Heroes VI

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Re: Heroes VI

Post autor: Grand Admiral Thrawn »

Czwórka też ma jedną ciekawą rzecz (przynajmniej w moim odczuciu) a mianowicie muzykę. Pewnego razu podmieniłem muzykę z Kronik na tą z części IV i tak już zostało to fajne jak dla mnie połączenie części III i IV.
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

A ja jak słyszę hirołsi to widzę Herosów I... ha przebiłem wszystkich! :mrgreen: Każda następna częśc to odgrzewany kotlet z czysto kosmetycznymi zmianami i stopniowo polepszającą się grafiką. Kotlet z numerem VI może zaś okazac się wyjątkowo ciężkostrawny :wink:

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Bestialski_Brokuł pisze:A ja jak słyszę hirołsi to widzę Herosów I... ha przebiłem wszystkich! :mrgreen: Każda następna częśc to odgrzewany kotlet z czysto kosmetycznymi zmianami i stopniowo polepszającą się grafiką. Kotlet z numerem VI może zaś okazac się wyjątkowo ciężkostrawny :wink:
Wszystko zależy od tego czy zaczynało się przygodę z serią od I czy odkryło się tą część grając w inne. Ja niestety zagrałem w część I po przejściu II i III i jest to zdecydowanie najgorsza część w całej serii. Ale zgodzę się, że w momencie wydania było to novum, które wprowadzało w świat gier zupełnie nowe standardy. Ale nie zgodzę się, że każda następna część wprowadzała kosmetyczne zmiany. II była ewolucją tej gry w stronę ideału który osiągnięto w części III. I porównanie tych 3 części nie ma absolutnie żadnego sensu :)

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Ma, ma... Cz. 3 wywodzi się od cz. 1 w linii prostej, i pierwsze trzy odsłony herosów to w zasadzie ewolucja i rozbudowywanie świetnego pomysłu z jednynki. Wog ( de facto heroes 3.5 ) też jest super, ale momentami bywa przkombinowany. Czwórka jeż jest bardzo grywalna, tylko o ile część zastanowanych w stosunku do trójki zmian jest fajna ( deathstary z bohaterów he he. Ostatnia kampania z gathering storma jest pod tym względem świetna ), to reszta już niekoniecznie. Piątka to tak w zasadzie rozbudowana trójka w 3D, i też ją za to bardzo lubię, choć balans momentami nieco kuleje, w trójce zresztą tez idealny nie był. Ponoć ideałem była tu część druga ). Jak będzie z szóstką to zobaczymy, zresztą obecnie i tak na moim złomie gra nie poleci :mrgreen: .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Mam bete. Imho gra jest naprawde niezła. Nowe rozwiązania są dobrze przemyślane.
A zresztą..
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Mam klucz do bety, ale nie moge sciagnac :/
Imho 5tka byla zdecydowanie najlepsza, bo to trojka z dobra grafika i fajnymi rozwiazaniami, ktorych brakowalo w 3jce (np. karawany)

No nic poczekam do wyjscia 6tki i ocenie.

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

Varinastari pisze:Mam bete. Imho gra jest naprawde niezła. Nowe rozwiązania są dobrze przemyślane.
A zresztą..
Obrazek
hehe Agreed.
Czekam na wyjscie pelnej naprawde fajnie sie grywa w Bete.

Choc znowu wyszedl bug przy przerzucaniu jednostek miedzy bochaterami ( jednostki nie maja swojego ruchu ktory ubywa wraz z ruchem herosa ).

Powoduje to ze przy dobrze umieszczonych herosach mozna przerzucić jednostki z jednego konca mapy na drugi w jednej turze :) ot taki maly feecher :)

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

No ale tak chyba zawsze można było?
Ja też czekam na VI. Tak sobie myślę, że jak teraz jest beta, to pewnie potem po wszystkich testach pewnie jeszcze z 1-2 miechy będą to sklejać do kupy (tzn mam nadzieję że robią to na bieżąco), a potem jeszcze akcja reklamowa, wypalanie cd itp motywy i kolejne 2 miechy pójdą. Czy realna jest data grudniowa?

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

BOGINS pisze:No ale tak chyba zawsze można było?
Ja też czekam na VI. Tak sobie myślę, że jak teraz jest beta, to pewnie potem po wszystkich testach pewnie jeszcze z 1-2 miechy będą to sklejać do kupy (tzn mam nadzieję że robią to na bieżąco), a potem jeszcze akcja reklamowa, wypalanie cd itp motywy i kolejne 2 miechy pójdą. Czy realna jest data grudniowa?
Wlasnie z tego co pamietam jednostki wczesniej od 4-ki scinaly tak ruch.

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

W 4 jednostki miały swój własny ruch więc nie. Nie wiem jak w 5 ( dawno dość w nią nie grałem ), ale w trójce był to bardzo powszechny myk.
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

Nie każdy narzekający jest od razu hejterem. Mi się ta część kompletnie nie podoba i zawodzi na całej linii. Wady mógłbym mnożyć i mnożyć. Na pewno nie kupię H6 bo jedna z moich ulubionych gier została rozmieniona na drobne i uproszczona do bólu :?
Panowie fanboyowie, rozluźnijcie poślady ;)

Varinastari
Masakrator

Dzielenie ludzi na hejterów i fanbojów trąci chujem nieco:)

Ja powiem tak.
8 sierpnia jest druga część bety!

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Dla mnie najlepszą częścią jest V, ale z założeniem, że gramy w Dzikie Hordy. Podstawowa wersja "piątki" była strasznie niedopracowana, na szczęście wraz z każdym kolejnym dodatkiem i patchem było coraz lepiej. Teraz mamy spójne zamki, gigantycznie dużo opcji rozwoju bohatera, które mają istotny i realny wpływ na styl gry, ładną grafikę, dobrą muzykę (motywy zamków Sylvan i Heaven gniotą) i zrównoważone jednostki.

Po obejrzeniu gameplay'ów z Heroes VI... cóż, zmartwiło mnie to. Dla mnie powstanie "piątki" było koniecznością, bo technika posunęła się na tyle do przodu, że grafika 2D powoli zaczynała być przeżytkiem. Konwersja na 3D, na którą wiele osób złorzeczyło, że skończyły się "prawdziwe" Heroes of Might and Magic udała się znakomicie. Nie ma jednak żadnego realnego powodu (oprócz kasy oczywiście), dla którego miałaby powstawać szósta część serii. Według mnie "szóstka" stanie obok "czwórki" na tym samym miejscu najgorszej gry z całej serii i to z dokładnie tego samego powodu. Po prostu nie ma powodu, dla którego mogłaby powstać.

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Pograłem sobie w demko i powiem, że jestem z gry naprawdę zadowolony. Jest sporo istotnych zmian które pomimo moich wcześniejszych obaw wyszły grze na plus a nie na minus. Ujęcie rozwoju bohatera w konwencji Action-RPG jest dla mnie bardzo dobre, w końcu wydajemy punkty na umiejętności które nas interesują a nie wybieramy spośród tych które losowo dostaliśmy. W końcu czary dla maga są również traktowane jako umiejętności i możemy się nauczyć takich jakie sami chcemy (koniec z gildiami magów w miastach). Przyznam, że okrojony widok miasta z poziomu mapy czy redukcja surowców do 4 wcale tej grze nie przeszkadza. Muzycznie i graficznie jest jak dla mnie świetnie (odnowiona muzyczka z części II rządzi) i o co się najbardziej obawiałem - grywalność jest bardzo dobra. Czekam na premierę i pewnie kupię ;)

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Wczoraj ściągałem dzisiaj będę instalował i rozkminię jak podbić świat...
ps. wczoraj pokonałem w h5 inferno vs nekros brata.
Qwa przystań jest przegięta w h5, a nekrosi zaraz za nimi :)

Awatar użytkownika
PiotrekN
Chosen of Tzeentch

Post autor: PiotrekN »

Kurcze, aż przeszukałem wszystko soundtracki na youtubie aby ją znaleźć, aż się łezka w oku zakręciła, po prostu miód malina, a tu link dla tych którzy jeszcze nie słyszeli :)

http://www.youtube.com/watch?v=yvk7BcZi ... re=related

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

PiotrekN pisze:Kurcze, aż przeszukałem wszystko soundtracki na youtubie aby ją znaleźć, aż się łezka w oku zakręciła, po prostu miód malina, a tu link dla tych którzy jeszcze nie słyszeli :)

http://www.youtube.com/watch?v=yvk7BcZi ... re=related
Ano :) Byłem w szoku jak to usłyszałem...soundtrack naprawdę zacny

Awatar użytkownika
PiotrekN
Chosen of Tzeentch

Post autor: PiotrekN »

Gdybym miał facebooka to bym założył tam kółko adoracji tego kawałka :D

Varinastari
Masakrator

Wczoraj ściągałem dzisiaj będę instalował i rozkminię jak podbić świat...
ps. wczoraj pokonałem w h5 inferno vs nekros brata.
Qwa przystań jest przegięta w h5, a nekrosi zaraz za nimi :)
Sylvan->Loch>Necro.
Z Hordami ofc.
soundtrack naprawdę zacny
Tia. Muzyczka jest absolutnie ok. W przeciwieństwie do piątki, gdzie miałem ochotę wyjebać głośniki na za okno.

Btw.
13.10.- premiera.

Awatar użytkownika
Porarzka
Mudżahedin

Post autor: Porarzka »

Nehan pisze:4 surowce, zamki można przerobić na własną frakcję za jakieś grosze (bodaj 2000 złota, 5 drewna i kamienia) - w dodatku z zachowanymi budowlami, czary uzyskuje się lewelując bohatera a nie z gildii magii, pole bitwy jest żałośnie małe, jednostki 1 poziomu mają ~30 (!) życia, przez co nawet małe bitwy trwają nieznośnie długo.
to bedzie najgorsza kontynuacja od czasu failouta3, pewnie do czasu "nowego" "x-comu"

co za czasy :(

Nie wiem co ludzie dalej pisali ale muszę się nie zgodzić z twoją opinią
Po 1 gry jak ktoś umie grać nie trwają długo
Po 2 zapewne się jeszcze nie wgrałeś i nie przyzwyczaiłeś do grafiki
Po 3 Miasta w Herosach 4 były do bani był jeden wielki chaos i nieład, a tu nie zgubisz się w nim chociaż jest ubogi, na dodatek ulepszyli grafikę otoczenia.
Po 4 Z tymi poziomami bohaterów masz większą kontrolę nad postaciami, przez co kampania zrobiła się ciekawsza
Po 5 Pole nie musi być 72cale na 48 cali bo ci się kur.. nie zmieściło w monitorze, A po za tym zmniejszyli ruchy jednostek.
Po 6 W większości gier Strategicznych znajdują się 4 surowce, więc nie narzekajcie
Obrazek

ODPOWIEDZ