Musztardowa Galeria [Ebay]
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Majezonowa Galeria [UPik 01.02]
Fajnie fajnie. Troszkę się wszystko zwiewa. Brakuje jakiegoś koloru przełamującego, może wyblakła zieleń, czy szara biel?
nie bardzo wiem co chcesz powiedziec przez kolor szara biel, przecierz to wszystko jest w paru odcieniach szarosci bieli i czerni
. ale taki właśniema być zamysł tej armii, jak najmniej kolorów, jakbym dodał jeszcze ten zielony to zrobiło by się już za pstrokato jak na tą armię, i tak z ciężkim sercem dałem już odrobinę fioletu, no i ghule na dodatek będą wyblakło-zgniło-zielone, przynajmniej w zamysle bo juz chyba z 50 razy probowałem to to pomalować i jeszcze nie doszedłem do satysfakcjonujacego mnie koloru (o coś na ten wzór, http://www.coolminiornot.com/128771?browseid=400957 jakby ktoś był mi w stanie pomóc co do doboru kolorów to chętnie wysłucham)
A tak poza tym to mały UP:
Netoperki (tylko 2 ale nie wiem ktore foty "lepsze")

komentarze mile widzane, pozdro

A tak poza tym to mały UP:
Netoperki (tylko 2 ale nie wiem ktore foty "lepsze")

komentarze mile widzane, pozdro
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Fajne te martwiaczki, kolorystykawyblakło-szaro-fioletowa spoko.
Na początku uważałem że mało różnorodności w tych zombiech. Ale po przejrzeniu pozostałych nieumarłych myślę, że cała armia może się spoko w tych podobnych do siebie szarościach prezentować. Ogólnie wyglądają jakby "była noc", i przez to świetnie "pokazują brak światła słonecznego". Nie wiem czy to było w zamyśle ale tak mi te figury wyglądają i przez to mają klimat 

Oto obiecany nekromanta, nic specjalnego:

, niestety skończyło się wolne i nie będzie już tak "szybko" szło, chociaż postaram się cos chlapnąć w weekend, najprawdopodobniej kolejni GG, i juz GS powinien dojść więc szykujcie się na updaty Hexa.
pozdro i zapraszam do oglądania.
P.S.
cos dla fanów bardziej kolorowych zombiaków
, moje poprzednie misiaki

, niestety skończyło się wolne i nie będzie już tak "szybko" szło, chociaż postaram się cos chlapnąć w weekend, najprawdopodobniej kolejni GG, i juz GS powinien dojść więc szykujcie się na updaty Hexa.
pozdro i zapraszam do oglądania.
P.S.
cos dla fanów bardziej kolorowych zombiaków

- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Nekros całkiem ciekawy, tylko... co on ma na dolnej części twarzy?
- Brushlicker
- Falubaz
Natomiast u nekrosa nie widzi mi się cieniowanie/rozjasnianie płaszcza.
fakt, też nie jestem z niego jakoś mega dumny ale tak dla nekrosa myślę, że może zostać, z resztą czarny kolor dosyc trudno się cieniuje.
Przy okazji, kolejna porcja fotek, udało mi się w ten weekend zmalować aż 8 GG, na fotkach widać całą 11 ( razem z poprzednimi 3), a na drugiej fotce jest po 1 z każdego rodzaju.

Mam nadzieję, że się podobają, jeszcze tylko koło 10 i mam cały unit, w tym cmd. komentarze mile widziane

- Brushlicker
- Falubaz
- Stormtrooper
- "Nie jestem powergamerem"
Kolorystyka zombie jest już lepsza
GG bardzo fajni, ostrza są niesamowite, co do nekromanty to taki średni. To "coś co ma na twarzy" u glade guarda powinno być złote, myślę, że lepiej będzie jak przerobisz mu to na pełny szaliczek

podpis był nieregulaminowy
@ Johny, hm... trudno powiedzieć ile czasu na model, całą 8 razem malowałem tak po 3-5h dziennie przez 2 dni, w sumie to nie siedziałem z zegarkiem i miałem też krótkie przerwy.
@ Krzys, jestem przekonany, że ten szalik u elfów nie powinien być metalowy, W sumie nadal nie wiem o co z nim chodzi, Imo wyglada tak jak powinien
ale wiadomo, gusta są różne, zapewniam, że kolejny nekros nie będzie miał juz tego problemu
.
A teraz przed wami.... malutki progres na Hexie, w końcu kupiłem Gs i mogłem coś tam pobabrać, dodane ręce, podstawka, wymieniona główka, dorobiona tunika na klacie. Do zrobienia jeszcze rękawki, kaptur, kosa i to chyba wsio. Już niedługo zapodam też... a z resztą, będzie niespodzianka

Pozdro
@ Krzys, jestem przekonany, że ten szalik u elfów nie powinien być metalowy, W sumie nadal nie wiem o co z nim chodzi, Imo wyglada tak jak powinien

A teraz przed wami.... malutki progres na Hexie, w końcu kupiłem Gs i mogłem coś tam pobabrać, dodane ręce, podstawka, wymieniona główka, dorobiona tunika na klacie. Do zrobienia jeszcze rękawki, kaptur, kosa i to chyba wsio. Już niedługo zapodam też... a z resztą, będzie niespodzianka

Pozdro
- Brushlicker
- Falubaz
W sumie spoko, choć też uważam, że orginalne modele są w porządku, może niektóre głowy z płomieniami trochę dziwne. Zastanawia mnie tylko to ostatnie zdjęcie, na którym jeździec jest nieproporcjonalnie mały do szkapy. Nie wiem czy to tylko kwestia ujęcia, bo na innych fotach aż tak to nie bije po oczach.