Lizaki na Silesiana
Moderator: Ziemko
Re: Lizaki na Silesiana
Pewnie było tak tylko pod drużynówki. Nadal jeżeli będę walczył z wraciakami to błyskawica i pitka oraz pendulum powinny rozwiązać sprawę...
Furion pisze:No, becouse no.@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
Life był prosty, ale obecnie uważam, iż i tak jest mi niepotrzebny, gdyż nie walczę już na zasadzie wpierdalania się klockiem i liczenia na dwie 6 przy utafieniu. Dużo lepszym Game Breakerem jest shadow, a to wciągnie Hydre, smoka, czołg, engina, sfinksa itp., a to rzuci czar wygrywający kombat, a to chyba nie muszę ci tłumaczyć co robią salamandry z czymś co ma tafa 1 

O kurwaGolonka pisze: chyba nie muszę ci tłumaczyć co robią salamandry z czymś co ma tafa 1

Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Genialny Andrzej dopiero skumal co robi obnizanie T z salkami??
Wooow
Nie zapomne bitwy z Arbitrem gdy 3 salki zabily 28 z 30 rangerow w jedna ture
Wooow

Nie zapomne bitwy z Arbitrem gdy 3 salki zabily 28 z 30 rangerow w jedna ture

Nie no, to jakaś masakra jest. Jak ktoś nie zjarzy o co kaman, albo nie da rady zdispeować, to traci cały oddział 

Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
Life is a bitch powiedzialy salamandry do white lionow 

Weź mnie nie wkurwiaj, te skurwysyny zawsze jakoś dorwą mi WL od boku i prawda jest taka, że po strzale z 2 salek z 30 WL zostaje 10 

Slann Mage priest-550pkt.
-4 Disciplines of the Ancients:
-Focused Rumination
-Focus of Mystery
-Becalming Cogitation
-Higher state of consensus
-Crown of Commandment
-Dragonbane gem
-Cupped Hands of the Old Ones
-BSb
-Banner of swiftness
-General
-Lore of Shadow
Skink Priest-140
-2lvl.
-Cube of Darkness-40
-Lore of Heaven
10 Skink Skirmishers-70
10 Skink Skirmishers-70
10 Skink Cohort-58
-Standar
10 Skink Cohort-58
-Standar
20 Saurus Warrior-238
-Music, Standar
20 Saurus Warrior-238
-Music, Standar
6Kroxigors-330
6Kroxigors-330
6Chameleon-72
6Chameleon-72
6 Chameleon-72
2 Salamanders hounting pack-150
2 Salamanders Hounting pack-150
Razem 2598
Myślę, że tak będzie lepiej, zamieniłem jednych skirmisherów na Cohorte (pod blood and glory) i dodałem warda od ognia na slanna. Co myślicie?
-4 Disciplines of the Ancients:
-Focused Rumination
-Focus of Mystery
-Becalming Cogitation
-Higher state of consensus
-Crown of Commandment
-Dragonbane gem
-Cupped Hands of the Old Ones
-BSb
-Banner of swiftness
-General
-Lore of Shadow
Skink Priest-140
-2lvl.
-Cube of Darkness-40
-Lore of Heaven
10 Skink Skirmishers-70
10 Skink Skirmishers-70
10 Skink Cohort-58
-Standar
10 Skink Cohort-58
-Standar
20 Saurus Warrior-238
-Music, Standar
20 Saurus Warrior-238
-Music, Standar
6Kroxigors-330
6Kroxigors-330
6Chameleon-72
6Chameleon-72
6 Chameleon-72
2 Salamanders hounting pack-150
2 Salamanders Hounting pack-150
Razem 2598
Myślę, że tak będzie lepiej, zamieniłem jednych skirmisherów na Cohorte (pod blood and glory) i dodałem warda od ognia na slanna. Co myślicie?
No prosze, ze jednak na shadole chcesz pograc.
Wyglada spoko, choc ja bym sztandary dawal tylko na saurusach i zabie, bo jak do 6tej tury nie zrobicie sobie czoka, to tracisz punkty na tych zabitych kohortach.
Ja gram na wiekszych klocach saurusow + bohaterach w nich, wiec jest mi pod tym wzgledem latwiej.
Imho skirmish lepszy od kohorty i warda na slannie.
Sam musze zobaczyc co mi sie tam miescie na 2600 bez ograniczen, bo na 2400 slann jest dosc tani, a jak nie ma sie glupich ograniczen to mozna mu troche fajnych rzeczy powrzucac
Wyglada spoko, choc ja bym sztandary dawal tylko na saurusach i zabie, bo jak do 6tej tury nie zrobicie sobie czoka, to tracisz punkty na tych zabitych kohortach.
Ja gram na wiekszych klocach saurusow + bohaterach w nich, wiec jest mi pod tym wzgledem latwiej.
Imho skirmish lepszy od kohorty i warda na slannie.
Sam musze zobaczyc co mi sie tam miescie na 2600 bez ograniczen, bo na 2400 slann jest dosc tani, a jak nie ma sie glupich ograniczen to mozna mu troche fajnych rzeczy powrzucac

Najpierw ta gorke trzeba miec, poza tym przeciwnik bedzie robil wszystko, aby sie do nich dobrac. Testowalem kiedys kohorty ze sztandarami i slabo to imho funkcjonowalo.
To co mam według ciebie robić?
Jakoś to BG muszę przeżyć, a byłoby spoko gdybym nie dostał w dupe.
Tak więc raczej wezmę obecną opcje 2 razy skirmish i 2 razy kohorta. I będę sie modlił coby nie trafić na VC w 3 bitwie.

Tak więc raczej wezmę obecną opcje 2 razy skirmish i 2 razy kohorta. I będę sie modlił coby nie trafić na VC w 3 bitwie.
Musisz miec zabe i jedne saurusy i nie przegrywasz - proste - te 2 rzeczy musze sie trzymac za dala od walki.
Imho lizakom zalozyc szybkie kuku w B&G nie jest latwo, bo slanna zlapac ciezko, a przebic sie przez 2 kloce saurusow tez nie jest latwo.
(no chyba, ze wybuchnie Ci slann
, pomimo 2+ ochrony 
Imho lizakom zalozyc szybkie kuku w B&G nie jest latwo, bo slanna zlapac ciezko, a przebic sie przez 2 kloce saurusow tez nie jest latwo.
(no chyba, ze wybuchnie Ci slann

Takie rzeczy już mi się zdarzały, jak na przykład na ostatnim silesianie w 4 bitwie na pierwszym stole z Barbem. Mimo Thronu slann wyjebał się i całą gwardię przy okazji. Super było... Można by rzec odlotowo
No nieważne. wolę nie ryzykować, chociaż pomyślę nad 3 razy skirmish i raz cohorta.

Graty!!!
Grales ta rozpa??
Zaczynam sklaniac sie zeby wyprobowac kroxy
Grales ta rozpa??
Zaczynam sklaniac sie zeby wyprobowac kroxy

Grał grał i przegrał przez malowanie... 1 punktem;/
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Life is a bitch.
Gratuluje - pelna klasa!!!
Tak ciskasz tymi kroxami, ze naprawde zachecasz mnie do sprobowania
Gratuluje - pelna klasa!!!
Tak ciskasz tymi kroxami, ze naprawde zachecasz mnie do sprobowania