Playmini - wardancer (update: finished - 31.05.)

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

bless pisze:
MuK pisze:To jest całkiem fajna konwulsja.
Moze nie wszyscy wiedza, ale zarowno "konwulsja", jak i "kontrowersja" to okreslenie syfiastych konwersji. Tak przynajmniej bylo za moich czasow... Wiec nie wiem, MuK, czy to byl komplement, czy obelga... ;)
a konwersacji wtedy nie bylo ?

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

Post autor: Krassus »

Pomysł i wykonanie są świetne, a efekt końcowy mnie powala. Jestem naprawdę pod ogromnym wrażeniem i trochę mi głupio jak patrzę teraz na swoich statycznych Tancerzy... Trzeba będzie chyba nad nimi popracować. Czekam na malowanie.
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Czuję że będziecie mnie chcieli zabić za to ale...uważam że bless wolałby uwagi niż pochlebstwa :wink:

Mam dwa zastrzeżenia odnośnie warkoczy a raczej ich końcówek i lewej ręki a dokładniej broni. Zatem do rzeczy.

Warkoczyki są ciekawie zrobione. Ale końcówki wyglądają...dziwnie. Wydają się za grube na warkoczyki ale może, co ja mówię, mam nadzieję, że to zniknie pod farbą.

Druga uwaga dotyczy broni u lewej ręki. Trzonek albo trzymak (jak kto woli) ma dziwną końcówkę - w prawej broni jest zrobiona ładnie, u lewej wygląda na, wybacz mi bless, na szybką robotę - wystarczy ulepić równą kuleczkę i jeden, dwa paseczki pod to i będzie cukiereczek! :wink:

Praca naprawdę bardzo ładnie wykonana poza tym, pomysł świetny - cóż mogę rzec - może poza kroplami wody na mieczach które poddają się tańcowi, nic więcej wymyśleć nie mogę :)

Miłego malowania, jest co :)

Pozdrawiam

Piotrek

Awatar użytkownika
MuK
Chuck Norris

Post autor: MuK »

Moze nie wszyscy wiedza, ale zarowno "konwulsja", jak i "kontrowersja" to okreslenie syfiastych konwersji. Tak przynajmniej bylo za moich czasow... Wiec nie wiem, MuK, czy to byl komplement, czy obelga... Wink
Ja tak mówię, na wszystko konwersje nie zależnie od jakości, wiec możesz być spokojny, nie jest źle :)

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Katylina pisze:Czuję że będziecie mnie chcieli zabić za to ale...uważam że bless wolałby uwagi niż pochlebstwa :wink:
Wcale nie. Wole pochlebstwa niz uwagi. ;)

Krassus pisze: Jestem naprawdę pod ogromnym wrażeniem i trochę mi głupio jak patrzę teraz na swoich statycznych Tancerzy...
Nie przejmuj sie. Nad pozostalymi tancerzami na pewno nie bedzie mi sie chcialo tyle siedziec tyle, co nad championką... ;)
Ostatnio zmieniony 24 maja 2007, o 22:10 przez bless, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Wyjebiste włosy!

Zastanawiam się jakby wykorzystać coś takiego w moich orkasach, ale chyba pozostanę przy dredach ;)

A jeśli miałbym się czegoś czepiać, to najmniej mi się podobają miecze (za duże odrobinę (chyba)) no i fakt, że to tancerka a nie tancerz.

Pozdr! (ide pakować figsy ;))

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

:shock: :shock: :shock:
Figurka grzechu warta!
A wiesz, że nie znoszę wardancerów?

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Post autor: Kerim »

zrzuć to do tutoriali również

nie pomyślałem że te małe druty z kabli mogą się nadawać na tak genialne warkocze, ale jest rewelka.
Wogule do kilku armii to super convers, a jak że prosty - takie lubię.
Można było zrobić dłuższe, a na końcu małe ostrze - zawija mieczami i warkoczami. Dynamikę można nadawać świetnie.

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Kołata pisze:Wyjebiste włosy!

Zastanawiam się jakby wykorzystać coś takiego w moich orkasach
nadziewasz na dzidę,sztandar/róg na hełmie elficki łeb, a ze łba powiewają filuternie na wietrze warkocze. Ja tak zrobię.
Hmmm... Po co mu to powiedziałem?...
Dobra, to był głupi pomysl, brzydko będzie, nie rób tego

Awatar użytkownika
macmet
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: macmet »

:shock: Jak normalnie nie lubię nowych wardancerów, tak ta figurka jest naprawdę świetna... Szacunek wielki za konwersję, bo jest tyleż prosta co naprawdę efektowna! Ja tam ze wstydem przyznaję, że wardancerom to tylko nóżki przyginam.... :wink:

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Kerim pisze:Można było zrobić dłuższe, a na końcu małe ostrze - zawija mieczami i warkoczami. Dynamikę można nadawać świetnie.
O kurde, super pomysl ! :)
Dobrze, ze jeszcze panienki nie psiknalem szprajem. Zaraz urwe jej te pedzelki z koncow i w to miejsce przymocuje groty strzal. Mysle, ze bedzie fajnie wygladalo. No i bedzie uzasadnienie dla dodatkowego ataku (jako championki)
Dzieki Kerim ! :D
Obrazek

Awatar użytkownika
LoGo
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: LoGo »

Wszystko fajnie ale te końcówki z gs'a na warkoczach minie pasują.
Ale jak mają być ostrza to extra będzie.
I jeszcze zrób trzecią dziurę w głowie i trzeci warkocz z ostrzem(odczepiany) będzie robiło za dodatkowy atak z tańca :)

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Bless, wybierz się wreszcie na Wolumen i kup drut miedziany (tzw. nawojowy - do nawijania transformatorów) o grubościach od 0.2 do, powiedzmy, 0.8mm. Nie ma takiej rzeczy, której by się nie udało z nich ukręcić :)

No i końcówki rzeczywiście spartolone, zrób albo jakieś ostrza, albo zwyczajnie (jak w normalnym warkoczu) "zbierz" końce włosów w jeden punkt. Możesz po drodze kokardkę jakąś dorzucić.

Możesz też zrobić małą wariację na temat chińskich spinek do warkoczy - to takie blaszane (pół)bransolety, które się zaciskało na włosach za pomocą przewleczonego przez otwory sznurka. I dopiero na takim sznurku można jakiś grot zapuścić.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Mućka
Chuck Norris

Post autor: Mućka »

W tym czyms na czym on stoi umiesc silniczek, podprowadz do tego drut ktory wardancer bedzie mial w sobie jakas bateryjke, przelacznik. I masz tanczacego wardancera :)

Konwersja mi sie podoba, zawaliscie wyglada.

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: dead »

Mućka pisze:W tym czyms na czym on stoi umiesc silniczek, podprowadz do tego drut ktory wardancer bedzie mial w sobie jakas bateryjke, przelacznik. I masz tanczacego wardancera :)

Konwersja mi sie podoba, zawaliscie wyglada.
dodaj muzyczke i masz pozytywke ;)

@Bless dobrze ze zmieniasz te wlosy a raczej koncowki warkoczy bo jednak te pedzle to takie brzydko wygladajace byly ;) nieproporcjonalne po prostu ...

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

Post autor: Siasek »

ale nadal uwazam ze te kulki na koncach rekojesci mieczow zrobiles na "odczep sie" mysle ze moglbys je poprawic. niby male to to... ale diabel twki w szczegolach ;)

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Post autor: Mate »

Bardzo fajna konwersja, figurka nabrała teraz dynamiki i smaku :)
Jedno mnie ciągle dziwi, Bless - czemu Ty ciągle nazywasz go panienką? Toż to wardander, a nimi zostają tylko młodzi elfowie, elfki nie mają tam wstępu (chyba, że w 6 ed coś zostało zmienione, tak było kiedyś). Fakt, że nosi to to coś dziwnego na klacie, co przypomina nieco biustonosz, lecz biustu kompletnie w nim brak, no i rzeźba klatki piersiowej jak u mężczyzny... Może to jednak jest panienka, a ktoś z rzeźbiarzy GW dał ciała (lub raczej nie dodał :P
Tak czy inaczej - figureczka miodzio, widziałem na żywo, choć bez warkoczy jeszcze :)

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

biust dorobić można - dawaj go do Faberów, zrobimy mu "miseczki C"

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

teraz jest 7 edycja... a co do panienek to w kazdym regimencie WE sa one wiec i tutaj dali. myslalem ze dobrze to widac na oryginalce... ech...

Figurka zawalista! Swietna robota bless. widze ze jednak trzeba bylo herosa dac na chempiona tutaj ;) zeby nie odstawac... ;) czekam na skonczony model.

jednak przylacze sie do reszty. zmien galke/i mieczy. postaraj sie prosze i ne rob tego na odwal. naprawde swietna robota!
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Kik ass! Nie podoba mi sie ta wysoka podstawka, ale o gustach sie podobno nie dyskutuje. Zamiast prostych mieczy wolalbym ten model z jakimis szablami albo czyms takim, ale i tak jest wypas.

ODPOWIEDZ