Demigryfy, jaka konwersja?

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Re: Demigryfy, jaka konwersja?

Post autor: Azurix »

To jest Thunderwolf Cavalry? Takie malutkie?
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Azurix pisze:To jest Thunderwolf Cavalry? Takie malutkie?
http://www.games-workshop.com/gws/catal ... od1460179a
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Moje demiwilki...
na podstawkach 50/75 wyglądają idealnie.
Do niszczenia chaosu i innego śmiecia... :)
Obrazek
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2012, o 17:26 przez Kefas, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Post autor: Bizim »

Jeśli dobrze widzę, to jeźdźcy są z demigryfów, główki pewnie z w40k tak samo wilki.
Także ta konwersja nie jest tania, jest wręcz dwukrotnie droższa jeśli nie kupi się jeźdźców (bardzo ładni wątpię aby ktoś sprzedawał) lub wilków oddzielnie to takich 3 panów kosztuje 330 zł bez zniżek.
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Post autor: Martin von Carstein »

kosztuje 330 zł bez zniżek.
Już wolałbym kupić drugi kloc GS od Artizana. Jeszcze by mi zostało ho ho... :)

Teraz ogólnie, bo mi się przypomniało - jeżeli ktoś ma w swej armii Rycerzy Pantery lub Rycerzy Złotego Lwa... lub też ma wizje takich wojaków to lwy, pantery, wszelkie wielkie koty są w sam raz.
I znów łatwo będzie dostać taką bestię, choćby od Schleicha. To dość popularne w świecie zabawek zwierzęta.

http://www.smyk.com/schleich-smok-figur ... a-dzieci-p

Tutaj smok tej firmy, w pozycji klasycznej.

http://www.smyk.com/schleich-lwica-bieg ... a-dzieci-p

Lwica.

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Za 3 wilki płaciłem 10$ + 3.99$ wysylka, pudełko demo kupile sobie
z ciekawości i dla bitsow noalnie można znaleźć plastikowych
rycerzy z ko tanio jak barszcz z ekwipunkiem tak samo te główki od SW
które są extremalnie tanie i łatwo dostępne na ebay. Wiec.bie wiem
Bizon skąd bierzesz te drakonskie ceny, bo wystarczy troszeczkę poszukać.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

dziwie się, ze nikt jeszcze nie pomyslał o lwach od HE :)

odnosnie zakonu złotego lwa.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Kefas pisze:Za 3 wilki płaciłem 10$ + 3.99$ wysylka, pudełko demo kupile sobie
z ciekawości i dla bitsow noalnie można znaleźć plastikowych
rycerzy z ko tanio jak barszcz z ekwipunkiem tak samo te główki od SW
które są extremalnie tanie i łatwo dostępne na ebay. Wiec.bie wiem
Bizon skąd bierzesz te drakonskie ceny, bo wystarczy troszeczkę poszukać.

Pisałem, bez zniżek. :) Czyli ze sklepu GW.

Jasne, że kupując z demobilu to wyjdzie taniej. Ale prawdę mówiąc zdziwiony jestem, że ktoś sprzedaje tak tanio Thunderwolfy. :shock:

Odnośnie samych wilków tanio to myślałem bardziej o jakiś rzeczach z bitspudła czy maxmini ale jak teraz widzę to cena wbija w fotel... :shock:
http://bitspudlo.com/t/category/216-bit ... ber-wolves

http://www.maxmini.eu/store/index.php?m ... ucts_id=81

A lwy to chyba mało dostępne są.

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

http://www.smyk.com/schleich-wilk-wyjac ... a-dzieci-p

Wyjący wilk od Schleicha.

Wymiary:

Wysokość [mm]: 60
Szerokość [mm]:80
Głębokość [mm]: 20

Więc trzeba pokombinować z podstawką, ale da się.

scoutmaster
Chuck Norris

Post autor: scoutmaster »

Martin von Carstein pisze:http://www.smyk.com/schleich-wilk-wyjac ... a-dzieci-p

Wyjący wilk od Schleicha.
.
Błagam to już żenada
Szczerze mówiąc wolę czas poświęcić na zarobienie kasy (tak by kupić oryginały) niż na wynajdywanie takich głupot pod pretekstem konwersji.
Nie wiem kto będzie miał przyjemność z grania z taką armią.

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Post autor: Siena »

Pomysł z użyciem zabawek dziecięcych jako zastępstwo demigryfów jest do bani. Modele tych sympatycznych zabawek nijak nie pasują do wfb.

Awatar użytkownika
przelas
Falubaz

Post autor: przelas »

Jeśli kupisz taką zabawkę, wyjmiesz i postawisz na stole to tak, jednak jak popracujesz z gs efekt może być niezły.

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Szczerze mówiąc wolę czas poświęcić na zarobienie kasy (tak by kupić oryginały) niż na wynajdywanie takich głupot pod pretekstem konwersji.
Ja będę miał przyjemność. Bo widzisz... dla mnie demigryfy, pomysł zrodzony w jakimś chorym umyśle, z kolczastymi, poskręcanymi rycerzami a'la Heroes of Might and Magic są dnem. Za które nie zamierzam płacić. Nie zamierzam ich wcielać do swej armii, nawet jakbym miał je za darmo. Żeby mi się gryzły z koncepcją? Niszczyły spójność? Nie, dziękuje. Ale innym nie zabraniam.
Mnie obchodzi moja przyjemność. :wink:
Ja wolę czas poświęcony na zarobienie pieniędzy (a raczej wydawanie tychże pieniędzy) i wydanie ich na żenujące figurki od GW (większość tego co oferują obecnie Imperium stoi na takim poziomie... jakoś nie mam ochoty wspierać tej firmy z jej horrendalnymi cenami za produkty albo brzydkie albo odstające od tańszej konkurencji jakością... albo jedno i drugie) poświęcić na konwertowanie i produkcje groteskowych demimisiów. Uśmiechających się, zadowolonych, szczęśliwych... pokrytych litrami krwi, z flakami zwisającymi z paszcz, a wokół goblinie, zmasakrowane trupy.

Coś a'la to:

Obrazek

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Martin von Carstein pisze:
Ja będę miał przyjemność. Bo widzisz... dla mnie demigryfy, pomysł zrodzony w jakimś chorym umyśle, z kolczastymi, poskręcanymi rycerzami a'la Heroes of Might and Magic są dnem. Za które nie zamierzam płacić. Nie zamierzam ich wcielać do swej armii, nawet jakbym miał je za darmo. Żeby mi się gryzły z koncepcją? Niszczyły spójność? Nie, dziękuje. Ale innym nie zabraniam.
Mnie obchodzi moja przyjemność. :wink:
Ja wolę czas poświęcony na zarobienie pieniędzy (a raczej wydawanie tychże pieniędzy) i wydanie ich na żenujące figurki od GW (większość tego co oferują obecnie Imperium stoi na takim poziomie... jakoś nie mam ochoty wspierać tej firmy z jej horrendalnymi cenami) poświęcić na konwertowanie i produkcje groteskowych demimisiów. Uśmiechających się, zadowolonych, szczęśliwych... pokrytych litrami krwi, z flakami zwisającymi z paszcz, a wokół goblinie, zmasakrowane trupy.
Bez urazy, ale jeżeli demigryfy by GW są dnem, to co powiedzieć o słodkich zwierzaczkach z ZOO :mrgreen:. Kupując 3 przedstawione przez Ciebie wilczki lub inne zwierzaki zapłacimy około 60-70 zł. Jeżeli dodamy do tego green stuf i bitsy do konwersji, to nie wyjdą dużo taniej od modeli GW. Lepszym rozwiązaniem będzie zakup thunder wolfów i ich konwersja do świata fantasy.

Pozdro

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Martin von Carstein pisze: Ja będę miał przyjemność. Bo widzisz... dla mnie demigryfy, pomysł zrodzony w jakimś chorym umyśle,
Nie wiem czy wiesz ale GW wcale nie wymyśliło gryfa bez skrzydeł:
http://www.historiasztuki.com.pl/images ... onowej.jpg
Pod tym obrazkiem na stronie jest opis "Zrekonstruowany fresk przedstawiający gryfa z sali tronowej"

Oraz cytując wikipedię:
Wygląd gryfa jako lwa z orlimi skrzydłami, przednimi łapami i głową ugruntował się w średniowieczu, gdy gryfy coraz częściej zaczęły się pojawiać w herbach. Wówczas konieczne stało się ustalenie konkretnego obrazowania, które szybko stało się najpopularniejsze. Wcześniej równie często w ikonografii pojawiały się przedstawienia gryfów jako: lwów z orlimi głowami i łapami lwa (nie zawsze występują skrzydła), lwów z orlimi skrzydłami (tylko do czasu, gdy chrześcijaństwo zaczęło wykorzystywać ten obraz jako symbol św. Marka, lwów z tylnymi łapami ptasimi (występujące jedynie w sztuce Azji Mniejszej) oraz rzadziej lwów z łapami ptaka.
Na wojennym serze jeszcze ktoś postował obrazek zestawiający wszystkie wyobrażenia gryfa w historii i były tam wersje bezskrzydłe.

;)

Dla Averlandu to najlepiej zrób sobie jazdę na krowach lub bykach. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Ja nie składam jakiegoś Middenheimu, aby mi wilki pasowały. Tego wilka dałem dla przykładu, ja składam misie. Najchętniej użyłbym kislevskich niedźwiedzi (też dalekich od ideału), ale ich tanio nie kupię. Akurat większość schleichowych niedźwiedzi spełnia me wymagania. To iż nie mają postur bojowych przeżyję. Zwiększy to tylko ich groteskowość.
Potrzebuję aktualnie tylko cztery demicosiów. Czyli kupuję cztery różne misie od Schleicha (różnorodność w mym mniemaniu bonusuje już na starcie).
Więc kupienie dwóch paczek demigryfów za 160-130zł jakoś mi się nie opyla. Dodatkowo pasuje też wymodelować podstawkę, czyli kolejne części (gobliny) trzeba kupić... pasuje też coś z samymi gryfami zrobić, aby były oryginalne... czyli znów konwersja... w 350 złotych bym się nie zamknął. W przypadku demiberów - 120-130zł. Za oryginalny oddział to nie dużo chyba.
Nie wiem czy wiesz ale GW wcale nie wymyśliło gryfa bez skrzydeł:
http://www.historiasztuki.com.pl/images ... onowej.jpg
Pod tym obrazkiem na stronie jest opis "Zrekonstruowany fresk przedstawiający gryfa z sali tronowej"
Wiem wiem, ale nigdy nie byłem miłośnikiem takiego gryfa. Ani w heraldyce ani w figurkach. Wolę orły (rzymskie lub dwugłowe) smoki i lwy.
GW chwyciło się tylko tej koncepcji i przepuściło przez swe zbrodnicze umysły i wyszło im co wyszło. Jak ci też pisałem nie tyle same gryfy mi przeszkadzają co ich jeźdźcy... kupować paczkę tylko dla rumaków, aby posadzić na nich normalnych wojowników... :P
Dla Averlandu to najlepiej zrób sobie jazdę na krowach lub bykach.
Aż nazbyt groteskowe to by było. :p

tilt112
Mudżahedin

Post autor: tilt112 »

Sorry ale dupisz jak potuczony.

Jak nie masz zamiaru wspierac gw to czemu wogole w to grasz?
Kup se do tego wilka po chopku z lego i wtedy bedziesz mial cudowna spojnosc.

Od dluzszego czasu zaobserwowalem twoje marudzenie co do modeli i konwersji. A to ze juz lubisz "perry" to juz wszyscy wiemy.

Nie podoba ci sie ... Spoko... Nie komentuj i nie wciskaj mi tu bajer ze wilk zabawka > demigryfy od gw.
Rozchodzi sie glownie o kase. Kazdego to boli, ale twoje pomysly sa z Dupy wyczarowane

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Za przeproszeniem - skomentowałem tylko czyjś komentarz, do czego mam prawo i niejako czuję się zobowiązany. Nie prowadzę tutaj jakiejś antygw'owej krucjaty. To chyba oczywiste dla większości myślących ludzi.
Jak nie masz zamiaru wspierac gw to czemu wogole w to grasz?
Nie mam zamiaru wspierać złych (według mnie) i niepodobających się mi pomysłów GW. Fluff - ok. Podręczniki, gra - ok. Figurki - niekoniecznie. Jeżeli czytałeś mnie uważnie to na pewno zauważyłeś pochwały GW za np. wyjątkowo udanych myśliwych, których oczywiście zakupiłem. Oferta GW zawiera sporą ilość drogich, ale ładnych figurek. Które warto mieć, pokroju najnowszego WH, cudownego Nekromanty czy Black Knightów najnowszych... ale zawiera też sporą liczbę drogich bubli, do których należą mym zdaniem demigryfy czy laserowy wózek... albo nasza aktualna piechota corowa. Oczywiście kwestia gustu, ale chyba mam prawo nie nabywać czegoś co mi się nie podoba i szukać innych rozwiązań?

Nie komentuj i nie wciskaj mi tu bajer ze wilk zabawka > demigryfy od gw.
Czytaj ze zrozumieniem to co napisałem. Nie zamierzam nikogo przekonywać do idei zabawek od schleicha zamiast zabawek od GW. Podsuwam tylko pomysły i mówię co ja użyję w swej pracy i przedstawiam swą wizję roboczą.
Kup se do tego wilka po chopku z lego i wtedy bedziesz mial cudowna spojnosc.
Ani tytułowy wilk pozbawiony konwersji ani tym bardziej high-fantasowe demigryfy nie będą pasowały do mej armii (której wizji raczej nie znasz, więc nie możesz mi mówić co do niej pasuje, a co nie). Muszę ciąć, łatać i kleić i to i to.

Sorry ale dupisz jak potuczony.
Ty za to piszesz jak potłuczony. Litości, zacznij używać klawisza "alt" i sprawdzać swą pisownię.

spokój ma być, jeden chce zabawki, drugi lalki, trzeci kupi co innego; kwestia podejścia, na masterze nie zagra a i na organizowanym lokalu jeżeli to nie będzie wyglądać sensownie, tylko będzie to na beszczela przyklejona zabawka to ściągam ze stołu, ale to moja kwestia, w temacie bez wyzwisk i najazdów bo na to się zanosi...obaj
pozdrawiam
Helion

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Proponuję, tak jak Helion, o rozwagę i odpuszczenie osobistych wycieczek. Jest to w końcu temat o konwersjach, a nie ploty i młoty.

Wrzucajmy więc poważne konwersje naszych demigryfów.

Ja sam mam zamiar sprawić sobie jeden oddział demigryfów z GW, a drugi skonwertuję z thunder wolfów, bo zmieram armię z Middenheim / Middenlandu.

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Proponuję, tak jak Helion, o rozwagę i odpuszczenie osobistych wycieczek.
Ja też apeluję o rozwagę i odpuszczenie sobie słownych agresji wobec innych. :wink:

Obrazek

A tak się prezentuję poważny niedźwiedź-figurka od niemieckiego Schleicha. Płacimy wygórowaną cenę za dokładnie odzwierciedlenie danego zwierzęcia.

ODPOWIEDZ