Slavy
Moderator: Hoax
- MomoTheKiller
- Chuck Norris
Fajnie wygląda ta banda... pomaluj to kiedyś z chęcią bym zobaczył jak to wygląda.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
- MomoTheKiller
- Chuck Norris
Od początku śledzę Twoje zmagania z konwersjami skavenów Myślę że gdybyśmy postawili armie razem wyglądała by ona imponująco u mnie wszystko pomieszane z Imperium ale nie ma komu malować tych 500+ modeli hehe
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Jak robicie niewolnikow z clanratow IOB ? Poprostu malujecie inaczej niz clanrats czy macie moze jakies magiczne sposoby na zlikwidowanie tarcz ?
"Od dwóch dobrych generałów wolę jednego, który ma szczęście", Napoleon
"Mieć rację nie sprawia żadnej przyjemności, jeśli nie można wykazać innym, że się mylą..."
"Mieć rację nie sprawia żadnej przyjemności, jeśli nie można wykazać innym, że się mylą..."
- MomoTheKiller
- Chuck Norris
Ja robię slavy z boxów z clanratami. Te z IOB zostawiam na Clany (Command grp to metale SV z poprzedniej edycji) gdyż te modele mają moim zdaniem lepsze rzeźby niż normalne.
Nie chce tutaj wprowadzać złej interpretacji fluffu ale slave to normalny skaven który stracił clan - jak ronin bez pana. Więc slave może mieć tarczę, bo np. clan Vulken został podbity przez clan Skab więc ten z automatu przejął clany na slavów. U mnie (tak opowiadam - ale cierpliwości zrobię jakąś mobilizację i wrzucę swoje szczury) slavy to nawet SVerminy są jakieś by było różnie - jest jeden rat ogr i flagelanci.
Zawsze możesz wymieszać dla zrobienia bardziej chaotycznego/zróżnicowanego "moba".
Nie chce tutaj wprowadzać złej interpretacji fluffu ale slave to normalny skaven który stracił clan - jak ronin bez pana. Więc slave może mieć tarczę, bo np. clan Vulken został podbity przez clan Skab więc ten z automatu przejął clany na slavów. U mnie (tak opowiadam - ale cierpliwości zrobię jakąś mobilizację i wrzucę swoje szczury) slavy to nawet SVerminy są jakieś by było różnie - jest jeden rat ogr i flagelanci.
Zawsze możesz wymieszać dla zrobienia bardziej chaotycznego/zróżnicowanego "moba".
Problem w tym, ze mam 120 clanratow z IOB wiec boxow narazie nie dokupie. Do tego 60 clanratow z 6 ed. Zrobie tak jak mowisz... wymieszam i zrobie inne kolory niz clanrats.Ja robię slavy z boxów z clanratami. Te z IOB zostawiam na Clany
"Od dwóch dobrych generałów wolę jednego, który ma szczęście", Napoleon
- MomoTheKiller
- Chuck Norris
To weź kilku clan ratów z IOB. Weź jakiś skalpel czy cienki pilnik. Podziab im tarcze, połam drzewce lub wygnij... zrób by wyglądali na bandę po przejściach. A z tego co wiem to Slavy nie mają command grp - więc smiało możesz je malowac jak chcesz a wystawiając zrób jakiś znacznik że to slavy by nie było że oszukujesz
Tak się zastanawiam... jakim sposobem szczury zagoniły do roboty tego plagusa?Kefas pisze:Moje slejwy (...)
niedokończone, w zamyśle kopalnia i miks wszystkich ras... będą jeszcze elfy orki gobliny i inne
pomysł przejedzony ale mi w to graj
A tak poza tym fajny oddział.
- malytroglodytaPL
- "Nie jestem powergamerem"
a ja nie używam slave'ów, podstawę mojej armii stanowią clanraty i tyle
- malytroglodytaPL
- "Nie jestem powergamerem"
Moim zdaniem świetnie na slave'ów nadają się ci goście:
http://www.games-workshop.com/gws/catal ... od1320017a
http://www.games-workshop.com/gws/catal ... od1320017a
Szczury 1300 pkt.