Vanaheim - Parówka na Dzień Matki. 2x1200 26.05.2012

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
siscov
"Nie jestem powergamerem"

Re: Vanaheim - Parówka na Dzień Matki. 2x1200 26.05.2012

Post autor: siscov »

Aye ;D
podpis był niezgodny z regulaminem

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

a bezdomni nie mają swojego Teamu ?? :mrgreen:
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
michal
Chuck Norris

Post autor: michal »

Bezdomni grają w rozproszeniu, żeby zwiększyć szanse umieszczenia bezdomnego na podium 8)

Awatar użytkownika
LuciusII
Oszukista

Post autor: LuciusII »

O ile dobrze pamiętam "rozproszenie" w stylu Bezdomnych podczas gry w sojuszu polega na tym że najpierw wysyłają sojusznika na samotną walkę z wrogim sojuszem (i nie ma on szans samotnie zmiękczyć wroga) a później próbują sami wygrać bitwę. Taka quasi taktyka Napoleona - w wykonaniu Bezdomnych. :)
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro. :wink:

Syraf
Chuck Norris

Post autor: Syraf »

bezdomni powinni być 0-1 aby ograniczyć napaści na turnieju :)

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

LuciusII pisze:O ile dobrze pamiętam "rozproszenie" w stylu Bezdomnych podczas gry w sojuszu polega na tym że najpierw wysyłają sojusznika na samotną walkę z wrogim sojuszem (i nie ma on szans samotnie zmiękczyć wroga) a później próbują sami wygrać bitwę. Taka quasi taktyka Napoleona - w wykonaniu Bezdomnych. :)
Tylko gorzej jak sojusznik nie wywiązuje się z realizacji genialnego planu :D
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

A ja z takim pytaniem wyprzedzającym czy są już jakieś plany turniejowe na czerwiec? Czy np 02.VI lub 09.VI wchodzi w grę, bo mógłbym być akurat a muszę to sobie ewentualnie wcześniej zaplanować?

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

max. 2 takie same oddziały (dotyczy również bohaterów)
to jest imo akurat głupi zapis
xYz

siscov
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: siscov »

nas też to boli
podpis był niezgodny z regulaminem

Dargor
Chuck Norris

Post autor: Dargor »

Witam,

@Gremlin głupszy jest według mnie zapis pozwalający na proxy :)
Ja mam jeszcze takie pytanie, ponieważ nie widzę w regulaminie, nie trzeba wysyłać rozpiski jakoś wcześniej ?

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Nie trzeba wysyłać rozpisek wcześniej ;)
Wisła Kraków.

Adelus
Plankton

Post autor: Adelus »

Adelus i Harry się zgłaszają, i pytanie czy detachmenty liczą się do max. ilości 2 takich samych oddziałów?

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Dargor pisze:Witam,

@Gremlin głupszy jest według mnie zapis pozwalający na proxy :)
Ja mam jeszcze takie pytanie, ponieważ nie widzę w regulaminie, nie trzeba wysyłać rozpiski jakoś wcześniej ?
Głupszy jest o tyle, że 14letnie dzieci nie muszą kusić się na cukierki "obcych", aby zakupić sobie pacynki.
xYz

Dargor
Chuck Norris

A dużo osób z Proxami wpada na turnieje do Vanaheimu? Tak z ciekawości pytam, bo chciałbym wiedzieć czego się spodziewać:)
I jeszcze pytanie, jak Mamy dwie Armie różne, ale obie są po "tej samej stronie" i mamy Zaufany sojusz, wówczas jednostki tych armii są traktowane jako "friendly" czyli np mogę rzucić Shrinem Błogosławieństwo na Vargheisty itp. Pytanie tylko jak są traktowani magowie? Czy mogę mieć np 2x Ten sam czar nie będący sygnaturką na innych magach? Jeden u mnie a drugi u sojusznika?

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Dużo osób ma proksy i zupełnie nikt się tym nie przejmuje:)... Generalnie chodzi o to ,żeby pograć i spędzić miło czas - a czy masz pięknie malowany model czy podstawkę powinno mieć to znaczenie tylko dla Ciebie ( o ile można rozpoznać co jest na stole). Krakowskie "środowisko" się dopiero formuje - dużo ludzi eksperymentuje z rozpiskami z stąd barki w niektórych modelach....ciężko jest wszystko od razu kupić.
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Dokładnie jest tak jak pisze PiotrB, najważniejsze to ogrywać się, i czerpać z tego fun ;)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

.

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

PiotrB pisze:Dużo osób ma proksy i zupełnie nikt się tym nie przejmuje:)... Generalnie chodzi o to ,żeby pograć i spędzić miło czas - a czy masz pięknie malowany model czy podstawkę powinno mieć to znaczenie tylko dla Ciebie ( o ile można rozpoznać co jest na stole). Krakowskie "środowisko" się dopiero formuje - dużo ludzi eksperymentuje z rozpiskami z stąd barki w niektórych modelach....ciężko jest wszystko od razu kupić.
Akurat Krakow wraca z długiej drogi można to tak określić. Nigdyś ludzie z Krakowa byłi w czołówce ligi warhamca w Polsce. Obecnie wiele z tych osób już nie gra i formuje sie zupełnie nowa ekipa która powoli zaczyna cisnać w ligach jak patrze z boku.

Dargor
Chuck Norris

@Karpiu,

Dokładnie, przecież jak zaczynałem studia w Tym mieście to pewien sklep na "B" miał całkiem bogate środowisko graczy, fakt faktem było to prawie dekadę temu, ale było (wtedy jeszcze była Szecherezada? Czy jakoś tak). Pamiętam jeszcze potyczkę mojego znajomego na Batorego, jeszcze za czasów chyba 6stej edycji kiedy zgromadzeni wokół niego obserwatorzy komentowali "Popatrz on ma w imperium jedno działo i maga ognia" "Ale fajna rozpiska, też chciałbym kiedyś taką grać". Dużo wtedy osób grało, może już obowiązki im nie pozwalają. Ale Dobrze że coś się rusza.

P.S Panowie Turniej za 2 tygodnie a wy tu tylko 2 strony Spamu??;/ Matury was trzymają z dala od kompów czy co?:>

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

Dargor pisze:@Karpiu,
Dokładnie, przecież jak zaczynałem studia w Tym mieście to pewien sklep na "B" miał całkiem bogate środowisko graczy, fakt faktem było to prawie dekadę temu, ale było (wtedy jeszcze była Szecherezada? Czy jakoś tak). Pamiętam jeszcze potyczkę mojego znajomego na Batorego, jeszcze za czasów chyba 6stej edycji kiedy zgromadzeni wokół niego obserwatorzy komentowali "Popatrz on ma w imperium jedno działo i maga ognia" "Ale fajna rozpiska, też chciałbym kiedyś taką grać". Dużo wtedy osób grało, może już obowiązki im nie pozwalają. Ale Dobrze że coś się rusza.
No to byly takie ekipy w sklapach plus jeszcze do tego działał klub Strych i co czwartek byly bitwy. Niestety to juz daaawno temu i nie prawda :). Mam nadzieje ze sie to troch eodrodzi teraz po latach posuchy.

ODPOWIEDZ