Najbardziej cieszą mnie nowe shade-y,tekstury,bazy...zaraz, przecież wszystko mi się podoba

Najlepsze jest też to że sklepy będą się pozbywać starych cytadelek

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Co w tym takiego wspaniałego? Większość to te same farby tylko z innymi nazwami.Krell pisze: Najlepsze jest też to że sklepy będą się pozbywać starych cytadelek
Ale najprawdopodobniej ceny starych spadną ok. 50%, bo sklepy będą chciały jak najszybciej wprowadzić do obiegu nowe, kiedy wyszedł finecast tak samo było z metalami, wiem bo sam kupiłem z 5 blisterków w super cenie.Czcibor pisze:Co w tym takiego wspaniałego? Większość to te same farby tylko z innymi nazwami.Krell pisze: Najlepsze jest też to że sklepy będą się pozbywać starych cytadelek
Zgadzam się, też mam takie wrażenie. Zupełnie jak z samochodamiWiewior-lbn pisze:jeśli chodzi o wysychanie to nie jest tylko tak, że to przez nowe słoiczki. Wg. mnie jakość farbki też jest gorsza(jeśli chodzi o żywotność)
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
Sławol pisze:Zgadzam się, też mam takie wrażenie. Zupełnie jak z samochodamiWiewior-lbn pisze:jeśli chodzi o wysychanie to nie jest tylko tak, że to przez nowe słoiczki. Wg. mnie jakość farbki też jest gorsza(jeśli chodzi o żywotność)
W kwestii farb teksturowych mam rozumieć że farbka "śnieżna" daje taki sam efekt jakby nakleić wikolem pisek na podstawkę i pomalować na biało? Widziałeś może ją w akcji? Jest to to w ogóle sensowne czy lepiej już używać śnieżną posypkę GW?MagisterMilitum pisze:Ok farby teksturowe sa fajne - dla graczy turniejowych - zastępują efekt piasek + wikol+ malowanie
Farby DRY....hmmm dziwna konsystencja, UWAGA NIE MOŻNA ICH ROZCIEŃCZAĆ, sa całkiem ok.
poszerzona oferta washy ok jak dla mnie, base to rozszerzenie palety fundacji i layer - zwykle akryle.
Tyle z szybkiego testu kilku farb.
O to ja trzymam za słowo z wielką chęcią zobaczę jak sprawują się te farbki, a zwłaszcza ta śnieżna. Co do dodawania dodatkowo posypki na całość to rzeczywiście może wyglądać to dobrze.MagisterMilitum pisze:Śnieżnej nie używałem, podejzewam ze daje efekt soda + wikol...ale nawet taka mieszankę posypuje śniegiem GW.
I proszę nie oskarżać mnie o promowanie produktów GW :] Posypka GW ma jedna wielka zaletę w porównaniu do sody....nie żółknie :]
Postaramy sie jako ekipa sklepu zrobić jakis filmik pokazujący co i jak - tymczasem wracam do testowania.