Nowe TK Euro 2400

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Re: Nowe TK Euro 2400

Post autor: Fluffy »

No trudno, to przylezą mi dwa klocki WL. Coż poradze na to ze niektóre armie mają AB z dupy wzięty i dwuraki, S6, ruch 5, ASF, rerolle w kazdej turze i stubborna z Ld 9 za jedyne 15 pkt od modelu. W komplecie z masakryczna magią i niezlym strzelaniem.
Rozmawiamy o armii która zawsze kiepsko się biła, a jej sukces leżał w wymanewrowaniu przeciwnika. Teraz jej to zabrano. Jedyne na co moge liczyc to na to ze boosty klocków się przebiją, i jednak bede mial te wardy, dodatkowe ataki czy znerfie przeciwnika.
Dodam, że nawet jeżeli tak się stanie, to i tak bede się musiał modlic o przeskoczenie stubborna :/
Obawiam sie że rożnica miedzy TK a HE jest po prostu zbyt duża.
Zresztą zagrałem raz na full defens, magia, łucznicy, katapulty i NIC ten defens na HE nie zrobił. Troszke niefarta z wykopkami położyło całą grę.

Pozdrawiam

Ps: Jakieś konkretne propozycje, czy tylko będzie więcej opowiesci jak mi ta armię położy 60 WL z arcymagiem i BoH? :wink:

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

WL mają 8 Ld 8) a u HE nie ma masakrycznego strzelania... jedynie to masakryczni łucznicy w liczbie 20-45... duzo gorzej by bylo jakby HE miały klopy :mrgreen:

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

No dlatego dla mnie absurdalne jest poleganie na czystym defensie, gdyż nigdy nie jest się w stanie wybić tyle modeli, by zrobić odpowiedni wynik. Teraz nie dość, że TK dostały nerfa, to zanosi się, że dodatkowych punktów też nie dostaną, ale radzić sobie trzeba. Ja grając przeciwko WL liczyłbym na sfinksa. Jeśli przeżyje ostrzał (a w sumie rydwany HE też mają do odstrzelenia, bo jak wpadną to robią kuku) to jest w stanie fajnie przetrzymać WL i od boku potem można poprawić czymś innym. Łamanie klocków nigdy mi na tej edycji nie wychodziło, trzeba liczyć się z tym, że należy wbić po prostu określoną liczbę woundów.

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Post autor: Golonka »

Nie widzę troche zamysłu tej rozpiski. Jeżeli to ma być defens to za mało maszyn i łuków. Jeżeli to miał być offens to kompletny brak silnego pierdolnięcia skutecznie go wyklucza z tej kategorii. Jeżeli zaś miałeś idee, aby pójść gdzieś pośrodku to masz za mało wszystkiego. Na twojim miejscu wywalilbym liczke, lub dwie pociął twoich herosów (Idea Kinga z maską ma racje bytu ale tylko w oddziałach posiadających potencjał bojowy, 24 TG tego potencjału nie ma) Dorobilbym się większego oddziału TG i dodatkowych rydwanow, a najlepiej aby łącznie były 3 oddzialy, pkt. masz przecież w szkieletach, które w normalnej grze nic nie będą robiły. Za mała siła, za mała przeżywalność. Przepraszam, jeżeli ten post jest z gatunku niemilych, ale po prostu nie widzę tej rozpiski w normalnych warunkach battlowych. Aha i przy okazji scorpiony również są wadliwe jak na tą edycje, nie mogą szarżować od razu i mają 3 woundy tylko. Takie sobie są. Jest wiele bardziej potrzebnych rzeczy dla ciebie w armii.
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Nie, post jest jak najbardziej ok :wink:
Natomiast wszyscy chcą powiekszac gwardię. Proste pytanie: po co? To w jakis sposób zwiekszy jej potencjał? Musiałbym wydac ok 66 pkt za 5 gwardzistów, tak bardzo warto? Co da tych 5 czy 10 gwardzistów ekstra?

Awatar użytkownika
Dragan
Chuck Norris

Post autor: Dragan »

Fluffy pisze:Nie, post jest jak najbardziej ok :wink:
Natomiast wszyscy chcą powiekszac gwardię. Proste pytanie: po co? To w jakis sposób zwiekszy jej potencjał? Musiałbym wydac ok 66 pkt za 5 gwardzistów, tak bardzo warto? Co da tych 5 czy 10 gwardzistów ekstra?
5 czy 10 ataków w CC ekstra na przykład ;) czy rank

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Po cholere, jak i tak idę w kostce 5x5 modeli? Co mi da łazenie 5x6? :wink: TG nie są na tyle dobrą jednostką zeby ich w hordzie gdzies wpuscic..

Awatar użytkownika
Dragan
Chuck Norris

Post autor: Dragan »

Fluffy pisze:Po cholere, jak i tak idę w kostce 5x5 modeli? Co mi da łazenie 5x6? TG nie są na tyle dobrą jednostką zeby ich w hordzie gdzies wpuscic..
Why not? Na większość piechoty WS 6 S5 I3(?) w hordzie powinna spokojnie ciachać.

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Rozumiem o co ci chodzi Fluffy, ale przy twoim założeniu nadal nie masz jak sobie poradzić z Hordami przeciwników, lub np Lancami Bretońskimi itp. Dlatego nie jest głupim pomysłem np. Latający sfinks do blokowania i zabijania większych rzeczy. Wtedy idea malej gwardi jak najbardziej, po prostu musisz mieć coś aby przyjąć cios przeciwnika, bo ten na pewno nadejdzie. A brak ci Lifa aby móc to zrobić oddziałem 25 TG.
Furion pisze:
@nders9 pisze:
No, becouse no.

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Monsterów się nie boję. Warsfinksa bym bardzo chciał - po prostu nie ma na niego punktów. Licze ze moze jednak dostaniemy +200 ekstra to cos się pojawi :wink: Od biedy mam Hierotytana, T 6 a T 8 niewielka tak naprawde rożnica jak cel nie ma dwuraków :wink:
Póki co najwiekszy problem mam z oddziałami ze stubbornem/unbreakiem, mam nadzieję, że wszystko inne po prostu przepchnę.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Jak chcialem sobie zrobic rozpe tak na szybko to wyszlo mi :

2 x HLP
TP
LP

Dwa kloce lukow
2 x 3 charioty

kloc gwardii na wypasie (bodaj 30 chlopa)

2 x klopa
casket
Hierotitan

i ... koniec :D Malo sie kurde miesci ,jakaos tego nie widze ... Na szczescie nie grywam na turniejach ,wiec mnie to w sumie rybka :mrgreen:
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Dziękujemy, że się tym z nami podzielileś. Who's next?
Furion pisze:
@nders9 pisze:
No, becouse no.

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

Golonka pisze:Dziękujemy, że się tym z nami podzielileś. Who's next?
nie masz co robić? :roll:

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Mam, uczę się do matury, ale wszystko jest od tego lepsze. W moim krótkim acz dowcipnym komentarzu, krótko zcharakteryzowałem przedstawioną rozpiske jako coś niewymagającego komentarza, przepraszam za ten enigmatyczny sposób. Jednak w trosce o naszych klientów zamieszczam pełną recenzję produktu:

-Masz za mało konkretnych rzeczy, slabą odpowiedź na maszyny, powinnieneś pomysleć nad ptaszkami, rozpiska nie jest zła, ale za to w sumie wtórna, tak więc aby nie zaczynać kolejnej dyskusji pozostawiłem ją z krótkim acz dowcipnym komentarzem. Jeżeli użytkownik chciałby posłuchac, lub poczytać komentarze zapraszamy go do dzialu Nowa Edycja w którym już ktoś zamieścił podobną, chociaż może trochę lepszą rozpiskę, której zarzucono parę błędów.
Pozdrawiam.
Furion pisze:
@nders9 pisze:
No, becouse no.

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

@Golonka

Lojezu :wink: wrzucilem tylko po to by pokazac jak malo MI sie miesci (to ze rozpa slaba to dla mnie rybka ,bo cisnienia nie mam ... na turniejach mnie nie uswiadczysz :wink: ) .Wolalem wrzucic pseudo rozpe niz pisac "malo sie miesci" ;)

a jak mnie bardziej zirytujesz to ci wymoderuje posty :P

p.s-zart zeby nie bylo potem ... :wink:
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

szczurek pisze:Jak chcialem sobie zrobic rozpe tak na szybko to wyszlo mi :

...
A tak apropo Twojej rozpy to na ile ona pkt jest??

Bo jezeli na 2400 to mi wiecej wchodzi tych samych jednostek oraz pare dodatkowych.

Łukaszu G.

Zamiast ciągle nas draznić swoją krytyką może byś wkońcu napisał swoją rozpiske??
Plik AB z nowym TK jest już udostepnony przez Debelial.

Pozdro.

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Spoko, daj mi proszę na PM skąd to mogę wziąć i zrobie rozpiske, potem się z niej wspólnie pośmiejemy. Serio jestem ciemny, ajakby ktoś mógł mi powiedzieć na PM skąd to wytrzasnąć to jak najbardziej.
Furion pisze:
@nders9 pisze:
No, becouse no.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Co za koleś, nie wierzę.
Obrazek

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Nie mów tak za każdym razem jak to wypowiadasz ginie jeden Golonka.
A tak na serio co w tym dziwnego, że nie mam AB, a przy okazji nie mam booka do TK i chęci do szukania tego w necie?
Furion pisze:
@nders9 pisze:
No, becouse no.

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

@Smiechu

2400 ... bohaterowie mieli okrojone przedmioty (nie skupialem sie na konkretnym zlozeniu ...) :wink: Duze liczki po 50 pkt. ,TP ward 45 pkt. ,liczka mala gola ,kloce po 20 lukow ,gwardia 30 z halabardami i chyba war szmata .Wyszlo 2300 z haczykiem :wink:
Coolminiornot ---> LINK

ODPOWIEDZ