DE Shadara
Chyba wole pierwsza i zamiast kusz, jednego fasta i muzyka z drugiego fasta wrzucic te 40stke warriorow z flame.
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
Po tych cięciach dalej brakuje punktów (około 30), dlatego powstałą kolejna wersja:
L&H:
Dreadlord @ 265 Pts
General; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak
Pendant of Khaeleth [35]
Crown of Command [35]
Soulrender [15]
Dragonhelm [10]
Dark Steed [18]
Supreme Sorceress @ 315 Pts
Level 4 Wizard; Lore of Shadow
Seal of Ghrond [30]
Dispel Scroll [25]
Master @ 214 Pts
BSB; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield; Lance
Hydra Banner [75]
Cold One [20]
Death Hag @ 200 Pts
Cauldron of Blood
Core:
30 Black Ark Corsairs @ 350 Pts
Full Command Group
Sea Serpent Standard [25]
19 Dark Elf Warriors @ 117 Pts
Musician
2x5 Harpies @ 2x55 Pts
Special:
12 Cold One Knights @ 414 Pts
Full Command Group
Standard of Hag Graef [35]
Null Talisman [15]
2x7 Shades @ 2x119 Pts
Additional Hand Weapon
Rare:
War Hydra @ 175 Pts
Total army cost: 2398
Total models in army: 95
Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
A jakbyście porównali tą rozpiskę wyżej z tą tutaj?
L&H:
Dreadlord @ 277 Pts
General; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak
Pendant of Khaeleth [35]
Crown of Command [35]
Soulrender [15]
Dragonhelm [10]
Cold One [30]
Supreme sorceress @ 305 Pts
Level 4 Wizard; Lore of Shadow
Seal of Ghrond [30]
Tome of Furion [15]
Death Hag @ 225 Pts
BSB; Cauldron of Blood
Core:
30 Black Ark Corsairs @ 350 Pts
Full Command Group
Sea Serpent Standard [25]
40 Dark Elf Warriors @ 265 Pts
Full Command Group
Banner of Eternal Flame [10]
13 Reapeter Crossbowmen @ 130 Pts
2x5 Harpies @ 2x55 Pts
Special:
30 Witch Elves @ 325 Pts
Full Command Group
2x7 Shades @ 2x119 Pts
Additional Hand Weapon
Rare:
War Hydra @ 175 Pts
Total army cost: 2400
Total models in army: 146
Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
A 600 w corach?
A moze tak?:
Bohaterowie ci sami
30korsarzy
37warriorow flamingi
2x5 shejdow bez ahw
10cokow ASF null na championie
2x5 harpii
Hydra
P.S
Ta z wiczkami tez spoko.
A moze tak?:
Bohaterowie ci sami
30korsarzy
37warriorow flamingi
2x5 shejdow bez ahw
10cokow ASF null na championie
2x5 harpii
Hydra
P.S
Ta z wiczkami tez spoko.
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
Spoko, ale:
a)Gdzie stoi czarka? Może dać jej focus i kitrać za domkami, obeliskami etc?
b)takie małe szejdy (i to gołe) Ci się sprawdzają? Moim zdaniem już lepiej byłoby dać 2x5 Dark Riders
a)Gdzie stoi czarka? Może dać jej focus i kitrać za domkami, obeliskami etc?
b)takie małe szejdy (i to gołe) Ci się sprawdzają? Moim zdaniem już lepiej byłoby dać 2x5 Dark Riders
Ja nie lubie 5tek shejdow, ale to nie jest moja rozpa. Chciales wystawic 7ki, ja sprobowalem zmiescic i hydre i 2 kloce. 2 fasty zamiast tych shejdow tez moga byc, ale tracisz te 20scia pestek. A dla magiczki miejsca faktycznie nie ma i nie bedzie, chyba, ze wyrzucisz shejdow, albo zmienisz cory. Moze zrezygnowac z korsarzy? Wtedy kolejna 40cha warriorow, np z AP, albo swiftnessem. A za pozostala 100wke 10tka kusz, ewentualnie 15stka warriorow.
Ekhem... w rozpie są też 3 oddziały slavów, abomka, dzwon które skutecznie pomogą ustawić szarżę w 5 turze lub odgiąć ten turbo kloc.Jankiel pisze:Furmana spadnie w szarży, a te kilka testów T nie uszkodzi poważnie oddziału.Mam jedną łatwą kontre na twoich uber knightów - furmana z monkami i plauge bannerWystarczy, że wejdziesz do oddziału piechoty i sygnaturka już Ci nic nie zrobiLord bez warda na ogniste? Welcome all wizards with metal!
IMO na standardy EURO nie da się już złożyć typowego skutecznego deathstara (po za chosenami)
Format jest ciut za mały, a poza tym nie ma problemów (przynajmniej w przypadku tego oddziału). Nie pisz proszę postów na zasadzie "moja armia zje to z łatwością", bo ja kilka razy jakoś dziwnie się na tym podejściu przejechałem. Wszystko tak naprawdę zależy od tego jak ktoś potrafi wykorzystać swoją rozpiskę. My staramy się tu zmaksymalizować możliwości tej rozpiski, nie stwierdzić z czym gra się nieprzyjemnie.
Testuję podobną opcję z CoKami z hydra bannerem. Mam ich nieco mniej jednak ale za to lorda złożyłem inaczej. Zastanawiam się, czy ASF używać ale to wiadomo z niektórymi armiami będzie miało większe zastosowanie z niektórymi mniejsze. Można w zamian dać +1 move.
Lord: Hydra blade (+D3 ataki), potion of str (+3 siły) + a) pendant b) dawn stone + dragonhelm. Lord u mnie będzie jeździł na steadzie raczej, żeby miał większą opcję na wyszarżowanie nieco dalej.
Champion na Cokach ma u mnie ring of hotek ale i suczki u mnie mają plus kość do dispella i scrolla ale na dwie magietki rozłożone no i plus sztylet na supreme. Stracisz jedną stracisz w zasadzie wszelki potencjał. Hydry na erło nie używam (znaczy się zrezygnowałem póki co), za wiele sposobów na jej zdjęcie jest obecnie już w pierwszej turze... Działa z flamem, poteżna magia i banner ognia często gęsto na masywnie strzelających unitach.
Lord: Hydra blade (+D3 ataki), potion of str (+3 siły) + a) pendant b) dawn stone + dragonhelm. Lord u mnie będzie jeździł na steadzie raczej, żeby miał większą opcję na wyszarżowanie nieco dalej.
Champion na Cokach ma u mnie ring of hotek ale i suczki u mnie mają plus kość do dispella i scrolla ale na dwie magietki rozłożone no i plus sztylet na supreme. Stracisz jedną stracisz w zasadzie wszelki potencjał. Hydry na erło nie używam (znaczy się zrezygnowałem póki co), za wiele sposobów na jej zdjęcie jest obecnie już w pierwszej turze... Działa z flamem, poteżna magia i banner ognia często gęsto na masywnie strzelających unitach.
Jarek nie jesteś moim jedynym znajomym grającym w battla. Ja nie lubię proxować, więc gram ze znajomym, który ma kilka armii (w tym DE i WoCh) na jego figsach. Pamiętasz Przemka? To ten miły gość, z którym tak fajnie wymieniałeś zdania w wakacje. Ta jazda jest fajna, ale jak na DE strasznie droga. Niestety ciężko jest wszystko zmieścić na standardowy format, więc mam nadzieję, że w tym sezonie będzie moda na 2600, może 2800.