Nowy sezon ligowy 2012/2013, DMP
Moderator: swieta_barbara
Re: Nowy sezon ligowy 2012/2013, DMP
Robienie sezonu od 'po DMP' do grudnia mija się z celem, bo cały czas będziemy mieli niewykorzystany dobry okres do grania.
Wisła Kraków.
I tak na stałe? Ale np. głosowanie kandydatur na kolejny "podmpowy" sezon w styczniu? Wtedy wręczanie nagród za ligę byłoby fajne bo od razu. Brzmi interesująco.
Ej a może najpierw zrobimy przejściowy, od maja do DMP
Ej a może najpierw zrobimy przejściowy, od maja do DMP

Jaki sezon przejsciowy od maja do DMP
zostaje Maj, Czerwiec, Lipiec i w sierpniu DMP.
Już widzę to głosowanie na mastera w maju... zanim zbierzecie kandydatury zrobi się maj a chyba nikt nie wyczaruje mastera w 2 - 3 tyg...
Zrobic nowy sezon od Czerwca 2012 do Czerwca 2013 i po problemie myślę, że z głosowaniem na nowy sezon masterów już problemu nie będzie. A od 2013 zrobi się głosowanie na mastery na nowy sezon przed końcem tego 2012/2013 np. w lutym/marcu i po problemie.

Już widzę to głosowanie na mastera w maju... zanim zbierzecie kandydatury zrobi się maj a chyba nikt nie wyczaruje mastera w 2 - 3 tyg...
Zrobic nowy sezon od Czerwca 2012 do Czerwca 2013 i po problemie myślę, że z głosowaniem na nowy sezon masterów już problemu nie będzie. A od 2013 zrobi się głosowanie na mastery na nowy sezon przed końcem tego 2012/2013 np. w lutym/marcu i po problemie.
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...
ja jestem w stanie zoorganizowac mastera w maju w ciagu 1-2 tygodni, ale w Szczawnicy. Na co chętnych raczej nei będzie xd
xYz
Byłem ciekaw, czy ktoś łyknie ten żart pomimo emota na końcuPrzemcio pisze:Jaki sezon przejsciowy od maja do DMPzostaje Maj, Czerwiec, Lipiec i w sierpniu DMP.

Mnie sie opcja przejściowego sozonu podoba, pod warunkiem ze w tym okresie szanse dostana ośrodki które mogły by sie wykazać typu Ostrów, Kielce etc., a powiedzmy sobie szczerze raczej nigdy mastera nie dostaną. Wtedy mogły być na "równiejszych" prawach rywalizować już podczas wyboru masterów w sezonie zasadniczym po DMP.
xYz
- swieta_barbara
- habydysz
To jest ogolnie b. dobre zalozenie, z tym ze czesto bedziemy glosowac na mastery, ktore sie jeszcze nie sprawdzily.ksch pisze:#1 Kończyć sezon wraz z DMP i wręczać za niego wówczas nagrody.
#2 Robić głosowanie na mastery w styczniu, gdzie pierwszy jest we wrześniu, a ostatni w lipcu.
#3 Ten sezon po prostu byłby dłuższy - od maja 2k12 do sierpnia 2k13. Przy czym zapewne nikt by się nie wystawił w czerwcu bo euro (ale mogę się mylić).
#4 Kandydatury na ten sezon zrobilibyśmy od razu, a na kolejny już normalnie w styczniu.
#5 Jedna parówka w roku, plus jedno DMP
#6 Przyglądnąć się Hutnikowi, być może od nowego sezonu trzeba by było go zmodyfikować tak, aby lepiej obsługiwał parówki i DMP (o ile ma być ono rankingowe, IMO nie - po prostu Klubowe Mistrzostwa Polski).
Przykladowo - JH zglaszaja mastera na maj przyszlego roku. W styczniu znow udaje mi sie wygrac glosowanie na LL i master przechodzi. Rok pozniej moj master sie jeszcze nie odbyl, ale ponownie go zglaszam i w rezultacie mam zorganizowac mastera za 4 miesiace i za 16 miesiecy. Ostatecznie wykladam na wszystko klode - i co wtedy?
- swieta_barbara
- habydysz
6 tygodni to duzo za malo na organizacje mastera. IMO potrzeba 3 miesiace minimum.
dodaj że w warszawie, bądź jakims większym mieście
xYz
Myślę że zdjęcie mastera z DMP może tylko dobrze zrobićc4h10 pisze:Przy wydłużeniu sezonu 2012/2013 do 15 miesięcy bedzie można:
a) dodać 1-2 mastery w sezonie <- promocja nowych ośrodków
b) zdjąć z DMP status mastera.

Promocja nowych ośrodków (tak jak pisał Gremlin: Kielce, czy Szczawnica

Uważam że sezon gdyby miał wyglądać od sierpnia do sierpnia będzie beznadziejny bo tak naprawdę to nic się nie zmieni.
System wiosna - lato (od stycznia do grudnia) byłby najlepszy.
Wisła Kraków.
Wolę chyba opcję głosowania w ciemno, bo ona coś zmienia, niż głosowania sierpień-sierpień, która zmienia tyle, że zamiast dziury w świetnych maju i czerwcu, mamy dziurę w znakomitych: wrześniu i październiku. Albo zróbmy ten sezon przejściowy do grudnia (pomysł z mniejszymi ośrodkami zacny), i nowy od stycznia do stycznia, bez oglądania się na DMP.
- swieta_barbara
- habydysz
Mozesz miec racje, ale to wymaga kilku znaczacych zmian w regulaminie i rozwazenia co zrobic, jesli jakis osrodek sie "spali".
Mnożycie problemy. Wtedy się go po prostu odwoła i weźmie inną kandydaturę.rozwazenia co zrobic, jesli jakis osrodek sie "spali".
Głosowania można zrobić w czerwcu-lipcu, z jednym masterem w ciemnoWolę chyba opcję głosowania w ciemno, bo ona coś zmienia, niż głosowania sierpień-sierpień
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Ja bym się raczej skłaniał ku opcji przesunięcia końca i początku ligi na przełom grudnia i stycznia. Od połowy grudnia do końca stycznia jest półtora miesiąca na podsumowanie starej ligi i wybranie masterów na nową ligę. W ten sposób już nawet pod koniec lutego jakiś prężny ośrodek mógłby zrobić mastera. Po co tracić 2 miesiące w lecie jak można to samo zrobic w zimie?
Przecież teraz też może być taka sytuacjaswieta_barbara pisze: i rozwazenia co zrobic, jesli jakis osrodek sie "spali".

Dokładnie, LL będzie sobie siedzieć w ciepełku i wybierać kandydatury do organizacji masterówPo co tracić 2 miesiące w lecie jak można to samo zrobic w zimie?

Wisła Kraków.
Owszem Jankielu, ale znowu wracamy do kwestii dziur. Po prostu jakoś tak jest, że zaraz po głosowaniu mało kto chce się spinać i robić turniej, bo ma niewiele czasu.Jankiel pisze: Głosowania można zrobić w czerwcu-lipcu, z jednym masterem w ciemno
Nie. Zakładając, hipotetycznie, że sezon to sierpień-sierpień. W czerwcu głosujemy na mastery na następny sezon, w lipcu odbywa się ostatni master z poprzedniego sezonu. Potem DMP i na wrzesień już nowy master. Są dwa-trzy miesiące na organizację, zupełnie wystarczy. Jak w lipcu będzie kaszana (ale to się nie zdarza, ostatnia wtopa to Lublin, dawno, dawno temu), to najwyżej się zrobi jakieś głosowanie uzupełniające na tego mastera. Generalnie terminy masterów (poza ArenąOwszem Jankielu, ale znowu wracamy do kwestii dziur. Po prostu jakoś tak jest, że zaraz po głosowaniu mało kto chce się spinać i robić turniej, bo ma niewiele czasu.

Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.