wszystko to czego GW nie zrobiło

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
misha
Wielki Nieczysty Spamer

Re: wszystko to czego GW nie zrobiło

Post autor: misha »

Z VC GW nie wydało figurki Hellstead'a (cavalry mount pod herosów) oraz Abysall Terror'a (monster mount pod lorda)
grafiki i opis są w AB
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Szypul
Mudżahedin

Post autor: Szypul »

treekiny GW może i wypuściło ale są drogie i brzydkie;) a drzewka nie są chyba zbyt uciążliwe w modelowaniu - myślę, ze warto o nich pomyśleć.
Dobrym pomysłem byłby również model orła - jest popyt.
pzdr

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

jeśli myślicie nad zrobieniem czegokolwiek.. to zróbcie ZWYKŁE tarcze, jak bretonia miała w 5edycji np... bardzo by sie przydały bo na MO nawet nie ma;) a tarcze się gubią strasznie. czy kusze pod figurki z 4edycji (takie czarne były, też nie do dostania). jest sporo takich rzeczy które by się przydały;]
spechero na pewno nie ma co robić pod kątem sprzedaży- mało kto używa chyba że pasowaliby pod zwykłą, używaną wersję herosa/lorda.

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Generalnie ilu graczy, tyle różnych pomysłów :mrgreen:
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

a, unikałbym też robienia wszelkich rzeczy które były w 5-7edycji, są dostępne na allegro to sobie ludzie radzą. zakładając że chcesz coś zrobić bo nie określiłeś się po co Ci takie zestawienie...

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Z perspektywy gracza ciemniaków (DE) najbardziej brakuje mi modelu Dreadlorda na mrocznym pegazie. W końcu zrobiłem sobie konwersję: z modelu pegaza "Sorceress on dark pegasus" Gamezona wziąłęm pegaza, jako rycerza użyłem Cok-a z szóstej edycji. Wymieniłem jednak dosyć rachityczne skrzydła w tym modelu na tez GW. Ogólnie szukanie części do tego modelu to masakra, znalezienie konika z rogami prawie niemożliwe (wiem, są niby unicorny, ale średnio wygląda ze względu na to, że ich róg jest "zakręcony", do konwertowania nie mam talentu), pegazów jest niby mnóstwo, ale z pierzastymi skrzydłami. Jak już kupiłem dwa jednorożce (bodajże Silvermane i Starmane) to okazało się, że nie pasują skalą. Gdybyś dodał do tej twojej figurki opcjonalną rączkę ze sztandarem, popyt na nią byłby jeszcze większy.
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

macie pegaza od morathi... macie dreadlordów do mountów też.
http://www.games-workshop.com/gws/catal ... rod1690053 z tego można spokojnie zrobić sztandarowego...
modeli orłów jest na necie od zakichania w tym ze 3 od samego GW.
http://www.games-workshop.com/gws/catal ... rod1160096 a tu jest abyssal terror.
thunderery spokojnie z dwurakami można zrobić, macie pudło warriorów, mix części i będzie.
palanquin nurglowy jest, starczy zmienić herosa.
hierotytana spokojnie można zrobić z giganta.
do orków macie masę jeźdźców orczych, rydwanów, pająków.

więc praktycznie to zostają forsakeni, warshrine (który gw ma wg zapowiedzi niebawem wydać i nie wiadomo czy nie coś jeszcze) i goby z handweponami.. ale set samych weaponów do skonwertowania by starczył praktycznie.
szukajcie dalej:D

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Vocal, tak niby łatwo to brzmi, jednak te modele trudno dostać :) Np pan na koniku od DE - sam go mam, udało mi się go jakimś cudem wyhaczyć na allegro. Bardzo rzadki model. Modele może i są z jakiś poprzednich edycji - ale w cenie i trudno dostępne...

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

nie nazywałbym czegoś co może mieć KAŻDY rzadkim.
http://www.games-workshop.com/gws/catal ... prod790903
i 75 za pegaza to nie taki duży koszt porównując do innych modeli. trzeba jeszcze dokupić jakiegoś hero z mountem ale 1- tych już na pewno trochę na allegro po przystępnych cenach i 2- zostaje morathi z pegaza i mount od herosa.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Model z MO do sprowadzenia tylko z WB. :P

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Pegaz od Morathi ma tą wadę, że jest odlany razem z nogami czarodziejki. Czyli ostre piłowanie, a efekt może nie być za ciekawy. Poza tym, kupując te dwa modele, o których wspomniałeś, wydajemy 135 zł za model sztandarowego na pegazie i zostaje nam Morathi bez nóg i ładny konik i to przy założeniu, że ten model sztandarowego będzie pasował do pegaza. Kiepska opcja.
A czy zamiast ZWYKŁYCH tarcz nie możesz użyć innych tarcz? :wink:
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
rudobrody79
Falubaz

Post autor: rudobrody79 »

z tego co wiem to ten wątek nazywa się czego nam brak a nie z czego wykonać własne figsy..........

jeśli chodzi o Palankina, to odsyłam do swojej galerii-można bardzo prosto zrobić
najprościej: nogi i głowy od goblinów +na kończyny wypustki od spawnów
na to wrzucić korek lub coś innego, np część od rydwanu

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

modele z MO można spokojnie sprowadzić, troche chęci. albo ściągnąć z ebaya jak ktoś woli taniej. ale figurki ogólnie SĄ dostępne. a pokaż mi jakiekolwiek dostępne samopas tarcze pasujące do bretonni. gdyby chociaż te z jazdy (choć mi się nie podobają, stare wzory były niebo lepsze) były dostępne osobno... tak z 50 potrzebuję i szukam od dłuższego czasu. pomijam chore ceny MO... ale nawet tam żadnych nie ma:/
o nogach morathi nie wiedziałem, cóż troszke dłubania.

nie byłoby offtopu jakby autor zdeklarował cel swojego tematu;]

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Post autor: Booxi »

Brak ładnej klopy dla krasnali podobnej do tej starej na kółkach. Myślę, że troche osób może się skusić, zwłaszcza, że dorobienie załogi z innych modeli to nie problem.
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ

Awatar użytkownika
Dr. Lobo
Mudżahedin

Post autor: Dr. Lobo »

vocal pisze:nie byłoby offtopu jakby autor zdeklarował cel swojego tematu;]
czasem offtop jest przydatny. Już spieszę z wyjaśnieniami.
Jak już pisałem- nie jestem graczem i nie orientuję w tym czego brak wśród modeli.
Moja prośba o wskazanie braków wraz z podaniem zasad jakie obowiązują dla danej postaci miał mi ułatwić zrobienie tych figurek dla których będzie popyt.
Chcę zmajstrować ulepki i je sprzedawać 8) . Jest to w sumie korzyść dal wszystkich. Dla mnie bo sprzedam, a dla Was bo będą gotowe rozwiązania, a nie kombinacje typu:
Wezmę coś, dokleję coś innego, tu przytnę, tu doprawię i mam :lol2:
Dzięki Gokish za pomoc. :wink:
Łajdaki nie usłyszą kiedy przyjdę. Nie kiedy powyrywam im uszy!

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

Rób dwarfy! Najlepiej te przypominające ulepki od Maraudera :D Znajdziesz masę chętnych ;)
Możesz też spróbować się wstrzelić w dość dobry okres dla Chaos Dwarfów- zostali przypomnieni dzięki nowym zasadom, a z samymi figurkami jest problem.

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

Salamandry i Kroxigory ;-) towar deficytowy, a nie każdy ma ochotę na zabawę z MO

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Post autor: gervaz »

I ja sie przylacze do tej listy zyczen - fajnie by bylo, jakby zaczal produkowac skavenskich niewolnikow - co prawda mozna ich zrobic z clanratow. Ale kazdy skavenski gracz potrzebuje ich w duzych ilosciach, fajnie by bylo moc kupic ich np 20 szt za 60 zl ;) wygladaja jak zwykle skaveny, ale nie posiadaja zadnego pancerza, maja dziadowska bron (patyki, tępe noże), są od nich mniejsze, chudsze i mają na przegubach i kostkach obręcze od kajdan.

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Post autor: Booxi »

Loizok pisze:Rób dwarfy! Najlepiej te przypominające ulepki od Maraudera :D Znajdziesz masę chętnych ;)
Możesz też spróbować się wstrzelić w dość dobry okres dla Chaos Dwarfów- zostali przypomnieni dzięki nowym zasadom, a z samymi figurkami jest problem.
Tak jak WK, koleś wypuścił linię renesansowych dwarfów, pierwszy nakład zszedł w ciągu dnia podobno :) kase zainwestował w następne modele z tego co wiem to teraz robi goby link tutaj :

http://www.bugmansbrewery.com/topic/304 ... eens-1123/
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Rób tylko modele, które nie są dostępne. Nie bierz się za figsy z MO tylko dlatego że komuś się nie chce bawić w zamawianie. Ja bym na Twoim miejscu zajął się:
Valkią
Festusem
Vilitchem...
i wszystkimi tego typu modelami, których w ogóle nie ma na rynku.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

ODPOWIEDZ