Ilość zaliczanych turniejów a czas trwania ligii

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Re: Ilość zaliczanych turniejów a czas trwania ligii

Post autor: c4h10 »

Dmtrij pisze:dziś wieczorem postawię głosowanie
Poddaj od razu głosowaniu Kudłatą propozycję dotycząca naliczania punktów za parówki/drużynówki.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Nie łączmy tych głosowań.
Wiemy przecież, że liczone będą 3 albo 4 mastery. Jak na początek sezonu to wystarczająca informacja, żeby zaplanować czas na najbliższe 1-2 mastery.
To, czy chcemy 3 czy 4 liczyć do ligi jest połączone z tym, jak będziemy liczyć drużynówki. Zróbmy najpierw głosowanie o liczeniu drużynówek (już tutaj pojawiło się kilka różnych propozycji) a dopiero potem o tym ile masterów się liczy.

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
Solo
Falubaz

Post autor: Solo »

Normalny sezon wygląda tak 10 masterów + DMP (chyba tak ^^ ) z tego liczymy 4 mastery
Sezon skrócony wygląda tak 6 masterów + DMP i też chcecie 4 mastery :D to trochę ogień :] wygrywa ten który ma więcej czasu albo nie ma życia :D
Moim zdaniem 3 Mastery w tym wynik jednej drużynówki albo parówki + 4 lokale :)

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Bez sensu to głosowanie. Trochę od dupy strony. Trzeba znać system liczenia parówek / drużynówek, ten czynnik mocno wpływa na sensowną ilość zaliczanych turniejów.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

można dodać ilośc parówek i druzynówek liczacych sie maxymalnie (suma zarówno lokal jak i master?)
zaproponuj pytanie - dodam je
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Na razie pojawiły się takie propozycje:
- ograniczenie liczby zaliczanych parówek i drużynówek jako: max X parówek, max Y drużynówek
- ograniczenie liczby zaliczanych parówek i drużynówek jako: max X (parówek + drużynówek)
- zmiana punktacji parówek / drużynówek w sposób, który zwycięstwie daje punkty równe ilości osób w drużynie (czyli na DMP jak za 5te miejsce w solo, na parówkach jak za 2 miejsce w solo)

Można też zrobić kombinację sposobu liczenia z zaliczaną ilością. Nie jesteśmy w stanie logicznie połączyć tego wszystkiego w jednym głosowaniu.

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

otóż to - myslę że jak szybko wybierzemy rozsądną ilośc turów zaliczanych, bedzie mozna zrobic szybkie i proste głosowanie dotyczace parówek druzynówek
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
MlSlEK
Chuck Norris

Post autor: MlSlEK »

Pokrewne, bo dotyczy sezonu przejściowego.
Przedstawiciele
2.1 Listę Ligową tworzą przedstawiciele Klubów
2.2 Klub uzyskuje miejsce na Liście Ligowej po zorganizowaniu przynajmniej trzech zaliczonych do Ligi turniejów w sezonie poprzednim, lub przynajmniej trzech zaliczonych do Ligi turniejów w sezonie bieżącym. Niedopuszczalne jest "oddawanie" turniejów innym klubom
2.3 Klub uzyskuje jedno miejsce na Liście Ligowej po przyznaniu mu organizacji turnieju klasy master na sezon bieżący.
2.4 Przedstawicielom dostępu do oficjalnego forum Listy Ligowej udziela Moderator.
2.5 Klub może zastąpić swojego przedstawiciela na Liście Ligowej.
Punkt 2.2 bez zmian?
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

wydaję mi się, że to się nie zmieniło

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Zmienialiśmy to razem z głosowaniem o skróceniu ligi i w tym sezonie przejściowo wystarczy zorganizować 2 turnieje.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Nie było takiego głosowania, tylko luźne propozycje.
Niestety Lohost nie zebrał odpowiedniej ilości głosów poparcia dla tej inicjatywy i nic z tego nie wyszło.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Może to było wtedy, gdy nikogo nie obrażał? Pewnie dlatego nikt go nie słuchał :D

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Hahaha, to jak, głosujemy?? Ja jestem za i jestem pierwszym głosem poparcia głosowania :) Jeśli trzeba to mogę nawet poobrażać abyście założyli głosowanie :D 8)

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Jakieś propozycje?

Bo na razie padły:

w sezonie 2013 bierzemy pod uwagę turnieje z sezonów 2011/2012 i 2012 (z wyjątkiem powtórnych masterów)
w sezonie 2013 bierzemy pod uwagę turnieje z sezonu 2012 - 3 lokale
w sezonie 2013 bierzemy pod uwagę turnieje z sezonu 2012 - 2 lokale
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
MlSlEK
Chuck Norris

Post autor: MlSlEK »

3 w rok, to 1,5 w 6 miesięcy 8) Przekłada się to na 1 pełny lokal i 1 niepełny :P

2 turnieje w sezonie 2012 dla mnie to rozsądna opcja.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

chcecie to wstecznie zrobić?

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Jeszcze nie wstecznie, 2013 rok się jeszcze nie zaczął.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

A na razie mamy stare zasady - przegłosować "wstecznie" możemy tylko korzystniejszą opcję

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Jankiel te trzy propozycje wystarczą.

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Necromanter »

Ja również jestem za.

ODPOWIEDZ