21 horrorowKrzysiek pisze:Może nie do końca mam pytanie o DoW ale nie chciałem zakładać nowego tematu więc:
Będe miał turniej w którym można wstawić dowolny odział core z innej armii do 250pkt.
Potrzebna mi jakaś dobra piechota myślałem nad 10 pieszych chosenow chaosu ze slaneshem
Nie mam rozeznania za dużego po jednostkach innych armii jaką byście doradzili piechote do TK
Dogs of War w TK
Moderator: Shino
Piechota core'owa hmm... Albo imperium jeżeli możesz brać detachmenty, albo coś z HE, a najlepiej bestigory (mark of khorne, banner of rage), jeżeli możesz brać magiczne przedmioty. Jeżeli nie to może coś z krasnali albo orków - możliwości masz wiele... Trudno coś polecić nie znając twojej armiii ^^
Odgrzebię ten stary jak świat temat.
Czy w dobie armi takich jak Demony i wampiry oraz De- chociaż z tymi ostatnimi to my ciężko nie mamy wystawiacie jakieś jednostki DoW? Jeśli tak to z powodzeniem?
Czy w dobie armi takich jak Demony i wampiry oraz De- chociaż z tymi ostatnimi to my ciężko nie mamy wystawiacie jakieś jednostki DoW? Jeśli tak to z powodzeniem?
Te jednostki też stosowałem, ale mengile tylko na małe pkt. Z dobrym powodzeniem, czyli co udało im się spektakularnego wykonać ?
PS. Zastanawiam się teraz nad przetestowaniem rozpy z meneterami (czy jak im tam było) ale brak możliwości wystawienia choćby jednej klopy jako straszaka na monstery mnie przeraża, jednak z drugiej strony - 16 ataków z s 7 i ws 4 jest ciekawą perspektywą na VC i Demony, gorzej z armiami strzelającymi, testowałeś może Shino?
PS. Zastanawiam się teraz nad przetestowaniem rozpy z meneterami (czy jak im tam było) ale brak możliwości wystawienia choćby jednej klopy jako straszaka na monstery mnie przeraża, jednak z drugiej strony - 16 ataków z s 7 i ws 4 jest ciekawą perspektywą na VC i Demony, gorzej z armiami strzelającymi, testowałeś może Shino?
zwłaszcza DE - dla Khemri po prostu DRAMATSzymek pisze:Odgrzebię ten stary jak świat temat.
Imho Kemri ma lepsze własne rary, Mengile nie współgrają z resztą armii (alive), Ogrów nie można popychać a Uszatki tak, działko w porównaniu do katapulty ssie (niewiele tańsze a dużo gorsze) cóż można wiecej powiedzieć ?
Ż.
Zgadzam się z tobą Żaba w 100%. Jako gracz TK uważam, że najlepiej nie brać żadnych DOW do naszej armii, ponieważ za te punkty lepiej wystawić więcej jednostek które mamy w swoim arsenale, poczynając od rydwanów, skorpionów na uszatkach, czy gigancie kończąc. Raz że można je wskrzeszać i przyspieszać, czego nie zrobisz z DOWami, a dwa jednostki najemników (możę poza Mengilami i Ludojadami), nie są wcale takie mocne, to klasa średnia i byle gówno z VC czy Demonów może Ci je pogonić, wiec po co tracić niepotrzebnie punkty.
bpr przed zmianami mowil, ze dzialko dow lepsze niz jeden scorp wiec swoje robiloŻaba pisze:zwłaszcza DE - dla Khemri po prostu DRAMATSzymek pisze:Odgrzebię ten stary jak świat temat.
Imho Kemri ma lepsze własne rary, Mengile nie współgrają z resztą armii (alive), Ogrów nie można popychać a Uszatki tak, działko w porównaniu do katapulty ssie (niewiele tańsze a dużo gorsze) cóż można wiecej powiedzieć ?
Ż.
co do mengili to daja nam dosc silne strzelanie opierajace sie a bs. Tego troche w tk brakuje o ile sie nie wystawia 60 lucznikow
No ja wystawiam zawsze tylko 50 łuczników:oops: , ale też dają radę. Żaba, mi Mengile się w innych armiach sprawdzają (zawsze coś zrobią, mniej lub więcej ale zrobią), ale w TK dla nich miejsca nie widzę. Jakoś mi nie pasuje ta jednostka kanibali do umarlaków (choć niektórym może się to podobać).
A ja myślę, że to wszystko przez nick.Kalesoner pisze:Kolega chciał powiedzieć, że wystawia ich jako kontyngent DoW w armii TK chyba.
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!