naprawde scaly skin z metala albo protekcja z Lighta dziala duzo lepiej.

sekret tej edycji to mini w hero i max w odzialy :D
Obrazek
Highborn Elves Only!

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

Semi pisze: sekret tej edycji to mini w hero i max w odzialy :D
jestem tego samego zdania ;) choc u HE trzeba zainwestować min. w Arcy(+5 do dispella ŻONDZI) i BSB(reroll Ld też ŻONDZI) zeby bylo opcjonalnie.

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

to teraz cos co bardziej mi sie podoba w wersji eco euro :)

1 Prince on SD @ 597.0 Pts
General; Dragon Armour; Shield
Sword of Might [15.0]
Helm of Fortune [25.0]
Guardian Phoenix [25.0]

1 Mage @ 140.0 Pts
Magic Level 1
Annulian Crystal [40.0] (kradnie PD i daje DD)

19+1 First Archers @ 250.0 Pts
Longbow; Standard Bearer; Musician
Gleaming Pendant [5.0] (1 reroll liderki)

24+1 Lothern Seaguard @ 350.0 Pts
Spear; Normal Bow; Light Armour; Shield; Standard; Musician

21 White Lions @ 321.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Lion Pelt; Musician

2 Great Eagle @ 2x50.0 Pts

Models in Army: 108
Total Army Cost: 2400.0

prince ma save 2+/2+/5+, bez BSB (niestety) ale lord powinien ogarniac te 3 odzialy WL na swojej LD bez wiekszego problemu co powinno dawac rade :)
brakuje championow ale nie ma juz co ciac :P
zastanawiam sie jaki lore do tego najlepiej pasuje?? Jako ze to 1lvl wiec tylko sygnaturki biore pod uwage.
Fire? Life(dla leczenia smoka z bonusu)? Metal(na jakies twarde rzeczy z ktorymi WL i SD nie daja rady)? Light(pocisk jest calkiem spoko)? shadow?
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Mi tam się podoba. Przynajmniej helka i serfer z bramą mają jasny cel :wink:

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

bierz metal na malym, pomocne na kawe wochu oraz pedantyste(z ktorym mozesz miec problemy)
btw lorda zlozyl bym inaczej
shield, GW, DA, HoF, Guardian Phoenix, Iron Curse Icon. Czasami ta 6 na smoku ratuje dupe(mi na BoB uratowala) A zeby to zrobic to wywalil bym 1 wl i za to tez wymienic banner na lucznikach i wsadzic BotEF bo bez plonacych moze byc ciezko.
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

pedantyste(z ktorym mozesz miec problemy)
Prawie każdy ma dragon helm. Ale i tak sygnaturka z metalu chyba najlepsza, ewentualnie duży fireball.
brakuje championow ale nie ma juz co ciac
Wystaw 20 WL z championami - tyle samo ataków, a zawsze możesz zminimalizowaś straty przy walce z herosem. No i przy kombinowanej szarży Twój prince nie będzie skazany na zabijanie championów.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Najlepsze na pedantowców są snajperki z deatha, schodzą jak marzenie :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

ale na inne armie juz snajpa z death tak dobra nie jest, a ja nigdy sie nie zawiodlem na magu z metalem
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

szkoda mi troche tego 1 WL zamieniac na Chempiona...
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Mam Cię przytulić?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

brak bsb to jakiś dramatyczny obsys pały ;)
już bym wolał małego maga na sztandarowca zmienić, albo te dwa ptaki.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

moze i biede brak BSB ale 10 LD od Lorda musi wystarczyc... :)
bez maga byl by total obsys...
Obrazek
Highborn Elves Only!

Andrzej
Pan Spamu

Relosu pisze:ale na inne armie juz snajpa z death tak dobra nie jest, a ja nigdy sie nie zawiodlem na magu z metalem
Masz racje. Inne armie nie mają herosów, więc snajperki są bez sensu... :roll: :wink:
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Ta snajperka jest słaba. Trzeba przerzucić liderkę a przeciwnik nie może zdać wardów. Zbyt niepewna rzecz - sygnaturka z metala prawie zawsze coś zrobi, jak wejdzie, a snajperka z deatha niekoniecznie.

Andrzej
Pan Spamu

Wiesz co, z Ld 10 od lorda (18 cali) można nią nieźle namieszać. Większość lordów magów ma 8-9 Ld, więc zadaje średnio 1-2 rany, a magowie zwykle nie mają zbyt wysokich wardów. No i może sobie dorobić kostki, bo nie ma BoH. Ale co kto lubi.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Andrzej pisze:Wiesz co, z Ld 10 od lorda (18 cali) można nią nieźle namieszać.
tylko że korzystasz z "unmodified Ld", więc w tej rozpisce masz max 8 Ld.
Obrazek

ODPOWIEDZ