Dark Elfy = małe szanse na turniejach?

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Wasz brak wiary jest wielce niepokojący
[usciska gardła poprzez moc]

dobra nie ten świat....

Co z tego że jest słabsza. Aż tak zależy na turniejach co poniektórym.
A jebać miejsca na turnieju. Gdybym się tym przejmował juiż dawno bym rzucił tą armię ale nie ma to jak prowadzić kochaną kawalerie na jaszczurahc- to taki miły pomysł kawaleria zamiast koni mająca dzikie jaszczury, dark magic-(ciemna strona mocy), wiedzmy elfie- piękne lecz zabójcze panienki. Czego chcieć więcej. Co zx tego że master lubelski miałem przedostatnie miejsce co z tego ze dwa turnieje wstecz ostatnie miejsce. Może nie umiem grać ale nie zamieniłbym tej armii na żadną inną.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Post autor: Torres »

DE nie sa slabi. To, ze trudno sie nimi gra to inna sprawa. Sytuacja z nimi jest dokladnie taka sama jak z DE w W40k. Zupelnie niedoceniona, ciezka armia. Tylko, ze jak juz ktos nia potrafi grac to nie ma mocnych. Tylko, ze w ich wypadku oprocz slomianego zapalu graczy, ktorzy nie moga dojsc do tego jak nimi grac dochodzi kwestia brzydkich figurek.
U Druchii jest inaczej. Super klimat, piekne figurki. Nic tylko brac i sie uczyc.
A ze wielu osobom sie nie chce to inna sprawa. Chociaz jestem pewien, ze jesli ktos mialby zaciecie, zrobil naprawde przemyslana i mocna rozpiske i wygral na jakims duzym ogolnopolskim turnieju sprawa wygladalaby zupelnie inaczej :).

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Co z tego że jest słabsza. Aż tak zależy na turniejach co poniektórym.
A jebać miejsca na turnieju. Gdybym się tym przejmował juiż dawno bym rzucił tą armię
Pfff...
Klimaciarz się znalazł. Pokaż mi jakiekolwiek opowiadanko, w którym DE walczą dla honoru i giną marnie. W tej armii chodzi tylko o zwycięstwo. To nie żadne dwarfy ginące z honorem, nie chaos, gdzie masakra jest najważniejsza, nie jakieś WE broniące swoich drzewek. Podbój i zwycięstwo za wszelką cenę są najważniejsze. Dla nieudaczników nie ma miejsca :)
Chociaz jestem pewien, ze jesli ktos mialby zaciecie, zrobil naprawde przemyslana i mocna rozpiske i wygral na jakims duzym ogolnopolskim turnieju sprawa wygladalaby zupelnie inaczej
Niestety się mylisz.

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Torres pisze:Chociaz jestem pewien, ze jesli ktos mialby zaciecie, zrobil naprawde przemyslana i mocna rozpiske i wygral na jakims duzym ogolnopolskim turnieju sprawa wygladalaby zupelnie inaczej :).
dajcie mi jeszcze troszkę czasu i dam radę 8)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Armia jest ciezka w prowadzeniu , ale da sie nia zajac dobre miejsce... Spojrzcie na Jankiela , niby taka slaba armia , a potrafi nia cisnac i byc ciagle w czolowce ligi...

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Ziemko pisze:Armia jest ciezka w prowadzeniu , ale da sie nia zajac dobre miejsce... Spojrzcie na Jankiela , niby taka slaba armia , a potrafi nia cisnac i byc ciagle w czolowce ligi...
Jankiel ma długoletnie doświadczenie i ogranie tą armią :) Poza tym ma ją super zrobioną i pomalowaną, co też nie jest bez znaczenia na turnieju - te parę miejsc da się uzyskać. A co do Jankiela umiejętności nie ma co wątpić - raz na Arenie był 2gi (prawie pierwszy). A DE wygrały jednego Mastera - Kuba Paraszczak wygrał, kiedyś hoho - dawno temu to było.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

O DE i Jankielu.... :P

Always beware a man who goes to a gun fight with a spoon.
For he his either:
a) mental
or
b) really good at killing people with a spoon.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Przesadzacie. Armia jest bardzo dobra i ugrać nią mozna sporo. A że mało osób z niej korzysta? Trudno.
Bretka niby mocna, a turniejów wcale często nie wygrywa. WE też wcale nie wypadają aż tak świetnie.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Ja muszę wogóle zauważyć, że niektórzy gracze DE mają tendencję do narzekania na armię, nawet u Ogrów nie ma tematu o tym, że ta armia jest słaba. :wink:
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Post autor: Torres »

Racja! :) Koniec narzekania i do roboty, wygrywac turnieje :D

Awatar użytkownika
Blasz
Wodzirej

Post autor: Blasz »

b_sk pisze:Ja muszę wogóle zauważyć, że niektórzy gracze DE mają tendencję do narzekania na armię, nawet u Ogrów nie ma tematu o tym, że ta armia jest słaba. :wink:
Ja nie muszę wygrywać każdy turniej, chcę tylko, żeby DE jako armia miały wyrównane szanse. Niby tacy magowie a dostęp do "aż" 3 lorów. Poison na skinkach? czemu nie czemu nasze oddziały strzeleckie nie mają :?: Ogry jak dojdą to przywalą a DE się odbiją.
Armia i jej klimat i figsy są super. Tylko nie ma równych szans z innymi armiami na turniejach (podobno tylko w Polsce :wink: ). NIe chcę tu pisać postulatów, bo takich tematów było dużo, nie zamierzam też płakać. Chciałem zwrócić uwagę na to, że na masterach DE to rzadkość. I chyba większość wie dlaczego.

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Blasz pisze: Niby tacy magowie a dostęp do "aż" 3 lorów.
A pomysl, jak przerabne maja welfy. U Ciebie przynajmniej kazdy ma dostep do tych trzech lore'ów. U Welfów zwykly mag ma dostep tylko do jednego i to slabiutkiego lora. Dopiero lord ma dostep do 3 szkól i to nie tych najsilniejszych...
Blasz pisze:
Poison na skinkach? czemu nie czemu nasze oddziały strzeleckie nie mają :?:
Welficy strzelcy tez nie maja poisonow.

Ergo...

Welfy tez sa slabe. A ci co nimi graja to klimaciarze. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

bless pisze:
Blasz pisze: Niby tacy magowie a dostęp do "aż" 3 lorów.
A pomysl, jak przerabne maja welfy. U Ciebie przynajmniej kazdy ma dostep do tych trzech lore'ów. U Welfów zwykly mag ma dostep tylko do jednego i to slabiutkiego lora. Dopiero lord ma dostep do 3 szkól i to nie tych najsilniejszych...
Blasz pisze:
Poison na skinkach? czemu nie czemu nasze oddziały strzeleckie nie mają :?:
Welficy strzelcy tez nie maja poisonow.

Ergo...

Welfy tez sa slabe. A ci co nimi graja to klimaciarze. :)
To była prowokacja - tak mi się wydaje :lol:

Jako grający obiema armiami uczciwie muszę przyznać, że DE są słabe. Ale daleki jestem od stwierdzeń, że beznadziejne - potencjał mają, ale niestety niski. Ale gorzej już być nie może - tak myślę :lol:

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

bez przesady bless,iloś welfickich zasad specialnych po prostu onieśmiela de czy he.Co do de,niema co narzekać,trzeba się nauczyc,co prawda dużej niż innymi armiami ale się da,bo już to widziałem i to nie u Jankiela.

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Faktem jest, że Jankiel nagina rzeczywistość do własnych potrzeb (jedna z cech, które w Nim uwielbiam!). Nie mogę jednak zgodzić się z tezą postawioną w temacie. DE poza tym, że są naprawdę piękną armią, to mogą być cholernie mocną armią. Istotnie - nie są łatwe w prowadzeniu (śmiem twierdzić, że jest to najtrudniejsza do ujarzmienia armia), ale można nimi naprawdę pocisnąć. Zresztą: skoro mi, grającej od zaledwie 2 lat i to w dodatku babie, udaje się pocisnąć masakrę, to to na pewno nie może być słaba armia! :D

Więc Blasz.... może powinieneś zacząć grać czymś innym, bo DE po prostu Ci nie "leżą"? :wink:
Ostatnio zmieniony 27 maja 2007, o 23:01 przez Yudokuno, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Yudokuno pisze:...śmiem twierdzić, że jest to najtrudniejsza do ujarzmienia armia...
Niezbyt szczęśliwy dobór słów. Próbowałaś kiedyś ujarzmić orki? :wink:
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

ten topik jest tragiczny. Co wchodzę na forun i dział DE muszę czytać te banialuki i narzekania ;) Niedobrze mi się już robi powoli ;P

Nie da się zrobić jednakowo silnych armii, więc któraś musi być najsłabsza. Może to są DE, może Ogry - nieważne. Może i ma to nawet jakąś przyczynę. De to specyficzna armia, a gracze DE to pewna nisza ludzi, którzy naprawdę lubią swoją armię i jej mroczny fluff oraz figurki naćpanych dziwek, będą ją zbierać i nie zrezygnują tak łatwo nawet jeśli byłaby to najsłabsza armia w battlu (np. ja)...

Awatar użytkownika
Blasz
Wodzirej

Post autor: Blasz »

Yudokuno pisze: Więc Blasz.... może powinieneś zacząć grać czymś innym, bo DE po prostu Ci nie "leżą"? :wink:
Gram inną armią. Też robiłem masakry i też gram w Batla od 2 lat. Tezą tego tematu było to, że garcze biorący udział w masterach wybierają inne armie, ponieważ DE nie dają szans na zajęcie wysokich miejsc. Co oznacza że DE są słabe. Kilku graczy się do tego przyznało w tym i ja. Jak byz przeczytała moje początkowe posty to przyznałem się, że nie jestem ekstra graczem.
Gadanie że DE mają potencjał, a 99%grających tą armią nie potrafi go wykorzystać jest dla mnie śmieszne. W takim razie to jest armia dla geniuszy takich jak TY (robisz masakry) i Jankiel. Gdyby tak było nie byłoby tematów w stylu co zmienić w DE w nowym kodeksie. Gdy wybierałem DE też widziałem w nich potencjał ale okazał się czysto teoretyczny.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

och tak, niektóre armie zbiera się ot tak po prostu i już od dawien dawna marze mieć armie DE

jak narazie HE są już w 90% skonczone, We się dopiero zaczynają, ale po ich skończenu od razu zabieram się za DE i jak będe miałte 3 armie, każda na minimum 10k (sic!) to kończe zbieranie ale nie granie, a dłuuuuuugo to potrfa . tak czy siak DE mają klimat i cxhyba za to je wszyscy kochamy, a że nie wygrywaja masterów?? Przyjdzie i na nie czas, mam nadzieje
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Jak ktos im fajna ksiazke napisze, bo na tej to DE sukcesow nie wroze ^^ Mi rzadko zdarza sie grac z DE, ale jak patrze na te rozpy to sie zastanawiam czesto: gdzie jest armia?! Dla mnie to prezent.

ODPOWIEDZ