DE 800pts turniej w zabrzu

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
!Młody!
Mudżahedin

Re: DE 800pts turniej w zabrzu

Post autor: !Młody! »

po turnieju grałem na:
Mag2lvl 1+spell dark magick
20korsarzy
10korsarzy
19shadow

WG mnie dark magick lepszy a piatka do bardzo dobry czar ja trafilem 3 razy na high elves wiec ranielem na 5+ WL ale ogolnie ta rozpa ma do tylku z HIGH ELVES

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

A no właśnie z HE trzeba umieć grać bo bez kombinowania to raczej stracona pozycja(z taką rozpą). Też uważam ,że na mniejsze stoły DM jest lepsza FM . Co do rozpiski to zapewne zabił Cię brak śmieci. Co do korsarzy to musisz pamiętać ,że bez boostów kotła czy Shadowa to jest zwykła piechota z siłą 3 a te ich handbowy są mocno sytuacyjne i do użycia tak naprawdę tylko wtedy jak przeciwnik Ci na to pozwoli. Do "prawdziwej" walki służą w tej armii inne jednostki... Uważam ,że na przyszłość zwłaszcza powinieneś zainwestować w Harpie, są doskonałym "śmieciem"...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

!Młody!
Mudżahedin

Post autor: !Młody! »

No ci korsarze mnie zawiedli a jeszcez nie mozna bylo miec magicznych sztandarow wiec klipa :( a co do HE to zabijałem im wszystkich WL a oni mi wszystko inne

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Co do dark magic, to minusem jest stosunkowo krótki zasięg, trzeba się bardzo zbliżyć, żeby rzucić te czary. 18/12 cali zasięgu to w tej edycji naprawdę mało, trzeba wejść w zasięg szarży.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Wiecie w ogóle o czym mówicie?
Statystka DM.
3 czary zasięg 24 cale
2 czary zasięg 18 cali
1 czar (który można rzucać do combatu!!!) zasięg 12 cali

Na stoły 48 na 48 ta magia w zupełności wystarcza i jest w niej wszystko - pociski ( w tym jeden wyłączający strzelanie)- Usuwaczka maszyn i chempionów , hity z siłą 2 ale bez AS co dla DE jest ważne , oraz warzywienie oddziału które na dokładkę jest RIPem. Do tego dochodzi bardzo niskie CV....
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Nie mówię, że to zły lore, bo bardzo mi sie podobają te czary. Napisałem, że zasięg jest minusem i to jest prawda :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

ODPOWIEDZ