PMotM I - dead champion - nowe foty

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

Post autor: Siasek »

hmm... szrzeczrze mowiac to cieniutko:
a) szaty konmpletnie nie ukladaa sie tak jak powinny (sa w pozycji jak gdyby poprostu jechał a nie wzbijal sie w gore)
b) malowanie strasznei rozne (twarz baaardzo slaba, zolcie i blekity w maire ok, a metalici i smmy na zbodneiniach cieniutki)
c) podstawka tez sie slabo komponuje z modelem... (jakies prety na podstawce)
d) w miare neinajgorzej wyszly Ci fh na tarczy i i herbach(to herby) po bokach na szacie konia.

to tyle ;)

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: dead »

zle nawiercilem kopyto ot cala filozofia ;) ale jezdzca nie dalo sie mocniej do przodu przesunac ... i tak jest mocno polozony tylko owe naiwercenie mi wszystko schrzanilo bo mial byc bardziej plasko a tak to sobie wierzgnal ...

co do uwag ...
-twarz nie jest slaba wg mnie ofc ... tam malo da sie zrobic ;) jesli ma to byc figs do armii ;) a nie heros :d ot 3-5 kolorow nalozonych nasiebie bez filozofii ale na zdjeciach niestety cien zrobil swoje wiem jak w realu wyglada i nie najgorezj jest ...
-prety na podsatwce ... hmmm jak ktos ma plot to i ma prety w plocie prawda ??
-szaty - kwestia nawiercenia glupiego kopyta ... caly pegaz byl sklejany pod katem troche innej pozycji ;)
-a frihendziaki to taki bubel ;) najmniejistotny jak dla mnie a co do nmm to dla mnie wyszedl wzglednie ok choc nie mialem zbytnio czasu aby linie byly takie jakie bymchcial

no ale jak na plejmini to wg mnie jest git :d

dziwie sie tylko ze nikt tu na skrzydla nie patrzy bo jestem z nich srednio zadowolony nie sa zle ale nigdy nie lubialem skrzydel malowac ...

Awatar użytkownika
Beldrin Durgnisson
Mudżahedin

Post autor: Beldrin Durgnisson »

Powiem krótko:
Ogólnie figurka mi sie podoba :twisted: tylko ta poza.... :wink:

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

Nowe foty + wreszcie przemodelowanie ulozenia konia - tak mialo byc na poczatku ;) ...

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

tyle ... smutne jest to ze zeby zarobic na studia chyba bede musial go sprzedac ...

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

no przyzwoity naprawde ladnie sie prezetuje
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Pięknie dead, pięknie =D>

Naprawdę bardzo ładny model, ale proponowałbym trochę zdjęcia wykadrować :) Poza tym te z niebieskim tłem są mniej wyraźne, niż poprzednie, no i mniejsze, ale w sumie detale można było sobie wcześniej obejrzeć. A często to do WIP-ów się zbyt dużej uwagi nie przywiązuje, jeśli chodzi o zdjęcia. Końcowy efekt powinien być jak najlepszy z każdej strony [-X :D :D

A jeśli chodzi o samo malowanie, to bardzo, ale to bardzo podoba mi się schemat kolorystyczny. Bardzo umiejętnie wkomponowane freehandy oraz złote, NMM-owe wstęgi na obrzeżach płaszcza i ubraniu pegaza. W sumie to nawet może i nie musi przypominać NMM, a zwykły, beżowy kolor, na pewno nie gryzie się to ze złotym metalikiem i ładnie wygląda. Aha, no i ten złoty trochę bym podciągnął jaką mieszanką ze srebrnym, ale to już kosmetyka ;)

Skrzydła są świetne, bardzo kontrastowe, ładnie się komponują z całością modelu. W ogóle całość charakteryzuje się coraz bardziej rozpoznawalnym stylem malarskim, w którym się doskonalisz ;) A szczególnie można to powiedzieć o sposobie, w jaki malujesz NMM :)

Natomiast najmniej mogę powiedzieć o samej podstawce. Co prawda sama w sobie jest niezła, ale mi już się trochę te kolumny i słupy przejadły ;) I tyle. Wiem, że jest to model, który aż się prosi o wykonanie go w pozycji latającej, ale brak mi tu nowych pomysłów na podstawkę, trochę to oklepane i nie tyczy sie tylko Twojej twórczości :)

Podsumowując, bardzo ładna praca, staranniejsza (szczególnie skrzydła), niż niektóre z przeszłości, przez co przyjemniejsza w oglądaniu i komentowaniu :)

Pozdrawiam
Sławol

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Post autor: Kerim »

albo studiujesz coś baaaardzo taniego, albo sprzedajesz go komuś jako prawdziwego pegaza

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

czasem brakuje kilku stowek by ustukac pewna kwote ... jak co studiuje budownictwo wiec nie jest to jakis strasznie tani kierunek ;) ...

ODPOWIEDZ