Musztardowa Galeria [Ebay]

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Re: Majezonowa Galeria [UPik 01.02]

Post autor: Rasti »

Fajnie fajnie. Troszkę się wszystko zwiewa. Brakuje jakiegoś koloru przełamującego, może wyblakła zieleń, czy szara biel?

Awatar użytkownika
Majones
Chuck Norris

Post autor: Majones »

nie bardzo wiem co chcesz powiedziec przez kolor szara biel, przecierz to wszystko jest w paru odcieniach szarosci bieli i czerni ;). ale taki właśniema być zamysł tej armii, jak najmniej kolorów, jakbym dodał jeszcze ten zielony to zrobiło by się już za pstrokato jak na tą armię, i tak z ciężkim sercem dałem już odrobinę fioletu, no i ghule na dodatek będą wyblakło-zgniło-zielone, przynajmniej w zamysle bo juz chyba z 50 razy probowałem to to pomalować i jeszcze nie doszedłem do satysfakcjonujacego mnie koloru (o coś na ten wzór, http://www.coolminiornot.com/128771?browseid=400957 jakby ktoś był mi w stanie pomóc co do doboru kolorów to chętnie wysłucham)
A tak poza tym to mały UP:
Netoperki (tylko 2 ale nie wiem ktore foty "lepsze")
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
komentarze mile widzane, pozdro

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Biały można cieniować na parę sposobów, wychodząc np: od szarego, lub od błękitnego. Zależy jaki efekt "bieli" chce się uzyskać :)

Awatar użytkownika
Majones
Chuck Norris

aha, no to wszystkie te białe są właśnie od szarego :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Fajne te martwiaczki, kolorystykawyblakło-szaro-fioletowa spoko.

Awatar użytkownika
Majones
Chuck Norris

trochę wolno to idzie i może to trochę nudnawe ale jest kolejna piątka zombiaków, jutro mazne nekrosa to może będzie troche ciekawiej, w każdym razie, oto oni :
Obrazek
Obrazek
dzięki za komentarze (choć niewiele ich ;) ) i liczę na kolejne.
Pozdro

Awatar użytkownika
krilan
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: krilan »

Na początku uważałem że mało różnorodności w tych zombiech. Ale po przejrzeniu pozostałych nieumarłych myślę, że cała armia może się spoko w tych podobnych do siebie szarościach prezentować. Ogólnie wyglądają jakby "była noc", i przez to świetnie "pokazują brak światła słonecznego". Nie wiem czy to było w zamyśle ale tak mi te figury wyglądają i przez to mają klimat =D>

Awatar użytkownika
Majones
Chuck Norris

Oto obiecany nekromanta, nic specjalnego:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

, niestety skończyło się wolne i nie będzie już tak "szybko" szło, chociaż postaram się cos chlapnąć w weekend, najprawdopodobniej kolejni GG, i juz GS powinien dojść więc szykujcie się na updaty Hexa.
pozdro i zapraszam do oglądania.
P.S.
cos dla fanów bardziej kolorowych zombiaków :), moje poprzednie misiaki
Obrazek

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Nekros całkiem ciekawy, tylko... co on ma na dolnej części twarzy?

Awatar użytkownika
Majones
Chuck Norris

chyba maskę, tudzież szaliczek, nie wiem sam, to główka od glade guarda

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

Twój aktualny schemat zombie dużo lepszy, nekros spoczko
Obrazek

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Post autor: Siena »

Szare zombie trzymają klimat i wyglądają ok. Natomiast u nekrosa nie widzi mi się cieniowanie/rozjasnianie płaszcza.

Awatar użytkownika
Majones
Chuck Norris

Natomiast u nekrosa nie widzi mi się cieniowanie/rozjasnianie płaszcza.

fakt, też nie jestem z niego jakoś mega dumny ale tak dla nekrosa myślę, że może zostać, z resztą czarny kolor dosyc trudno się cieniuje.
Przy okazji, kolejna porcja fotek, udało mi się w ten weekend zmalować aż 8 GG, na fotkach widać całą 11 ( razem z poprzednimi 3), a na drugiej fotce jest po 1 z każdego rodzaju.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Mam nadzieję, że się podobają, jeszcze tylko koło 10 i mam cały unit, w tym cmd. komentarze mile widziane :)

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

super!

Ile czasu/model?
Wyglądają znakomicie :wink: fajna charakterystyka i nietypowy styl!
Obrazek

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Fajni. Monochromatyczność im służy. :)

Awatar użytkownika
Stormtrooper
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Stormtrooper »

Kolorystyka zombie jest już lepsza :) GG bardzo fajni, ostrza są niesamowite, co do nekromanty to taki średni. To "coś co ma na twarzy" u glade guarda powinno być złote, myślę, że lepiej będzie jak przerobisz mu to na pełny szaliczek
podpis był nieregulaminowy

Awatar użytkownika
Majones
Chuck Norris

@ Johny, hm... trudno powiedzieć ile czasu na model, całą 8 razem malowałem tak po 3-5h dziennie przez 2 dni, w sumie to nie siedziałem z zegarkiem i miałem też krótkie przerwy.
@ Krzys, jestem przekonany, że ten szalik u elfów nie powinien być metalowy, W sumie nadal nie wiem o co z nim chodzi, Imo wyglada tak jak powinien :) ale wiadomo, gusta są różne, zapewniam, że kolejny nekros nie będzie miał juz tego problemu ;).
A teraz przed wami.... malutki progres na Hexie, w końcu kupiłem Gs i mogłem coś tam pobabrać, dodane ręce, podstawka, wymieniona główka, dorobiona tunika na klacie. Do zrobienia jeszcze rękawki, kaptur, kosa i to chyba wsio. Już niedługo zapodam też... a z resztą, będzie niespodzianka :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pozdro

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Wszystko supcio, ale po co?
przeca nowe Hexwraithy mają b. przyzwoite modele
Obrazek

Awatar użytkownika
Majones
Chuck Norris

IMO nowe Bk są bardzo spoko, ale już hexy wyglądają trochę komicznie, poza tym lubię to :) a boxa maruderów już kiedyś kupiłem jak miałem robic BK.

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

W sumie spoko, choć też uważam, że orginalne modele są w porządku, może niektóre głowy z płomieniami trochę dziwne. Zastanawia mnie tylko to ostatnie zdjęcie, na którym jeździec jest nieproporcjonalnie mały do szkapy. Nie wiem czy to tylko kwestia ujęcia, bo na innych fotach aż tak to nie bije po oczach.

ODPOWIEDZ