Po pierwsze jeszcze chodzi o drogi to nie mówisz prawdy. Drogi powstają, co prawda niektóre szybciej niektóre później ale proces idzie do przodu (zobacz chociażby drogę ekspresową Gdańsk - Warszawa). Weź również pod uwagę, że to nie rząd ogłasza przetargi i wybiera zwycięzców tylko GDDKiA i sejmiki. Sorry chciałbym zobaczyć jak Tusk "coś" im narzuca lub wzywa do siebie. Znów będą pisać: "putinada", "szeryfostwo" itp.Vallarr pisze:Piekna teoria, ale koslawa.
1) PO nie radzi sobie z realizacja nawet prostych zadan - autostrada lodz-warszawa, tak 200% nie do zawalenia jeszcze 2 lata temu - nie powstanie jeszcze dlugo po euro. Stan innych drog - jak widac, choc akurat o A2 bym sie nie czepial. Kondycja sluzby zdrowia czy spolek skarbu panstwa - fatalna.
Po drugie co masz na myśli pisząc o kondycji spółek skarbu państwa? Bo jak piszesz o wszystkich (a tak można wywnioskować) to znów piszesz nieprawdę.
O służbie zdrowia nie będę się wypowiadał bo muszę znaleźć źródła, które mam w domu.
Vallarr pisze:Styl sprawowania wladzy PO to "nie chce nam sie".
Bardzo ładny slogan, naprawdę.
Vallarr pisze:Dzialania, jak sie okazalo, sluszne.
bez komentarza. Ogólnie można wnioskować, że lepiej jak by coś robili ale to by nie okazało się słuszne?
Vallarr pisze:Tyle tylko, ze PO rozbudowala administracje ponad wszelkie dopuszczalne granice,
Rozumiem, że Ty narzucasz granice lub je znasz?
Myślę, ze histeryzujesz. Czym innym jest lapsus językowy czy błąd ortograficzny (prezydent nie może być dysortografem?) a czym innym katastrofalna polityka zagraniczna polegająca na nienawiści do Rosji, lizaniu dupy amerykanaom i zawieranie jakiś śmiesznych i nikomu niepotrzebnych "sojuszy" typu Gruzja.Vallarr pisze:blatowanie na najwyzszych szczeblach ujawnila afera hazardowa (ktorej podobno nie bylo), a stopien zenady Bronka przebil Fotyge i Kaczora - cos, co wydawalo mi sie niemozliwe.
To dla Ciebie chyba plus bo podobno nie lubisz państwa, które się ciągle gdzieś wtrąca?Vallarr pisze:PO po prostu daje dupy, a sukcesy osiagaja tylko tam, gdzie nic nie robia.
Przewidywalna była reforma OFE czy ustawa o szkolnictwie wyższym (Ciebie w szczególności powinna cieszyć)?Vallarr pisze:To chyba jedyna zaleta PO - przewidywalnosc miernoty.
Kim jest zawodowy polityk? Jaką szkołę należy ukończyć?Vallarr pisze:2) Mowisz, ze zarzadzanie panstwem jest trudne - do cholery jasnej, to sa zawodowi politycy, od 2003 PO przygotowywala sie do przejecia wladzy i gdy ja w koncu zdobyla - nastal taki metlik i takie zamieszanie, ze np Zdrojewski objal kulture przez personalne zagrywki. Gdy Ci kucharka spali caly obiad to tez wzruszasz ramionami i mowisz, ze "gotowanie jest trudne" ? Nie sprawdza sie, to won.
to faktVallarr pisze:Ale Grabarczyk dalej przy korycie. To wkurza.
Sorry ale nie wyolbżymiał bym roli Gowina w PO. Powiem nawet więcej dla mnie jak i wielu znajomych Gowin jest chyba największym problemem w PO. Gdyby nie Gowin wydaje i się , że już było by in-vitro, aborcja czy związki partnerskie.Vallarr pisze:3) PO chyba zapomnialo o jednym bardzo prostym fakcie - spora czesc jej wyborcow to ludzie o pogladach typowo POPiSowskich, rodem z koalicji 2005. To, ze glosuja na nich spowodowane jest niechecia do kaczora, czasow Fotygi czy Leppera w koalicji. PO odjezdza coraz bardziej na lewo, a skrzydlo Gowina jest pacyfikowane, bo nie jest "mierny, bierny, ale wierny". Jesli Tusk przegnie pale i Gowin odejdzie, a slychac w kuluarach takie ploty, to dlugiego rzadzenia PO nie wroze. Takich ludzi jak ja, konserwatywno-liberalnych, ale glosujacych do tej pory na PO przez niechec do PiSu - jest masa. PJN nie byla alternatywa nigdy, ale Gowin jest.
Szkoda, że oceniasz politykę 0 1. Skąd wiesz, ze nie było takiego zamierzenia. Nie chce mi się wierzyć, że Tusk nie czytał raportu wcześniej.Vallarr pisze:Zabawne, ze nawet Czuma potrafi sprzedac Tuskowi niespodziewanego kopa w jaja, kierujac sie zwyczajna uczciwoscia i to jest szok, bo to "czlowiek PO".
Vallarr pisze:Dodajcie do tego tuszowanie raportu NIK, ktory powinien wywolac burze miesiac wczesniej,
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
tzn?Vallarr pisze:turbofail polskiej polityki zagranicznej przez raport MAK,
uwielbiam takie hasła. Za PiS była idealna a jak wygra JKM to będzie złota? Nie pisz ogólnie jak prosty populista tylko podawaj konkrety.Vallarr pisze:rozsypana infrastrukture,
masz racje pedofile to temat zastępczy po co nimi zaprzątać sobie głowę?Vallarr pisze:tematy zastepcze (pedofile, kibole, cyklisci),
Kibole również ciekawy temat. Sam jestem kibicem i wiesz często znajomych pytam czy pójdą na mecz. Wiesz co odpowiadają? Mówią, że nie bo dostaną butelką albo coś innego (co jest często bzdurą) jednak nie oszukujmy się kiedy kibole sami przeciągnęli strunę w Bydgoszczy to co rząd miał nić nie robić??? co wtedy byś napisał, że anarchia jest w państwie?
I co w związku z tym? Czy tego chcesz Jaruzelski był prezydentem tego kraju.Vallarr pisze:jaruzela u bronka
na razie nie potrafisz nic, po prostu walisz populistyczne i proste slogany ala zmarły Lepper czy przeciętny przeciwnik rządu.Vallarr pisze:brak nawet proby realizacji wyborczych obietnic... moge tak dlugo.
Tak jak u mnie 90% Twojego postuVallarr pisze:Teza o "dobrym radzeniu sobie ze sprawowaniem wladzy" przez PO wywoluje u mnie spazmy smiechu.